20 decoratiemissers die je vanaf nu echt niet meer hoeft te maken (deel 1)

Stoa. Stoa.
'Mercury' • Residential • Netherlands, Wonderwall Studios Wonderwall Studios Scandinavische woonkamers
Loading admin actions …

Iedereen maakt fouten en het is gemakkelijk om te vallen in allerlei valkuilen wanneer je bijvoorbeeld de woonkamer decoreert. Zelfs professionele ontwerpers hebben wel te maken met pittige projecten waarbij ze vastlopen in ideeën, zodat ze hun plan moeten bijstellen. Belangrijk is vast te stellen dat iets niet werkt. Deze tips gaan je helpen designfouten op voorhand te vermijden. Bekijk onze lijst van decoratiefouten om erachter te komen welke je hebt gemaakt en welke je nog kunt vermijden in de toekomst. Het is nooit te laat om de inrichting van je huis te verbeteren.

1. Elke kamer een eigen thema geven

Tijdens het inrichten van je huis is het erg verleidelijk om te veel te doen. Je bent enthousiast en wil zo veel mogelijk leuke ideeën in je nieuwe woning uitwerken. Elke kamer kan wel een eigen thema krijgen denken veel mensen, maar vaak wordt daarbij vergeten dat er ook een bepaalde cohesie moet bestaan tussen de verschillende kamers. We doelen op terugkomende kleuren, een bepaalde stijl meubels noem maar op. Het gaat er dus om dat er variatie is, veel leuke ideeën verzinnen en uitwerken, maar ook herhaling speelt een belangrijke rol in een geslaagd interieur. Een expert kijkt graag met je naar de mogelijkheden! 

2. De muur schilderen en dan meubels uitzoeken

Loft in oude textielfabriek Archivice Architektenburo Industriële woonkamers Eigendom,Gebouw,Armatuur,Hout,Verlichting,Raam,Interieur ontwerp,architectuur,Vloer,muur
Archivice Architektenburo

Loft in oude textielfabriek

Archivice Architektenburo

Sommige mensen beginnen vrolijk de muren te schilderen en gaan daarna pas meubels uitzoeken. Om er dan later achter te komen dat de leuke meubels die ze gevonden hebben totaal niet machten met de kleur van de muur. Draai het om, dat bespaart jezelf een boel werk en decoratiestress. Een prof kijk gewoon even met je mee naar de kleur van je muur en de meubels die je kiest. 

3. Opmeten vergeten

Heb je net allemaal leuke meubels gekocht, past het niet… . Veel beter is het om van te voren je kamer en meubels op te meten, gewoon om zeker te weten dat alles past. In deze kamer, die niet heel groot is, hebben de bewoners daar zorg voor gedragen. Op deze manier past alles mooi en is er voldoende bewegingsvrijheid voor de bewoners. 

4. Alles matched

Alles past bij elkaar. Leuk toch? Niet altijd. Soms wordt je kamer er saai van. Kijk goed of je niet toch beter een beetje afwijking kan maken in je interieur. 

5. Trends

Residential Apartment Wonderwall Studios Scandinavische woonkamers Eigendom,Bank,Gebouw,Comfort,Hout,Venster,Schaduw,Gordijn,Interieur ontwerp,Vloer
Wonderwall Studios

Residential Apartment

Wonderwall Studios

Niets is zo verraderlijk als het volgen van een trend. Je weet immers niet of het volgende week nog wel hot is. Soms kom je er na een tijdje achter, als de sociale energie een beetje afzwakt is (niet iedereen praat er meer over) dat een trend helemaal niet zo mooi was. Je gaat je zelfs een beetje ergeren aan een design. Kies daarom altijd voor iets wat je echt heel erg mooi vindt, los van wat de rest doet. Dan kies je altijd een design waar je jaren plezier van hebt. 

6. Zelf kiezen

Het is erg leuk om mensen veel vrijheid te geven om het interieur in te richten, of het nu om partners of expert gaat. Alleen zorg er wel voor dat je eigen ideeën niet ondergesneeuwd raken. Die doen er ook toe. Dan krijg je echt een weloverwogen interieur waarin iedereen zijn inspiratie kwijt kan. 

7. Favoriete kleur overheerst

Interieur ontwerp en uitwerking nieuwe woning, Woon Architecten Woon Architecten Moderne woonkamers modern,harmonieus,eiken,openhaard,meubels,nieuwbouw,tv lift,meubel ontwerp
Woon Architecten

Interieur ontwerp en uitwerking nieuwe woning

Woon Architecten

Als je heel druk gaat verven in je favoriete kleur dan kan het zijn dat je de kamer er niet mooier op maakt. Dat deze tint gaat overheersen. Subtiel bepaalde wanden kleuren is veel beter. In deze kamer is dat ook gedaan. Erg leuk om te zien hoe goed de wanden qua kleur afwisselen. 

8. Goede verlichting

Hier vinden we een goede verlichting. Dat mag in geen enkel interieur ontbreken. Een uitstekend lichtplan zorgt voor een geweldige woonsfeer waarin de bewoners van een woning zich helemaal goed voelen. Dat wil toch iedereen? 

9. Te veel decoratie in een kamer

Soms werkt het goed, zoals op deze schitterende, originele kamer. Maar andere keren zijn veel decoraties echt geen gezicht (het blijft trouwens een kwestie van smaak. Decoreer met vele plezier, maar met mate en passende bij de stijl van je woonkamer! 

10. Kies niet te snel voor goedkoop

Hofjeswoningen Westeinde, studio suit studio suit Industriële woonkamers Tafel,Eigendom,Raam,Voedsel,Gebouw,Hout,Interieur ontwerp,Oranje,Plant,Lamp
studio suit

Hofjeswoningen Westeinde

studio suit

Dure dingen vanwege hun prijs niet altijd het meest aantrekkelijk, vaak wel in termen van hoogwaardigheid en originaliteit. Met een handgemaakte schaal creëer je eerder een toffe sfeer dan met een massaproduct. Maar ook dit laatste is tot op zekere hoogte een kwestie van smaak. Laat je inspireren door kunstenaar bij jou uit de buurt. Dit waren onze tips. Hopelijk kun je hiermee je woning extra tof maken. Blijf ons volgen voor meer woonideeën en tips. 

Wat vind je van dit interieur? Laat het weten met een comment! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!