De zonnewoning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De zonnewoning

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Klassieke huizen van FASA AG Klassiek
Loading admin actions …

Het huis dat we hieronder gaan behandeling mag met recht een energiewonder genoemd worden. De bewoners van deze woning zijn niet afhankelijk van olie, gas of kolen. In plaats van fossiele brandstoffen maakt deze woning gebruik van zonne-energie. De inventieve combinatie van zonnepanelen, hellende daken, energieopslag en zijn locatie zorgen voor een fantastisch rendement. Hoe dat eruit ziet gaan we hieronder aan je laten zien. 

Indrukwekkende houten kubus

Klassieke huizen van FASA AG Klassiek

Een eerste blik op het huis maakt onmiddellijk duidelijk dat we hier te maken hebben met een bijzonder gebouw. Ondanks zijn extravagante vorm past de woning goed in zijn omgeving. Dat heeft het gebouw onder meer te danken aan de natuurlijke materialen die de gevels sieren. Laatstgenoemde bestaat voornamelijk uit larikshouten latten. 

Duurzaam en gezond leven

Klassieke huizen van FASA AG Klassiek

De begane grond van het huis ligt voor een groot deel begraven in de berghelling. Uit constructieve en hydrologische motieven bestaan de buitenmuren hier uit beton. De ruimtes tussen de binnen- en buitenwanden hebben een isolatie bestaande uit zeewier, vrij van chemische toevoegingen. De vensters in de gevel vormen een fraaie afwisseling, door hun horizontale plaatsing geven zij het gebouw een interessante dynamiek.

Slimme techniek

Klassieke huizen van FASA AG Klassiek

De gevel gericht op het zuiden herbergt de technische kant van de woning. Hier zijn over een oppervlakte van bijna vijftig vierkante meter zonnepanelen aangebracht. Dankzij het hellende oppervlakte van de gevel wordt er optimaal gebruik gemaakt van de zonne-energie. Voor de gevel ligt een terras omringd door verschillende schanskorven gevuld met materiaal dat tijdens de bouw verkregen werd. 

Interieur met open haard

Klassieke woonkamers van FASA AG Klassiek

Het huis bestaat uit drie verdiepingen, de plattegrond is zo ingedeeld dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte. De woonkamer bevindt zich op de begane grond en loopt over in de keuken en eetkamer. Hier is een houtkachel geplaatst die in de winter zorgt voor de resterende benodigde warmte. De inrichting kent een minimalistische sfeer waarin beton en verschillende houtsoorten een belangrijke rol spelen. 

Hout

Klassieke slaapkamers van FASA AG Klassiek

Op deze foto krijgen we een beeld van de slaapkamer. Om een uniforme uitstraling tussen binnen en buiten te bereiken werd ook hier veel gebruik gemaakt van hout. We zien het materiaal hier in verschillende vormen terug, let bijvoorbeeld op de kozijnen of de eikenhouten parketvloer. De verschillende houten meubelstukken geven het huis een harmonieuze, natuurlijke en warme uitstraling. Ondanks de relatief kleine raamopeningen hangt er een vriendelijke en lichte sfeer in de slaapkamer.

Natuurlijke luxe

Klassieke spa's van FASA AG Klassiek

We sluiten deze fotoserie af met een bijzondere verrassing. De woning is namelijk tevens voorzien van een heuse sauna. Ook hier zetten verschillende houtsoorten de toon. Zo werd er naast duurzaamheid en esthetiek tevens aandacht besteed aan comfort en luxe. Meer informatie over dit bijzondere huis vindt u terug op het homify-profiel van FASA AG. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!