7 originele en leuke planken voor in je keuken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 originele en leuke planken voor in je keuken

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Keuken door Lo Interior, Eclectisch
Loading admin actions …

Bieden de keukenkastjes in jouw keuken soms net niet alle ruimte die je nodig hebt? Als je het nog niet aan een grootschalige verbouwing toe hebt, dan kun je er in zo’n geval voor kiezen om een paar planken op te hangen. Erg handig en praktisch en als je deze mooie voorbeelden hebt gezien, dan kan het er ook nog eens heel erg mooi uit komen te zien. We hebben 7 leuke en originele ideeën voor je op een rijtje gezet. En daarbij kun je ondertussen ook nog eens genieten de meest fraaie voorbeelden van keukens, ontworpen door uiteenlopende experts.

1. Op een lege muur

Heb je een lege muur over in de keuken? Dan kun je er zoals op de foto een prachtige extra opslagruimte van maken! En dat is naast functioneel ook gewoon heel erg leuk om te zien. De eclectische stijl die hier bestaat uit moderne, rustieke en industriële elementen is trouwens ook een ideale inspiratiebron.

2. Glazen planken

 Keuken door STUDIO [D] TALE, Tropisch
STUDIO [D] TALE

Peponi House

STUDIO [D] TALE

Glazen planken in de keuken? Een geweldig idee! Kijk hoe leuk het deze kleine keuken een fantastische extra geeft. En zo’n trap om bij de bovenste planken te kunnen komen is ook helemaal zo erg nog niet, het vormt ook een erg fraai decoratief element als je het tegen de muur plaatst.

3. Industriële planken

Industriële planken aan het plafond geven ook een erg fraai beeld. Zoek een mooi metalen exemplaar uit en hang het op de juiste plek boven je aanrecht. Het zorgt ook gelijk voor een duidelijke afscheiding tussen de keuken en de woonkamer. Wederom een heel erg goed idee!

4. Metalen planken

Planken zijn er in allerlei uitvoeringen, soorten en maten. Deze metalen planken doen het erg goed in een industrieel vormgegeven keuken, maar ook met andere stijlen zijn ze natuurlijk prima te combineren. Wat ook erg leuk is, is dat het hier om een ‘zwevend’ exemplaar gaat. Met andere woorden: je ziet de bevestiging niet. Dat zorgt voor een heel strak en opgeruimd beeld. En bovendien heb je gelijk heel veel extra ruimte voor al die kruidenpotjes en alles waar je in de kastjes geen ruimte meer voor hebt.

5. Van vloer tot plafond

Heb jij een lege muur over en heb je echt behoorlijk wat extra opslagruimte nodig? Als je van vloer tot plafond planken of een open kastenwand creëert, dan kom je zeker geen ruimte meer tekort. Maar ook voor het uitstallen van wat decoratieve elementen is dit een ideale oplossing. Het geeft behoorlijk wat extra sfeer. Geniet ondertussen ook maar even lekker van deze prachtige eclectische keuken, ook weer zo’n voorbeeld waar je vast wel wat mee kunt.

6. Bijzondere planken

We hebben al heel wat bijzondere planken en uitvoeringen voorbij zien komen. Hier hebben we er weer eentje in de aanbieding! Met verschillende stijlen zijn ook deze planken weer ideaal te combineren. Bovendien kun je hier heel erg goed zien hoe leuk het is als je er voor kiest om verlichting in of achter de planken te integreren. Het zorgt gelijk voor meer diepte in de keuken.

7. Tussen de kastjes

 Keuken door Johnny Grey, Eclectisch
Johnny Grey

Edenbridge

Johnny Grey

Een klein plankje tussen de keukenkastjes kan ook voor net dat beetje extra ruimte zorgen dat je nodig hebt. In dit geval zie je trouwens wel heel erg bijzondere kastjes! En waarom ook eigenlijk niet? Wie heeft er immers gezegd dat een keukenkastje altijd vierkant moet zijn! 

Zat de ideale oplossing voor jouw keuken er tussen? Mocht het nou zo zijn dat je als ware kookliefhebber nog even verder rond wilt neuzen naar de meest leuke ideeën op het gebied van keukens, dan adviseren we je om hier ook even een kijkje te nemen.

Voor welke oplossing ga jij? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!