Een indrukwekkende woning met 650 m² woonplezier | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een indrukwekkende woning met 650 m² woonplezier

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Alex Gasca, architects. Modern
Loading admin actions …

Statistisch gezien is de kans groot dat jouw woning heel wat minder woonoppervlakte heeft dan 650 vierkante meter. Als jij nog meer ruimte in je huis hebt dan zijn we daar uiteraard benieuwd naar! Voor alle mensen die wat minder ruimte in huis hebben laten we graag deze indrukwekkende woning zien. De architecten van Alex Gasca hebben midden in het zonnige Spaanse Barcelona een groot huis gecreëerd. Verbaas je over dit prachtige huis en alles wat daarin te vinden is!

Creatief ruimtegebruik

Het ontwerpen van een grote woning midden in een wereldstad is geen gemakkelijke opgave. Dit riante huis bestaat daarom ook uit drie verschillende woonlagen. Op die manier is er een zeer groot woonoppervlakte gecreëerd. Een eerste blik op de woning laat drie verschillende ‘gezichten’ zien: elke woonlaag heeft z’n eigen uitstraling en stijl. Naast het contrast dat daardoor wordt opgeroepen is er ook een eenheid te ontdekken in deze diversiteit. Vanuit dit perspectief laat het huis nog niet heel veel van z’n interieur zien. Daarom is het de hoogste tijd om een paar stappen verder weer te gaan kijken.

Buiten of binnen?

Sta je nu binnen of buiten? Je moet goed kijken om je plaats op deze foto te kunnen bepalen! Als de zeer grote schuifpui geopend is dan vallen de grenzen tussen binnen en buiten eigenlijk weg. Een ideale oplossing voor een huis in een subtropisch klimaat. Zeker als het regent is dit de ideale oplossing om van de buitenlucht te kunnen genieten. Maar er is veel meer te zien dan een schuifdeur. Het prachtige trappenhuis bijvoorbeeld! En het overdekte terras dat op de achtergrond zichtbaar is. In dit huis is aan leuke plekjes om te gaan zitten geen gebrek.

Prachtige zichtlijnen

Op de vorige foto zag je al hoe prachtig de zichtlijnen in dit huis zijn. Eenmaal in de keuken zie je die zichtlijnen nog beter! De woning heeft enerzijds een zeer transparante uitstraling terwijl aan de andere kant door gebruikmaking van glazen wanden ook zeker een bepaalde afscheiding tussen de verschillende ruimtes wordt gecreëerd. Erg bijzonder om te zien is hoe zonder gebruikmaking van duidelijke kleuren een heel kleurrijk geheel te zien is. Het geheel heeft een eclectisch laagje door gebruikmaking van prachtige retrodesign meubels. De knusse eethoek is daar een goed voorbeeld van.

Schitterend uitzicht

Deze badkamer is al bijzonder genoeg, maar daarover zo meteen meer. Het eerste wat hier opvalt, is het schitterende uitzicht over de omgeving. Een prachtige mengeling van een stedelijke en landelijke omgeving is het decor waarin dit huis gelegen is. Het lijkt ook wel alsof de architecten deze omgeving als inspiratiebron voor deze woning hebben gebruikt. Maar nu terug naar de badkamer! Want die is zeker weten de moeite waard! Heb je ooit zo’n bijzondere dubbele wastafel met bad in één gezien?

Nog meer luxe

Waar de badkamer al een luxueuze omgeving was is dit zwembad misschien nog wel meer luxe! Afgezien van het zwembad zelf is ook de ruimte zelf heel bijzonder. Het contrast tussen het kale beton en de warme houten vloer is een ultieme eclectische mix.

Een feestje op het dak

Het lijkt niet op te houden met alle buitenruimtes die dit huis kent. Het dakterras is gigantisch en lijkt heel erg geschikt voor een leuk feestje op het dak. De bewoners kunnen hier heel wat gasten kwijt en kunnen hier gerust de barbecue aansteken. Gasten worden naast een leuk feestje getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de omgeving. En met een beetje geluk mogen ze hier vast wel blijven slapen. 

Heb je de mediterraanse smaak te pakken gekregen? Dit Ideabook laat je dan ook zeker watertanden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!