De 20 grootste decoratiemissers ooit! Mét oplossingen – deel 2

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
'Secret Garden' Wallpaper Collection, La Aurelia La Aurelia Moderne muren & vloeren Paars / Violet
Loading admin actions …

En vandaag presenteren we deel 2 van onze compilatie met alle grote decoratie missers volgens bekende interieur designers. En uiteraard vertellen we je ook weer de oplossingen. Onze tips helpen je om deze veel voorkomende missers te voorkomen. Lees ze even door en je leert denken als een interieur designer…

11. Het verkeerde formaat meubels

Misser:

Ook deze misser zien we helaas maar al te vaak. Meubels zien er in de showroom heel anders uit omdat de ruimte daar vaak veel groter is. Hou daar dus rekening mee!

Oplossing:

Koop het formaat meubels dat past in de ruimte. Meet de ruimte dus op en maak een tekening voordat je de meubels aanschaft. Probeer het 'minder is meer' principe toe te passen. Een paar fraaie designmeubels vallen veel meer op dan een volle ruimte met veel spullen.

12: Een overdaad aan verschillende kleuren en patronen (of totaal geen… )

Misser:

Vaak is er geen duidelijk kleurenpalet in een interieur en ontstaat er een onsamenhangende mix met teveel verschillende kleuren en patronen wat de totale look onderuit haalt. En alles beige of wit resulteert ook niet in dat fraaie design dus ga kleuren en patronen ook niet uit de weg.

Oplossing:

Kies je patronen en kleuren weloverwogen. Kies voor een duidelijk kleurenpalet met een aantal hoofdkleuren en wanneer je patronen gebruikt, kies dan voor een grappig patroon op een muur of een fraai kleed, maar hou de andere meubels in neutrale tinten om een te druk design te vermijden.

13. Zwevende kleden

True Colors -Variation- Wallpaper La Aurelia Moderne muren & vloeren Paars / Violet wallpaper,wallart,wallcovering,wallcoverings,behang,flowers,mural,art,muurkunst,design,laaurelia,waterproof,Behang

Misser:

Zwevende kleden zien er wat vreemd uit in een ruimte en zorgen er bovendien voor dat deze kleiner lijkt.

Oplossing:

Een kleed dat alle meubels raakt. Meet de ruimte dus op en koop een kleed in de juiste afmeting dat de rand van alle meubels raakt. Zo 'ankert' het kleed in de ruimte.

14. Onvoldoende verlichting

Misser:

Nee, een enkele  plafondlamp is niet de juiste verlichting voor een ruimte. En het design van de lampen dient in je interieur design te passen en dit te verbeteren.

Oplossing:

Bepaal in iedere ruimte de functie van de verlichting is en plaats verschillende soorten verlichting voor elke sfeer. Een heldere lamp op de werkplek in je keuken is daar een goed voorbeeld van.

15. Een onhandige presentatie van kunstobjecten

Feminine Touch Pixers Moderne woonkamers Blauw canvas,wall mural,wallpaper,art,woman,woman

Misser:

Vaak hangen kunstwerken te hoog. Wanneer je omhoog moet kijken dan hangt het kunstwerk eigenlijk al te hoog. En tussen je boeken in de kast is ook geen fraaie plek voor dat glazen kunstobject. 

Oplossing:

Hang je kunst zo op dat je er zowel staand als zittend goed zicht op hebt. Plaats fraaie objecten op een sokkel of los in een kast voorzien van mooie verlichting. Wanneer je een schilderij boven je bank hangt zorg er dan voor dat de onderkant minstens 10 centimeter boven je bank hangt.

16. Bankhoezen

Bank City en fauteuil Nina van RUPERT & RUPERT RUPERT & RUPERT Eclectische woonkamers Sofa's & fauteuils

Misser:

Wanneer je je bank graag wilt beschermen of je oude bank versleten is dan zijn er meer manieren om dit te doen dan met een lelijke hoes.

Oplossing:

Kies voor een fraaie grote plaid die niet al te opvallend aanwezig is maar je bank juist accentueert. Hou het simpel zoals het fraaie bontkleed in dezelfde kleur in ons voorbeeld.

17. Alle meubels tegen de muur

homify Moderne woonkamers

Misser:

Alle meubels tegen de muren resulteert meestal niet in dat spannende design in je woonkamer.

Oplossing:

Plaats minstens een meubelstuk in het midden van je woonkamer en plaats er bijvoorbeeld een smalle tafel achter om wat fraaie objecten op te etaleren of rondom de bank zoals in ons voorbeeld.

18. Halfhoge gordijnen voor de ramen

Misser:

Ramen zonder raambekleding zorgen niet voor dat comfortabele en uitnodigende gevoel en de gordijnen op halve hoogte ook niet.

Oplossing:

Hang je gordijnen wanneer dit kan aan het plafond op want zo lijkt de ruimte veel groter. Voor een simpele oplossing kies je voor sfeervolle roman blinds in het formaat van je raam.

19. Kleurenfobie

Christmas '14, Farrow & Ball Farrow & Ball Scandinavische woonkamers

Misser:

Veel mensen houden van kleur maar zijn bang om het (verkeerd) toe te passen. En een zo enorm wit interieur dat je een zonnebril nodig hebt, zorgt ook niet voor die knusse sfeer.

Oplossing:

Een veilige keuze is een accentmuur in een kleur. Voordeel is dat wanneer je het toch niet mooi vindt, je hem zo weer overschildert. Probeer anders kleine kleuraccenten in een bepaalde kleur in de vorm van kussens, een schilderij en vaas met bloemen.

20. Teveel frutsels

Misser: 

De schelpen van oma, je porseleinen beeldjes, de oude strijkijzers. Vaak hebben we zeer veel losse kleine spullen en allemaal bij elkaar zorgt het niet voor die mooie gebalanceerde look.

Oplossing:

Plaats slechts een aantal geselecteerde items die je los op fraaie wijze etaleert en kies deze items ook zorgvuldig uit passend bij de stijl en kleuren van je interieur. Deel 1 gemist van deze serie? Klik dan hier.

Het is best logisch allemaal...

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!