Het is ZO eenvoudig, zo verzorg je het hout in de tuin

Stoa. Stoa.
Taras z drewna Garapa. Realizacja w Wałbrzychu., PHU Bortnowski PHU Bortnowski
Loading admin actions …

Als je een mooi terras hebt, een schitterende pergola of een sfeer verhogende vlonder, dan wil je toch graag dat het hout van deze tuinelementen mooi en gaaf blijft, niet waar? Dan is een minimale verzorging noodzakelijk. Vandaag laten we je zien hoe je voor makkelijk kunt gaan, hoe je het hout zo kunt verzorgen dat je er het minste werk mee hebt. Daarbij kun je blijven genieten van je ideale tuin. Toe aan wat tips die het leven net even wat makkelijker maken? Kijk dan snel met ons mee naar de voorbeelden die we hieronder voor je op een rij hebben gezet. 

Oude laag eraf

Als je terras een beschadigd oppervlak heeft moet je, voor de nieuwe laag aangebracht kan worden, de oude verwijderen. Dat kan met een hete lucht stripper of een chemisch middel. Wij gaan voor de eerste optie. 

Juiste verf en vernis

Speciale verfsoorten voor microporems hout zijn erg goed voor in de tuin. Ze beschermen tegen de verkleurende werking van UV. Ze zijn voornamelijk verkrijgbaar in satijn afwerking. Buiten kunnen zon, regen en wind hun gang gaan, maar ze kunnen het hout niet aantasten, als je tenminste de juiste verf gebruikt hebt. Je moet om de zoveel tijd de verf vernieuwen. In combinatie met de juiste verf kies je voor een mooie vernis laag. Deze maakt het hout vaak mooie en beschermt deze ook. Verkrijgbaar in hoogglans, satijn of mat. Vernis heeft ook een waterafstotende werking en voorkomt krassen. Het hout kan met een vernislaag zelfs beter tegen de warmte van de zon. Vernis dringt niet door in het hout, ook vernis moet om de zoveel tijd vervangen worden. Raadpleeg een expert als je de tuin een beurt gaat geven! 

Op welk moment deze klus?

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de levensduur van uw houtwerk vergroot wordt. Het beste is om bij droog weer te schilderen. Als je de verf aanbrengt bescherm jezelf dan met een masker en bril. Kies voor ecologische soorten, dan belast je het milieu niet. Laat je verrassen door een pro met gave ideeen. 

Voorkomen is beter dan… .

homify Aziatische tuinen Meubels

Na het strippen van het hout moeten eventuele houtwormen behandeld worden met een middel. Kies het product dat geschikt is voor de houtsoort. Het is handig als dit middel ook schimmels dood, ook zo’n vervelende bijkomstigheid als je een houten vloer hebt. Maar met de juiste verzorging kun je veel ellende voorkomen. Los van de verzorging van deze houten terrassen, wat zien ze erg geweldig uit! Hier wil iedereen toch op een mooie zomermiddag chillen! 

Restylen

Soms is het een handige move om het hout in je tuin terug te brengen naar een natuurlijke kleur, bijvoorbeeld als je het eerder in een bepaalde kleur geverfd hebt. Schuur de verf af, gebruik schuurpapier met een juiste dikte, wellicht werkt het beter voor je als je een schuurmachine huurt, sterker nog: we weten uit ervaring dat het veel tijd scheelt. Een natuurlijke kleur als deze past perfect bij de minimalistische stijl van de tuin. 

Het resultaat mag er zijn

Pavillon transformé en loft, BuroBonus BuroBonus Minimalistische balkons, veranda's en terrassen

Als je dan je best gedaan hebt om de tuin goed te onderhouden mag het resultaat er ook zijn. Deze tuin is goed onderhouden, maar heeft toch een grijze look. Dat vonden de eigenaren mooi. Er is ook niets mis met het nodige patina op het hout. Als je meer van glanzend hout, houdt :) dan weet je nu hoe je dit mooi glimmend kan maken. 

Kijk met ons mee naar meer mooie projecten! 

Wat vind je van deze tuinen? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine