10 creatieve tuinprojecten die je in een weekend doet

Bamboo Terrace - Sintra, MUDA Home Design MUDA Home Design Rustieke tuinen
Loading admin actions …

Nu de zomer en vakantieperiode begonnen is, zijn er altijd wel wat dagen dat het iets minder weer is en je tijd hebt voor een leuk en creatief project. Zoals bijvoorbeeld het verfraaien van je tuin zodat je er straks in de indian summer in het najaar volop profijt van hebt. En bovendien is het nog leuk om te doen ook een creatief en uniek element toevoegen waardoor je tuin er ineens zoveel fraaier uitziet. Kijk mee en laat je inspireren door deze 10 creatieve ideeën.

Een vlonderterras

Zeer simpel aan te leggen en zo'n prachtig gezicht in je tuin: een verhoogd vlonderterras. Wil je er niet teveel geld aan uitgeven dan kun je hem van pallethout maken. 

1. Een mooie rotstuin

Deze leg je zelfs in een dag aan. Je hebt er alleen wat rotsblokken, cactussen en vetplantjes voor nodig en het voegt zoveel charme toe aan je tuin!

2. Bamboe bakken aan je schutting

Van wat dikkere houten takken die je met ijzerdraad vastbindt maak je vrij snel wat sfeervolle bakken voor aan je schutting en dat ziet er zo vrolijk en natuurlijk uit. Niet er wel wat worteldoek in zodat het water en de aarde enigszins worden vastgehouden.

Een terras van grindtegels

Grindtegels kun je overal gratis ophalen en wanneer je ze omdraait is het een mooie vrij grote grijze tegel die je eventueel ook nog kunt verven. Een extra terras of hoekje in je tuin is altijd handig.

Een plek in de schaduw

En op de warmere dagen kan het zo heerlijk zijn om een koele relaxplek in de schaduw te hebben (met ligstoel uiteraard!). Dus investeer in een parasolboom of pergola en zorg ervoor dat jij op warmere dagen lekker koel zit.

Een sfeervol origineel pad

Voor een fraai pad op je grasveld hoef je alleen maar wat gras te verwijderen en wat mooie leisteen tegels te plaatsen met wat lavendel langs de zijkant voor een fraai mediterraan accent.

Een mediterrane haard / grill

Een zeer sfeervol element en bovendien ook mooi om te zien is een ronde vuurplaats of grill die je zelf bouwt in een weekend.

Een prefab zwembad

Het blijft natuurlijk een droom: je eigen zwembad. En hier zien we dat dit ook in niet al te grote tuin best mogelijk is. Ok, er blijft naast je vlonderterras weinig meer over van je tuin maar is dat erg wanneer je heerlijk ligt na te genieten in de zon van een frisse duik?

Verlichting onder je struiken

Een zeer simpele oplossing die zeer veel effect heeft: plaats een paar ledlampen onder je struiken en verlicht ze van onderen. Dat geeft direct een wow-effect in je tuin (zeker onder bamboe tegen een witte muur!).

Een kleuraccent

En ja, simpeler dan dit kan het bijna niet: voeg een leuk felgroen bankje, wat kussens of roze fakkels toe voor een spicy accent in je tuin. Of plaats een mooie grote roze Oleander of Bougainville. Heerlijk al die bloemenpracht! Wil je meer tuin inspiratie opdoen? Lees dan ook: hoe leg je een kleine tuin aan in 9 stappen.

Wij gaan voor de rotstuin!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine