Geheel nieuwe inrichting achter historische gevel! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Geheel nieuwe inrichting achter historische gevel!

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Loft Amsterdam Minimalistische slaapkamers van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
Loading admin actions …

Het Utrechtse ontwerpbureau De Ontwerpdivisie  is gespecialiseerd in meubels en architectuur. Een combinatie die hen in staat stelt tot het komen van bijzondere resultaten. De twee disciplines vullen elkaar aan en versterken elkaar. Het is een combinatie die op het eerste gezicht vreemd lijkt. Maar wat dacht u van de namen Le Corbusier, Charles en Ray Eames en Gerrit Rieveld? Ook zij combineerden de twee disciplines naar hartenlust. De Ontwerpdivisie werkt aan uiteenlopende opdrachten, zo beschreven we eerder hoe zij met het plaatsen van een nieuwe aanbouw bij een jaren '30 woning in Zwolle tot een bijzondere verbouwing kwamen. In de fotoserie hieronder laten we jullie het resultaat van de verbouwing van een grachtenpand in Amsterdam zien.  

Voorgevel

Loft Amsterdam Klassieke huizen van De Ontwerpdivisie Klassiek
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Het appartement waar de opdrachtgevers wonen bevindt zich in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam. Een fenomenale locatie waar menig huiseigenaar jaloers op zou zijn. De bewoners van het appartement waren dan ook in hun nopjes met deze locatie, het ontbrak hun echter aan voldoende ruimte. Omdat verhuizen geen optie was bleek er nog maar één alternatief over: verbouwen. 

Balken

Loft Amsterdam Minimalistische woonkamers van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Meer ruimte dus, en mag dat nou net een van de expertises van De Ontwerpdivisie zijn. Voordat zij aan de slag gingen werd het complete appartement gestript. Op deze foto zien we de woonkamer van het appartement. Hier, en in de andere vertrekken werden de ruimtes tussen de historische balken maximaal opgehoogd. De balken zelf werden van hun oude verflaag ontdaan, waardoor zij schitteren in hun oorspronkelijke staat. 

Eetkeuken I

Loft Amsterdam van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

De keuken en eetkamer bevindt zich in een diepe ruimte die aan de ene kant geflankeerd wordt door een opbergsysteem die we hier op de foto kunnen zien. Deze lange kast biedt de bewoners voldoende ruimte voor het opbergen van boeken, accessoires en andere spullen. Zonder dat het geheel een groot obstakel vormt in de compacte ruimte. 

Eetkeuken II

Loft Amsterdam Industriële keukens van De Ontwerpdivisie Industrieel
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Aan de andere kant werd een roestvrijstalen keuken geplaatst, op maat ontworpen door De Ontwerpdivisie. De langwerpige keuken loopt over in een zitmeubel annex opbergmeubel, die we hier op de achtergrond kunnen zien. De wand aan deze zijde van de keuken werd ontdaan van pleisterwerk, waardoor de eeuwenoude bakstenen weer in zicht kwamen. Het resultaat is een bijzonder samenspel tussen historische elementen en moderne vormgeving. Zonder dat het een met het ander vloekt. De spiegelende oppervlakken van de gietvloer en de keuken combineren fraai met de historische balken en de eeuwenoude bakstenen. 

Eetkeuken III

Loft Amsterdam Minimalistische eetkamers van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Vanuit deze hoek krijgen we een beter beeld van het zitmeubel waar we het eerder over hadden. Het zitmeubel kan niet alleen gebruikt worden om spullen in op te bergen maar ook om op te zitten. De tafel is een ontwerp van De Ontwerpdivisie en is vervaardigd uit oude vloerplanken. Door te kiezen voor multifunctionele meubels maakt men optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. 

Slaapkamer

Loft Amsterdam Minimalistische slaapkamers van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

Ook in de slaapkamer werden handige ingrepen gedaan om tot meer ruimte te komen. Zo ligt het bed deels verzonken in een handige kastenwand. De kamer laat zich verder kenmerken door zijn strakke, witte wanden. Het zorgt ervoor dat de kamer rustig en sereen aanvoelt. Ook hier vormen de robuuste balken een ware blikvanger. Vernuftige meubels, een strakke afwerking en een bijzondere combinatie tussen modern en historisch maken dat het appartement van zestig vierkante meter een stuk groter oogt. Op het homify-profiel van De Ontwerpdivisie vindt u meer informatie over het ontwerpbureau en zijn projecten. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!