Schitterende verbouwing van een huis uit de jaren 50

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Schitterende verbouwing van een huis uit de jaren 50

Johan van Dijk Johan van Dijk
  door ewaa,
Loading admin actions …

In de periode na de oorlog zijn er in heel Europa veel nieuwe huizen uit de grond gestampt. Nog steeds zijn op veel plekken deze huizen te vinden. Sommige zijn inmiddels gedateerd en in hun huidige staat rijp voor de sloop. Of toch niet? Dit Ideabook laat zien dat dit Duitse huis uit de jaren 50 na een grondige opknapbeurt weer jaren mee kan. Kijk mee hoe mooi de architecten van EWAA dit project hebben uitgevoerd.

Gedateerde charme

  door ewaa,

Een aanzicht van dit huis voor de verbouwing laat zien dat dit huis in de basis nog steeds een charmante woning was. Maar het gedateerde gehalte straalt er aan alle kanten vanaf! Grauwe muren, verweerde dakpannen en een rommelige omgeving. De grote puinzakken geven aan dat er heel wat gesloopt moest worden voordat het huis er weer aantrekkelijk uitzag.

Achterstallig onderhoud

  door ewaa,

Vanuit dit perspectief blijkt nog meer dat de woning toe was aan een grondige opknapbeurt. Vooral het dak en de dakkapellen hebben heel wat aandacht nodig gehad. Het huis heeft op dit plaatje iets weg van een spookhuis en lijkt alles behalve aangenaam om in te wonen. Tijd voor verandering dus, we gaan kijken hoe dat er uit is komen te zien.

Ouderwets met modern tintje

  door ewaa,

Na de verbouwing ziet het geheel er weer schitterend uit! De ouderwetse stijl is grotendeels gehandhaafd, maar heeft op subtiele wijze een modern tintje meegekregen. Het dak is voorzien van hetzelfde soort leistenen dat er voorheen op zat en ook de dakkappellen zijn gebleven. Maar de dakkappellen hebben wel een kleine transformatie ondergaan. Geen truttige schuine dakjes meer boven de ramen, maar een mooi en strak modern recht dak. Juist dat zorgt voor een frisse uitstraling. Wat de aandacht verder trekt is dat dit huis op een schitterende locatie gelegen is. Deze landelijke woonwijk is de ideale omgeving voor een (jong) gezin!

Openslaande deuren

  door ewaa,

De muren van het huis zijn in het geheel mooi wit geworden, dit in tegenstelling tot de grauwe witte en crème tinten die voorheen de gevelkleur bepaalden. En de toevoeging van openslaande deuren in combinatie met een mooi groot terras geeft de mogelijkheid om hier met lekker weer heerlijk te kunnen ontspannen. Als je goed kijkt zie je dat de natuurstenen die de verhoging rond het huis ondersteunen in de oude situatie ook al aanwezig waren. Een mooi hergebruik van materialen!

Modern interieur

  door ewaa,

Eenmaal binnen tref je een prachtig modern interieur aan! Een stijlvolle keuken voorzien van alle gemakken in combinatie met een mooie eetkamer. Ook binnen is wit de leidende kleur. Ondanks de niet al te grote ramen is hierdoor een zeer lichte ruimte ontstaan.

Gezelligheid

  door ewaa,

De moderne inrichting heeft ook iets uitgesproken warms en gezelligs. Zie jij jezelf aan deze tafel rustig ontbijten of ’s avonds met het hele gezin dineren? Dit huis is in ieder geval erg geschikt voor een gezellig familieleven.

Comfort uit vervlogen tijden

  door ewaa,

We gaan even weer een klein stapje terug in de tijd. Eigenlijk rechtstreeks terug naar de jaren ’50 om precies te zijn… Deze badkamer heeft alles wat je nodig hebt en was in de jaren ’50 zonder enige twijfel een grote luxe. Maar nu wordt niemand er meer warm van om hier te moeten badderen!

Eigentijdse badkamer

  door ewaa,

In deze badkamer wil iedereen wel een warme douche nemen. Op een prachtige manier is er voor gezorgd dat de relatief kleine ruimte een heerlijke en eigentijdse badkamer is geworden. Douchen in bad is niet meer nodig dankzij deze prachtige inloopdouche.

Als je interesse is gewekt naar stijlvolle verbouwingen waarbij het goede gehandhaafd wordt en moderne tintjes worden toegevoegd dan moet je dit project ook zeker even bekijken.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!