Shhh! Pak je rustmomentje op het toilet

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Shhh! Pak je rustmomentje op het toilet

Sanne Sanne
  door Clara Mevial
Loading admin actions …

Per week zit je zo'n 50 minuten op het toilet. Dat is 43 uur per jaar en in totaal zo'n één tot drie jaar van je leven dat je doorbrengt op het toilet! Over het algemeen is naar de wc gaan slechts een noodzakelijk kwaad, al zijn er steeds meer mensen die op het toilet hun rustmomentje pakken en even hun social media checken of e-mails versturen. Waarom zou je niet proberen die toiletervaring zo leuk mogelijk te maken?

Ook wanneer je kinderen hebt is het de moeite waard om extra aandacht te besteden aan de inrichting van het kleine kamertje. Als de muren zijn behangen met hun favoriete tekenfilmkarakters wordt het leuk om naar de wc te gaan!

Meestal wordt er in huis weinig aandacht besteed aan het toilet, maar met deze tips blijf jij voortaan nog wat langer op je toilet zitten. Denk bijvoorbeeld aan een lekker muziekje erbij, leesvoer en een verwarmde toiletbril (ja, dat bestaat!).

Een lekker geurtje

Vooral als je langer op de wc blijft zitten is het belangrijk om te zorgen voor een fijne geur. Als het niet lekker ruikt in je toilet blijf je niet hangen. Er zijn verschillende manieren om een lekkere geur te verspreiden. Ten eerste kun je een kaarsje branden. Kies voor een fijne geurkaars, zodat je ongewenste geurtjes maskeert. Geurkaarsen geuren vaak vrij zoet en zwaar. Als je houdt van een wat lichtere geur kun je ook voor wastabletten gaan, die je smelt in een houdertje met een waxinelichtje. De tabletten zijn verkrijgbaar in alle denkbare geuren: kaneel, appel, koffie, vanille, schone was en ga zo maar door. Je kunt de geuren ook mengen om bijvoorbeeld de geur van appeltaart te creëren of van een koffie verkeerd met vanille. Een andere optie is het neerzetten geurstokjes. Het voordeel van zulke stokjes is dat je niets hoeft aan te steken en er dus geen brandgevaar is. Bovendien geuren de stokjes constant. Het zijn houten stokjes die in geurwater staan. Het water trekt in het hout en zo wordt de geur verspreid.

Voorzieningen voor je smartphone

Tegenwoordig onmisbaar in je huis: de mobiele telefoon. Hoewel de mobiele telefoon alle huizen te vinden is ontbreekt het vaak nog aan integratie van smartphones in je huis. Menigeen zit op het toilet met zijn telefoon in handen om social media te checken, maar ook menigeen dropt na het toiletbezoek zijn telefoon in de pot. Om dit soort perikelen te voorkomen zorg je voor een goede standaard voor je telefoon. Op bovenstaande foto zien we een geniale toiletoplossing van Clara Mevial. Het meest linkse item is een oliediffuser, die etherische olie verspreidt en dus zorgt voor een lekker geurtje in je toilet. Het tweede blokje is, zoals te zien, de telefoonhouder en het derde is een wc-rolhouder; zo simpel, maar zo toch zo sterk! Bekijk hier meer van deze alles-in-éénoplossingen.

Ook heel fijn is een telefoonoplader, want niets is vervelender dan een lege telefoon als je op de wc zit en je net Facebook wilde checken. Geen stopcontact in je toilet? Kies dan voor een externe accu, die je met een kabel aansluit op je telefoon.

Kleuren en accessoires

Richt je toilet precies in hoe jij wilt, zonder erbij stil te staan of je na een tijdje niet uitgekeken raakt op een blauwe muur. Je hoeft er namelijk niet de hele dag naar te kijken! Je kunt je dus helemaal te buiten gaan in het kleine kamertje. Kies een thema, kies een kleur, doe eens gek. Ik kan je vertellen: mijn toiletmuren zijn knaloranje geschilderd en ik stoor me er totaal niet aan (de rest van mijn huis is wit), ook niet na een paar jaar. Het is juist heerlijk ter afwisseling van de rust van de rest van het huis. Het toilet is de perfecte plek om je boekje te buiten te gaan.

Ook qua accessoires kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld een muurschildering of hang heel veel foto's op. Vergeet de verjaardagskalender niet als je geen ster bent in het onthouden van de verjaardag van je oma.

Muziekje erbij

Zicht vanuit de slaapkamer naar de badkamer:  Badkamer door Lab32 architecten
Lab32 architecten

Zicht vanuit de slaapkamer naar de badkamer

Lab32 architecten

Laatst deed ik ergens de deur van het toilet open en de radio klikte meteen aan. Wat een verrassing. Als je speakers installeert en die zo aansluit dat ze automatisch aangaan als de deur opengaat heb je instant muziek in het toilet. En dat is hartstikke fijn. Je kunt ook kiezen voor een bluetooth speaker die je bedient met je telefoon of tablet. Kies voor een losse speaker of breng juist een systeem aan in je hele huis, zodat je overal binnen één klik muziek hebt. Tegenwoordig zijn dat soort systemen prima betaalbaar en heel gemakkelijk te installeren, aangezien je geen snoeren meer hoeft te leggen. Alles werkt gewoon op bluetooth of wifi.

Verwarming in het toilet

Er zit meestal geen verwarming in je toilet, waardoor het in de winter vaak zaak lijkt het kleine kamertje zo snel mogelijk weer te verlaten. Vooral als je billen na tien seconden bevroren zijn door de ijskoude toiletzitting en je tenen er bijna afvriezen doordat de plavuizen steenkoud zijn. Maar: er is een oplossing. De ruimte verwarmen met verwarming is misschien wat te veel van het goede, maar je kunt wél de toiletbril verwarmen. Klinkt misschien wat overdreven, maar in bijvoorbeeld Japan is dit de normaalste zaak van de wereld. Verder kun je op de grond een mat leggen, zodat je ook geen koude voeten krijgt. Dit creëert ook gelijk een warme sfeer, waardoor de ruimte meteen een graadje warmer aanvoelt.

Leesvoer aanleveren

 Badkamer door Yurba

Als je lekker zit en je wilt eens even niet met je telefoon bezig zijn is leesvoer altijd welkom. Het grote voordeel van lezen op het toilet is dat in principe niemand je stoort en het er lekker rustig is. Dan kun je helemaal in je boek opgaan. Neem een boek mee of leg een stapel tijdschriften neer voor de liefhebber. Aangezien het toilet het toilet blijft: ruim ze het liefst op in een kastje of koop een tijdschriftenrek. Je kunt ook een plankje aan de muur bevestigen of een nisje in de achtermuur maken.

Krijg je ook zin om je toilet opnieuw in te richten?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!