Top 5 van de week: Verbouwingen, rijtjeshuizen en villa's | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Top 5 van de week: Verbouwingen, rijtjeshuizen en villa's

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Landelijk wonen in Soest Landelijke huizen van Building Design Architectuur Landelijk
Loading admin actions …

Elke zondag blikken we de terug op de week die achter ons ligt. We vragen ons daarbij af welke artikelen het meest gelezen werden en waar deze artikelen over gingen. Welke onderwerpen waren het meest populair? De afgelopen week laat zich kenmerken door een grote variatie aan onderwerpen. Vier van de vijf artikelen gaan over een type woning, van boerderij tot rijtjeshuis. Hieronder behandelen we de vijf artikelen één voor één, bij elke foto vindt u tevens een link naar het originele artikel. 

1. Prachtige villa in Soest: door Building Design Architectuur

Landelijk wonen in Soest 001 Landelijke huizen van Building Design Architectuur Landelijk
Building Design Architectuur

Landelijk wonen in Soest 001

Building Design Architectuur

De lijst wordt aangevoerd door deze villa in Soest, ontworpen door het architectenbureau Building Design Architectuur. De traditionele vorm van de boerderij wordt gecombineerd met modernere stijlelementen. Zo neemt het rieten dak ons mee naar de sfeer van oude boerderijen, waarvan we er in ons land zoveel hebben. De traditionele materialen worden afgewisseld met moderne kleuren en een gedetailleerde afwerking. Deze villa verenigt het beste uit beide werelden. Voor de overige foto's van deze woning kunt u hier terecht. 

2. Van oude schuur naar stijlvolle villa

Op de foto zien we de verbouwde schuur behorend bij een luxueuze woning. Het gebouw, met een agrarische achtergrond, bevond zich in slechte staat en was voorzien van een oubollige en gedateerde inrichting. Magdalena Latos van Studio Zizi voorzag de twee gebouwen van een nieuwe lik verf en verzorgde een geheel nieuwe inrichting, hoe dat eruit ziet ontdekt u hier!

3. Van klein rijtjeshuis naar royale woning in 9 stappen

Ook op plaats drie vinden we een bijzonder renovatieproject terug. Ditmaal ging het over een laat negentiende-eeuwse arbeiderswoning waarvan de bewoners met een gebrek aan ruimte zaten. De bestaande uitbouw werd gesloopt en de woning werd richting de tuin uitgebreid. Het zorgde niet alleen voor veel extra ruimte maar bood ook de mogelijkheid tot herindeling van de woning. Zo hebben de bewoners nu de beschikking over een fraaie open keuken met uitzicht op de tuin. In het gehele artikel laten we het verloop van deze verbouwing in negen stappen zien. 

4. Inspiratie voor het creëren van een lounge-sfeer

Iets heel anders dan op plaats vier. Daar treffen we een artikel waarin het creëren van een lounge-sfeer centraal staat. Aan de hand van een ontwerp van Medie Janssen vinden we hier voorbeelden en inspiratie voor het komen tot een rustgevende en kalmerende sfeer. Daar leest u hier meer over. 

5. Vrijstaande woning met moderne inrichting

Woonhuis Uitgeest Moderne keukens van Jan de Wit architect Modern
Jan de Wit architect

Woonhuis Uitgeest

Jan de Wit architect

We sluiten dit overzicht af met de foto van deze keuken, onderdeel van een woning ontworpen door Jan de Wit architect. In Uitgeest realiseerde hij een bijzondere woning waarin hij het archetype Nederlandse huis combineerde met moderne stijlelementen. Binnen werd de woning voorzien van een strakke, moderne inrichting. Grote, heldere ruimtes met veel licht bepalen de sfeer in het huis. Hoe dat er in de andere ruimtes uitzien ontdekt u hier

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!