Voor en Na: het ontstaan van een prachtig terras

Johan van Dijk Johan van Dijk
Taras drewniany w Szczecinie, PHU Bortnowski PHU Bortnowski
Loading admin actions …

Al meerdere keren hebben we mooie terrassen en vloeren laten zien van de Poolse experts van PHU Bortnowski. Elke keer blijft het weer leuk om te zien hoe het ontstaan van zo’n prachtig terras in z’n werk gaat. In deze Voor en Na nemen we je dan ook weer graag mee naar een troosteloze tuin die op zeer leuke wijze is opgeknapt. En vooral het proces van het aanleggen brengen we daarbij gedetailleerd in beeld. Ben je net zo benieuwd als wij? Laten we dan maar snel verder gaan kijken!

Voor: een troosteloze boel

Als je naar je voordeur loopt door deze troosteloze zandbak, dan word je daar als bewoner nou niet echt bepaald vrolijk van. En afgezien van het beeld dat deze ruimte oplevert, moet je ook niet denken aan al het zand dat jij en je gasten mee naar binnen nemen zodra je de voordeur bent gepasseerd. Want reken maar dat deze tuin na een flinke regenbui in een soort van moeras verandert.

Voor: trapje met mogelijkheden

Je kunt alles van een negatieve kant gaan bekijken, maar als een creatieve bril op zet, dan zie je hier een trapje met mogelijkheden. Deze omgeving hoeft natuurlijk niet zo te blijven! Heb jij er al een beetje een beeld bij wat je met zo’n tuin als deze zou doen? Wie weet worden jouw ideeën wel werkelijkheid!

Tijdens: aanleg van de fundering

We hadden in de inleiding al aangegeven dat hier een terras gaat ontstaan. Maar zeker als je met verschillende hoogtes in de tuin moet werken, moet je er voor zorgen dat er een stevige fundering is. Daar wordt hier dan ook hard aan gewerkt! De palen zitten al in de grond en ook het folie dat straks het onkruid gaat tegenhouden is al geplaatst.

Tijdens: kiezelstenen

Voor het goed reguleren van het regenwater is er voor gekozen om een laag kiezelstenen bovenop de folie aan te brengen. En dat zorgt natuurlijk ook voor een wat mooier beeld als je straks onder het verhoogde terras kijkt.

Tijdens: een stoepje bij de deur

Zo’n nieuw terras aanleggen is heel erg leuk, maar dat oude betonnen stoepje bij de deur past er straks voor geen meter meer bij. Daarom is er voor gekozen om ook op deze plek een mooie vlonder te plaatsen zodat er straks sprake is van een fraaie eenheid.

Tijdens: bekleden van de trap

De betonnen trap die je in het begin zag, moest ook een metamorfose ondergaan. Je ziet hier heel erg fraai hoe op vakkundige wijze een hardhouten bekleding wordt aangebracht. Dat zorgt gelijk voor een wat rustieker beeld en geniet daarbij ook zeker even van de manier waarop deze professionals te werk gaan.

Tijdens: de contouren worden zichtbaar

Het eindresultaat komt in zicht: de contouren van de nieuwe tuin worden hier zichtbaar! En daarbij valt direct op hoe ontzettend leuk het hier gaat worden.

Tijdens: hekwerk

Dit verhoogde terras verheft zich mooi boven de rest van de tuin. En uit het oogpunt van de veiligheid is er voor gekozen om hier een hekwerk aan te brengen. Zeker met kleine kinderen helemaal niet zo’n slecht idee! En de stijl sluit daarbij natuurlijk naadloos aan op het houten terras.

Na: een prachtig eindresultaat!

Het terras is helemaal klaar om van te gaan genieten! Nog even een paar plantjes poten en misschien wat gras aanleggen en de tuin is ook dik in orde. Het landelijke effect wordt door een paar prachtige zwerfkeien nog eens extra gestimuleerd. Wat een prachtig eindresultaat!

Wil je meer weten over terrassen en alles wat daar bij komt kijken? In dit artikel kun je daar meer over leren.

Wat vind jij van dit terras? We horen je mening graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!