Schitterende verbouwing van een huis uit de jaren 50 | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schitterende verbouwing van een huis uit de jaren 50

Johan van Dijk Johan van Dijk
van ewaa
Loading admin actions …

In de periode na de oorlog zijn er in heel Europa veel nieuwe huizen uit de grond gestampt. Nog steeds zijn op veel plekken deze huizen te vinden. Sommige zijn inmiddels gedateerd en in hun huidige staat rijp voor de sloop. Of toch niet? Dit Ideabook laat zien dat dit Duitse huis uit de jaren 50 na een grondige opknapbeurt weer jaren mee kan. Kijk mee hoe mooi de architecten van EWAA dit project hebben uitgevoerd.

Gedateerde charme

van ewaa

Een aanzicht van dit huis voor de verbouwing laat zien dat dit huis in de basis nog steeds een charmante woning was. Maar het gedateerde gehalte straalt er aan alle kanten vanaf! Grauwe muren, verweerde dakpannen en een rommelige omgeving. De grote puinzakken geven aan dat er heel wat gesloopt moest worden voordat het huis er weer aantrekkelijk uitzag.

Achterstallig onderhoud

van ewaa

Vanuit dit perspectief blijkt nog meer dat de woning toe was aan een grondige opknapbeurt. Vooral het dak en de dakkapellen hebben heel wat aandacht nodig gehad. Het huis heeft op dit plaatje iets weg van een spookhuis en lijkt alles behalve aangenaam om in te wonen. Tijd voor verandering dus, we gaan kijken hoe dat er uit is komen te zien.

Ouderwets met modern tintje

van ewaa

Na de verbouwing ziet het geheel er weer schitterend uit! De ouderwetse stijl is grotendeels gehandhaafd, maar heeft op subtiele wijze een modern tintje meegekregen. Het dak is voorzien van hetzelfde soort leistenen dat er voorheen op zat en ook de dakkappellen zijn gebleven. Maar de dakkappellen hebben wel een kleine transformatie ondergaan. Geen truttige schuine dakjes meer boven de ramen, maar een mooi en strak modern recht dak. Juist dat zorgt voor een frisse uitstraling. Wat de aandacht verder trekt is dat dit huis op een schitterende locatie gelegen is. Deze landelijke woonwijk is de ideale omgeving voor een (jong) gezin!

Openslaande deuren

van ewaa

De muren van het huis zijn in het geheel mooi wit geworden, dit in tegenstelling tot de grauwe witte en crème tinten die voorheen de gevelkleur bepaalden. En de toevoeging van openslaande deuren in combinatie met een mooi groot terras geeft de mogelijkheid om hier met lekker weer heerlijk te kunnen ontspannen. Als je goed kijkt zie je dat de natuurstenen die de verhoging rond het huis ondersteunen in de oude situatie ook al aanwezig waren. Een mooi hergebruik van materialen!

Modern interieur

van ewaa

Eenmaal binnen tref je een prachtig modern interieur aan! Een stijlvolle keuken voorzien van alle gemakken in combinatie met een mooie eetkamer. Ook binnen is wit de leidende kleur. Ondanks de niet al te grote ramen is hierdoor een zeer lichte ruimte ontstaan.

Gezelligheid

van ewaa

De moderne inrichting heeft ook iets uitgesproken warms en gezelligs. Zie jij jezelf aan deze tafel rustig ontbijten of ’s avonds met het hele gezin dineren? Dit huis is in ieder geval erg geschikt voor een gezellig familieleven.

Comfort uit vervlogen tijden

van ewaa

We gaan even weer een klein stapje terug in de tijd. Eigenlijk rechtstreeks terug naar de jaren ’50 om precies te zijn… Deze badkamer heeft alles wat je nodig hebt en was in de jaren ’50 zonder enige twijfel een grote luxe. Maar nu wordt niemand er meer warm van om hier te moeten badderen!

Eigentijdse badkamer

van ewaa

In deze badkamer wil iedereen wel een warme douche nemen. Op een prachtige manier is er voor gezorgd dat de relatief kleine ruimte een heerlijke en eigentijdse badkamer is geworden. Douchen in bad is niet meer nodig dankzij deze prachtige inloopdouche.

Als je interesse is gewekt naar stijlvolle verbouwingen waarbij het goede gehandhaafd wordt en moderne tintjes worden toegevoegd dan moet je dit project ook zeker even bekijken.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!