Maak je verhuizing wat minder stressvol met deze 12 tips

Johan van Dijk Johan van Dijk
Таунхаус в поселке "Рижский квартал", lab21studio lab21studio Eclectische kinderkamers
Loading admin actions …

Een verhuizing is vaak een leuke gebeurtenis. Een nieuw huis als een nieuw begin. Maar er zit ook altijd een schaduwkant aan. Want het kan een behoorlijk stressvol gebeuren zijn! Ook al schakel je een verhuisbedrijf in, er zijn altijd nog heel veel zaken waar je zelf om moet denken. We hebben 12 tips voor je op een rijtje gezet die het hele gebeuren een beetje minder stressvol kunnen maken.

1. Heb je zaken op orde

Het is altijd handig om je zaken goed op orde te hebben, maar bij een verhuizing is dat misschien nog wel belangrijker. Heb je een goed overzicht van alles wat je moet doen?

2. Maak een to-do-lijst

Met een ‘to-do-lijst’ kun je er sowieso voor zorgen dat je zaken goed op orde zijn! Streep af wat je allemaal al hebt gedaan en bepaal ook goed de volgorde waarin alles moet gaan gebeuren. Op die manier kun je het beste orde houden in de chaos.

3. Laat niets aan het toeval over

Zaken aan het toeval overlaten, kan er voor zorgen dat dingen fout gaan. Zorg dus dat je alles even dubbel checkt. Kloppen alle data die je hebt afgesproken? Zeker als je oude huis op een bepaalde datum leeg moet zijn, is het van belang dat je daar heel goed rekening mee moet houden.

4. Regel help

Je kunt zelf natuurlijk heel veel doen, maar schroom zeker niet om vrienden of familie als hulptroepen in te schakelen.

5. Pak goed in

Zelf Vouw vogelhuis riesgeurts Moderne tuinen Accessoires & decoratie

Je keukenspullen in dezelfde doos als badkamerartikelen? Niet doen! Goed inpakken is het halve werk. Zorg dus dat je per ruimte en per kast alles netjes in gaat pakken.

6. Neem af en toe pauze

homify Moderne huizen Moderne woning,dakpannen,witte stenen,witte woning,hoge ramen,zwart wit,mooie entree

Af en toe pauze nemen zorgt er voor dat je even tijd hebt om op te laden. Deel je verhuisdagen in duidelijke blokken in waarin je ongeveer een half uur pauze neemt na een paar uur hard werken.

7. Blijf in je ritme

Heb je elke week een yogaklas of ga je een paar keer per week naar de sportschool? Blijf dat gewoon doen, dan hou je de verhuizing een stuk beter vol.

8. Heb je hulpmiddelen bij de hand

Het doel van een verhuizing is dat je alle spullen naar je nieuwe huis brengt. Maar zorg wel dat je de meest noodzakelijke spullen steeds bij de hand hebt. Een pleister of een pijnstiller kan soms noodzakelijk, dus houd een doosje met die spullen binnen handbereik.

9. Denk om de verhuisberichten

homify Industriële woonkamers Verlichting

Verhuisberichten sturen naar vrienden en familie is belangrijk, maar het meest belangrijke is het overschrijven van diensten als elektriciteit en water. Plan dit goed in zodat je zowel in je oude als nieuwe huis niet in het donker komt te zitten.

10. Plan een rustdag in

Als het even kan, is het erg fijn om ook een rustdag in te plannen. En als dit in je drukke bestaan niet mogelijk is, neem dan in ieder geval de tijd om een paar uurtjes even iets anders te doen.

11. Zorg voor muziek!

Stilte is wel erg ongezellig tijdens een verhuizing. Zorg dus voor een leuk muziekje in zowel het oude als het nieuwe huis.

12. Eet niet te vaak junk food

Pizza en patat zijn erg makkelijk en lekker bij zo’n verhuizing, maar zorg dat je de meeste dagen gewoon gezond en gevarieerd eet. Daar hou je het zeker het langste mee vol! En die pizzabezorger die kan gerust komen als jij helemaal gesetteld bent.

Wil je nog meer weten over verhuizen en alles wat daar bij komt kijken? In dit artikel kun je dan ook de nodige informatie vinden!

Heb jij nog een leuke tip om toe te voegen? We houden ons aanbevolen!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine