7 slimme opslagideeën voor buiten die je nog niet kende…

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Bicycle Storage, TreeSaurus TreeSaurus Garages/schuren Massief hout Bruin
Loading admin actions …

Opslagruimte buiten kun je nooit genoeg hebben. Maar wist je dat deze opbergruimte helemaal niet groot en onaantrekkelijk hoeft te zijn ook al is de ruimte in je tuin of terras beperkt? Vandaag laten we je 7 wat minder voor de hand liggende manieren zien om je spullen op te bergen. Zo blijft je huis zowel binnen als buiten netjes en georganiseerd. Opslagruimte in de tuin is zeer belangrijk want we hebben vaak veel fietsen, tuinmateriaal en -meubilair. Dus kijk even mee en laat je verrassen door onze praktische tips!

1. Fietsenberging

Bicycle storage TreeSaurus Garages/schuren Massief hout Bruin Bike storage,Cycle storage,Bicycle storage,Green roof,Garden storage
TreeSaurus

Bicycle storage

TreeSaurus

Een belangrijke bottle neck is vaak de grote hoeveelheid fietsen en al helemaal wanneer we geen schuur hebben. Plaats daarom deze superhandige uitschuifbare fietsenbox in je tuin en stem het formaat af op je aantal fietsen. Zo blijven de fietsen ook mooi roestvrij. En hij heeft zelfs een groendak! Een andere optie is een pergola met schuin dak tegen een muurtje of in een hoek van je voortuin dan blijven de fietsen in ieder geval droog.

2. Al je favoriete drankjes bij de hand

Domestic Garden Room , Modular105.co.uk Modular105.co.uk Moderne studeerkamer
Modular105.co.uk

Domestic Garden Room

Modular105.co.uk

Ok, minder geschikt voor je wijnen maar alle andere drankjes die je die avond wilt serveren in de tuin kun je uitstekend kwijt in dit praktische rek. Bovendien kun je ze in één greep pakken. Handig want zo hoef je niet elke keer naar binnen voor je favoriete drankje. 

3. Voor de barbecue

wooden louvres and fire magic bbq wood-fired oven Moderne tuinen
wood-fired oven

wooden louvres and fire magic bbq

wood-fired oven

Er is niets vervelenders dan elke keer al je barbecue spullen moeten opzoeken en klaar zetten (en ook nog schoonmaken van vorig jaar). Berg ze op naast je grill en zorg ervoor dat allles blinkend schoon klaar staat voor gebruik. Je pannen laat je pannen ook niet vuil op het fornuis staan. Dat scheelt een hoop ergernis op een warme zomerdag. 

4. Een vogelkooi als plantebak

En wanneer je parkiet er niet meer is, kun je die oude vogelkooi prima inrichten als fraaie hangende plantenbak met bloemenarrangement! Wil je graag meer tuin inspiratie opdoen? Bekijk dan ook 17 tips voor een topklasse tuin (zonder veel werk) even.

5. Tegen de muren

De muren van je smalle tuin zijn perfect geschikt als ruimte voor potplanten of om een kleine eethoek in te richten (of allebei!). Deze smalle binnenplaats is misschien klein maar hij is vol levendigheid, stijl en dynamiek.

6. Hang het op

LOOPHOLE outdoor Atelier Belge Balkon, veranda & terrasAccessoires & decoratie
Atelier Belge

LOOPHOLE outdoor

Atelier Belge

Een andere manier om je muren praktisch in te zetten is door middel van rekken en haken waar je spullen aan kunt ophangen. Het lijkt logisch maar we zien zo vaak in kleine ruimtes dat de verticale ruimte onvoldoende wordt benut en dat is een gemiste kans. En wist je al dat er tegenwoordig systemen zijn waarmee je je fietsen aan het plafond kunt ophangen?

7. Onder je tuinmeubilair

Maak extra verhoogde loungebedden in je tuin en je hebt er ineens een zee aan extra opbergruimte bij voor al je tuinkussens en kleine tuinspullen. En zien deze loungebedden er niet super uitnodigend en spectaculair uit?

Zeer praktische ideeën voor je fietsen!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!