13 decoratieve budgetideeën die je nog niet kende (deel 1)

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

13 decoratieve budgetideeën die je nog niet kende (deel 1)

Stoa. Stoa.
Woonboerderij / Stolpenboerderij Landelijke slaapkamers van Van der Schoot Architecten bv BNA Landelijk
Loading admin actions …

We hebben niet allemaal een geldboom in de tuin staan. Toch? Dat betekent dat sommige decoratieve ideeën voor thuis buiten het budget vallen. Vanaf vandaag gaan we je helpen toch te bereiken met je interieur wat je wilt. Dat doen we door 15 zeer interessante decoratieve tips aan je te presenteren. Deze tips zijn goedkoop of zelfs gratis en dat maakt het heel erg leuk om je interieur een nieuwe look te geven. Het zijn tips die je heel eenvoudig zelf thuis kunt realiseren, met een beetje hulp is het nog wat makkelijker. Kijk gewoon even met ons mee en laat je door deze tips inspireren!

1. Zelf maken

Als je bed geen hoofdeinde heeft en je wilt wel graag zo’n sfeervol decoratief element in je slaapkamer, dan hoeft dit niet te beteken dat je een duur nieuw bed moet aanschaffen. Sterker nog, je kunt gewoon zelf zo’n hoofdeinde maken van relatief goedkope materialen, zoals plastic of geïmpregneerd hout. Daarover doe je dan een zelf genaaide stoffen bekleding. Je zou ook een expert kunnen vragen om je te helpen met het ontwerp (Of een handige buurman / -vrouw). Echt bijzonder om te zien hoe de donkere balken (daar ontstaat die rustieke stijl door) voor sfeer en warmte zorgen. 

2. Bureau maken

Industrieel wandbureau Industriële studeerkamer van Simplified Building Industrieel
Simplified Building

Industrieel wandbureau

Simplified Building

Het eerste voorbeeld laat direct zien dat een goede designoplossing altijd gestoeld is op eenvoudige principes. Het is zo eenvoudig om een bureau te maken van een stel goedkope planken: bevestig een plank aan de muur en zet daaronder twee kasten (als dan niet zelf gemaakt) dan weet je zeker dat de kasten bij de kamer passen, want je hebt ze immers om maat gemaakt. Je zou eventueel de kasten en plank achter een gordijn kunnen verbergen. Een expert neemt je telkens mee op een reis door de wereld van interieurdesign.

3. DIY design

Voorbeelden Rustieke woonkamers van Retroloekie Rustiek & Brocante
Retroloekie

Voorbeelden

Retroloekie

Ooit van gehoord? Een bank maken van je oude matras? Het kan echt! Wat scheelt dat. En hoe gaaf kan dat worden! Je kunt alle denkbare stijlen verzinnen: Scandinavische, Aziatisch of juist lekker minimal. Een oude bank op de kop tikken kan ook! In dit interieur zie je hoeveel sfeer je kunt maken met oude spullen van de rommelmarkt of brocante. Wat vind je van deze schitterende landkaart? Een wereldwijs interieur is daarmee direct een feit! De basic tint van de vloer is een mooie basis voor dit eclectische interieur. De eclectische stijl kenmerkt zich door een rijkheid aan vormen en tinten: verschillende stijlen (oud en nieuw) kunnen gemixt worden. Het enige dat je wilt is dat de combinatie een interessante look heeft. Be creative! 

4. Room divider

Vakantiehuisje: woonkamer en keuken. Landelijke woonkamers van Architectenbureau Vroom Landelijk
Architectenbureau Vroom

Vakantiehuisje: woonkamer en keuken.

Architectenbureau Vroom

Wanneer je woning feitelijk bestaat uit 1 woonruimte met daarin de verschillende functies (keuken, woongedeelte ect.) dan kun je heel slim gebruik maken van een room divider. Dat scheelt weer in de kosten, is toch een stuk goedkoper dan een muurtje bouwen en een stuk sneller! Een kast kan bijvoorbeeld dienst doen als zo’n handige room divider. In deze grote woonruimte voelen de bewoners zich helemaal goed. Dat kan ook niet anders met zoveel heerlijk daglicht. Je ziet dat voldoende natuurlijk licht voor een heel bijzondere sfeer in huis zorgt. 

5. Extra licht

​Wonen in een klaslokaal Moderne slaapkamers van Studio RUIM Modern
Studio RUIM

​Wonen in een klaslokaal

Studio RUIM

Ooit van gehoord? Een bank maken van je oude matras? Het kan echt! Wat scheelt dat. En hoe gaaf kan dat worden! Je kunt alle denkbare stijlen verzinnen: Scandinavische, Aziatisch of juist lekker minimal. In deze ruimte kozen de bewoners voor grote ramen. Nu komt er een vloedgolf aan daglicht naar binnen. Ideaal om je woning een nieuwe look te geven. Met deze foto zijn we aan het einde gekomen van deze reeks. Kijk snel met ons mee naar deel twee van deze budget tips en laat je inspireren. Deze tips zijn ook heel handig!

Wat vind je van deze ideeën? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!