10 supertips die schoonmaken leuk maken!

Stoa. Stoa.
Verbouwing stadswoning, B-TOO B-TOO Minimalistische badkamers
Loading admin actions …

We houden er vaak niet van, maar het kan zo makkelijk zijn. Het wordt zelfs leuk als je maar genoeg tips hebt om de klusjes snel en vakkundig te doen. Het bijhouden is vaak de beste manier om een grote klus uit de weg te gaan. Je hebt er ook veel meer plezier van. Hieronder hebben we een aantal tips voor je verzameld om het schoonmaken van je woning een stuk relaxter te maken. Kijk je even met ons mee? 

1. Zorg voor een systeem

Verezzi- Una casa affacciata sul mare: In cui non esiste confine tra il dentro ed il fuori, con3studio con3studio Mediterrane badkamers Beton

Zo in het wilde weg gaan poetsen en opruimen heeft geen zin. Dan is het vaak verplaatsen van vuil en rommel. Het is veel beter om te beginnen met een goed systeem. Dat begint eigenlijk al bij de inrichting van je interieur. Slim is te zorgen voor voldoende ruimte tussen de meubels en sanitair. Je weet dat je moeilijk onder bepaalde kasten kunt schoonmaken. Heel eenvoudige tip: schaf dat soort kasten niet aan. Op de foto zien we een model badkamer waarin alles goed gaat: de wastafelkast hangt boven de vloer. Op die manier kun je snel en eenvoudig schoonmaken. Met dit begin komen ook de rest van tips uit de verf. Een systeem van schoonmaken is ook belangrijk en hangt samen met het systeem van de inrichting. Hieronder gaan we het daar verder over hebben. Een expert helpt je om je woning zo in te richten dat schoonmaken een fluitje van een cent wordt.

2. Kies de juiste tools

We zien maar al te vaak dat de verkeerde tools gebruikt worden om de woning schoon te maken. Dat kan vervelende gevolgen hebben voor je vloer en bank. Als je op de vloer en bank op het voorbeeld verkeerde tools en schoonmaakmiddelen gebruikt, kan je deze zaken onherstelbaar beschadigen. Laat je dus altijd informeren over het onderhoud van vloer en meubels zodat je veilig je interieur kunt schoonmaken.

3. Stofvrij en blij

Het stofvrij maken van je woning is een belangrijke onderneming, want stof is niet gezond en zeker mensen met stofallergie hebben hier veel last van. De beste manier om stof af te nemen is met een vochtige doek, als je een swiffer gebruikt dwarrelt het stof in het rond. Begin ook met afstoffen en ga pas daarna stofzuigen, want stof dat toch neerdwarrelt wordt dan vakkundig weggezogen.

4. Ecologisch poetsen

Een van de meest milieuvriendelijke manieren om schoon te maken is met citroenwater, het ruikt ook nog eens lekker fris. Zorg wel dat je het goed verdunt en later met water goed afneemt, want anders komen er fruitvliegjes op af. Het voordeel in ecologische zin is er groot en geeft je een goed gevoel. Dus door zo schoon te maken help je mee aan een beter milieu.

5. Speed clean

homify Moderne woonkamers

Even snel schoonmaken is een van de meest voorkomende trucjes om je woning lekker opgeruimd en netjes te houden. Hier zien we een voorbeeld van een woonkamer die helemaal in orde is. Natuurlijk is het wel eens een beetje rommeliger in huis dan we hier op de foto zien, er moet tenslotte ook geleefd worden, maar als je zo nu en dan gewoon even snel opruimt en schoonmaakt (de ideale volgorde) dan ontloop je die moeizame grote schoonmaak.

6. Boven beginnen

Ook kasten reinig je makkelijk met een natuurlijk schoonmaakmiddel. Begin bovenaan en werk je weg naar beneden. 

7. Schimmel voorkomen

Marokkaanse cementtegels Articima Patchwork Articima Mediterrane badkamers Eigendom,Textiel,Paars,Interieur ontwerp,Badkamer,Hout,Rechthoek,Vloer,Kunst,Creatieve kunsten

Akelig zo'n schimmel in de badkamer. Dat verpest een mooie look, niet waar? In deze mediterraanse badkamer krijgt schimmel geen kans. Gewoon zoveel mogelijk alles droogmaken, op tijd schoonmaken en altijd goed luchten. Ideaal is als er een raam open kan, anders de douchedeur kwartier open laten staan! 

8. Stofzuigen

Stofzuigen doe je het beste in banen voorwaarts, dan weet je zeker dat je alles op de vloer meepakt! 

9. Ramenlappen

Wat voor stofzuigen geldt, gaat ook op voor de ramen. Zorg dat je in banen lapt. Want dan krijg je geen rare strepen, zodat het weer opnieuw moet. Als je dus in je schoonmaken een methode of systeem hebt scheelt dat echt tijd. 

10. Slim design

Deze tip houdt in zekere zin verband met de eerste: kies voor een binnenhuisarchitectuur die makkelijk schoon te maken is. Hier zien we een keuken met een heldere look en egale oppervlakten. Daarmee wordt het erg makkelijk om vuil te zien en direct te verwijderen. Prachtig deze keuken! Dit was tevens de laatste tip. Blijf ons volgen voor meer projecten, trends en home tips! 

Wat vind je van deze tips? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine