6 stijlvolle tips voor het ophangen van lijsten aan de muur

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 stijlvolle tips voor het ophangen van lijsten aan de muur

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Garage Loft:  Woonkamer door BRICKS Studio,
Loading admin actions …

Ben jij op zoek naar persoonlijke decoratie voor aan de muur? Dan heb je vast en zeker wel nagedacht over het ophangen van mooie frames met (persoonlijke) foto’s of beelden. Er zijn verschillende manieren om lijsten aan je wand op te hangen, en ze zorgen allen dat de betreffende ruimte een bepaalde uitstraling krijgt.

Vandaag laten we zien welke diverse mogelijkheden er zijn om dit realiseren. Ga jij bijvoorbeeld voor een chaotische, slordige compositie of houd je meer van eenvoud en symmetrische lijnen? Niet alleen zorgt de compositie voor een bepaalde uitstraling, ook de frames zelf spelen een belangrijke rol in het totaal plaatje. In dit Ideabook zie je verschillende stijlen en voorbeelden. Laat je vooral inspireren door onderstaande tips en voorbeelden!

Kijk je met ons mee?

Horizontale lijnen

We beginnen dit Ideabook met een stijlvolle woonkamer waarbij gekozen is voor symmetrie en rechte lijnen wanneer het aankomt op de muurdecoratie. Ook bijzonder: er is gekozen voor enorm grote frames die deze woonkamer een luxueuze uitstraling geven.  Wij zijn absoluut fan! Door te werken met horizontale lijnen zorg je er bovendien ook voor dat je woonkamer optisch breder lijkt dan dat hij is. Je bereikt met grote frames als deze een extra mooi effect wanneer je kiest voor een brede witte passe-partout, zoals ook op bovenstaande foto te zien is.

Gebruik je geen grote maar juist kleinere lijsten? Ook dan kan je kiezen voor deze compositie, hetzelfde effect wordt dan gecreëerd op kleinere schaal.

Verticale lijnen

In plaats voor een horizontale opzet, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een aantal lijsten onder elkaar te plaatsen. Hiermee kies je voor een verticale opzet, ook te zien aan de rechterkant op bovenstaande foto. Vooral wanneer je te maken hebt met een smalle muur of een ruimte met een hoog plafond is dit een erg leuke optie.

Ook zie je op deze foto dat er op de lijsten een opvallend kleuraccent is aangebracht. Dit is leuk om te doen wanneer je gebruik maakt van simpele lijsten, maar je kunt het ook anders aanpakken door te kiezen voor opvallende statement lijsten! Denk bijvoorbeeld aan lijsten met een brede zwarte rand en passe-partout of ga voor een opvallende zilveren of gouden variant! Er zijn zoveel verschillende lijsten verkrijgbaar, je zult vast en zeker een mooie variant vinden die perfect bij jouw interieur past!.

Georganiseerde compositie

Op bovenstaande foto zien we een enorme compositie langs de muur van een trap. De verschillende frames komen extra mooi uit doordat het plafond van deze woning zo hoog is. Hier is gekozen om alle frames te vullen met stijlvolle zwart/wit beelden, helemaal passend binnen de stijl van het interieur. Zoals je ziet is de compositie erg georganiseerd, er is gebruikt gemaakt van zowel kleine als grote frames die zorgen voor een goede, dichte aansluiting. 

Vind je het nou lastig om zelf een aantal goede lijsten te vinden en heb je moeite met het creëren van de juiste compositie voor jouw ruimte? In dat geval zou je er ook voor kunnen kiezen om de hulp van een professional in te schakelen. Je vindt ze heel gemakkelijk, via enkele muisklikken, gewoon hier bij homify.

Chaotische compositie

Garage Loft:  Woonkamer door BRICKS Studio,
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Bij de voorgaande foto zagen we al een mooi voorbeeld van een redelijk georganiseerde compositie van lijsten aan de wand. Op bovenstaande foto zien we juist het tegenovergestelde: een chaotische compositie. Deze manier van het ophangen van lijsten en frames geeft een iets speelser effect. Vooral wanneer je graag werkt met verschillende formaten, stijlen, kleuren en elementen is deze manier van het ophangen van lijsten prima geschikt! Zo zie je dat de lijsten afgewisseld worden met posters, schilderijtjes, bordjes en andere decoratieve objecten.

Vind je dit leuk maar wil je ook graag rust in je interieur behouden? Kies dan voor rustige basiskleuren als grijs, wit en andere naturel kleuren. Je zult zien dat het toch een stijlvol samenhangend geheel wordt. Een andere optie om rust te behouden is te zorgen dat je met je muurdecoratie een rode lijn aanhoudt. Kies bijvoorbeeld voor zwart/wit beelden of een bepaald thema dat je terug laat komen.

Even aantal

 Slaapkamer door Polygon arch&des,
Polygon arch&des

APARTMENT “VERBI”

Polygon arch&des

Naast het kiezen voor chaotische en georganiseerde compositie of een horizontale of verticale focus kun je ook nog kiezen voor een bepaald aantal lijsten. Kies je bijvoorbeeld voor een even of een oneven getal? Aan de wand in de slaapkamer op bovenstaande foto is er gekozen voor even getal lijsten, die in een georganiseerde compositie bij elkaar hangen. Ondanks het feit dat er gekozen is voor verschillende formaten lijsten vormt het geheel toch een strak en symmetrisch geheel. Liever een wat ruimere opzet? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een aantal lijsten naast of onder elkaar te plaatsen!

Ben je op zoek naar meer ideeën voor het opknappen van je slaapkamer? Onlangs publiceerden we dit Ideabook, het staat vol met inspiratie, tips en ideeën!

Oneven aantal

 Keuken door homify,
homify

constructieve wand ingepakt in keukenblok met hout rondom afgewerkt

homify

Bij een oneven aantal denk je al gauw aan minder symmetrie. Bovenstaande foto bewijst juist het tegenovergestelde. Door bij een oneven aantal lijsten te kiezen voor een georganiseerde compositie en te werken met een horizontale of verticale focus zie je dat je toch een strak geheel kunt creëren. Houd je juist van meer van het speelse effect? Kies dan een andere compositie!

Met deze foto zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. We hopen dan ook dat je frisse ideeën en inspiratie op hebt gedaan om thuis te kopiëren. Wie weet kom je na het zien van alle bovenstaande inspiratie zelf nog op meer creatieve ideeën voor het ophangen van lijsten aan de muur! Wil je nou nog meer voorbeelden zien van stijlvolle woonkamers? Neem dan zeker ook even een kijkje bij deze foto’s! Je kan gebruik maken van het filter om snel en gemakkelijk uit te komen bij foto’s die perfect aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl. Veel kijkplezier!

Wat vind jij van lijsten en frames als wanddecoratie? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!