Het hele jaar door een schitterende tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Garden Design Didsbury, Hannah Collins Garden Design Hannah Collins Garden Design Moderne tuinen
Loading admin actions …

Heb jij er altijd behoorlijk wat moeite mee om je tuin goed te onderhouden?  Wij zijn er even voor gaan zitten en hebben aan de hand van het werk van diverse experts een overzicht gemaakt met daarin tips om het hele jaar door een schitterende tuin te hebben. En dat wil jij vast wel! Zeker in de zomer is het dan ook het ideale moment om er voor te zorgen dat jij in de winter nog steeds van je tuin kunt genieten. Laten we snel beginnen!

Houd rekening met het klimaat

Je ziet hier een prachtige tuin met een tropisch tintje. Wat is het heerlijk om hier lekker te luieren en te genieten van mooi weer. Maar houd wel rekening met het klimaat! Zo’n tropische tuin doet het misschien goed in Zuid-Frankrijk, in Nederland kun je beter voor wintervaste planten kiezen.

Kunstgras

Is het gras bij de buren altijd groener? Misschien hebben zij dan wel kunstgras! Want als je het juiste kunstgras uitzoekt, dan heb jij het hele jaar door een perfect gazon. Bovendien hoef je er niet elke keer om te denken dat je weer aan het maaien en bemesten gaat. Dat scheelt een hoop werk op het gebied van tuinonderhoud!

Hek en paden

Hoe zit het met het hek rond jouw tuin en de paden die er in de tuin te vinden zijn? Maak hier zeker een mooie eenheid van! En kies voor materialen die het hele jaar door mooi blijven en niet direct onder de alg en mos zitten.

Voeg een waterelement toe

homify Moderne tuinen

Een waterelement toevoegen, zoals deze kleine waterval, kan het hele jaar door voor sfeer zorgen. Ook in de winter als het vriest! Zorg er dan wel voor dat het systeem niet helemaal vast vriest door bijvoorbeeld anti-vriesmiddel te gebruiken. Doe dit niet als je vissen in de vijver hebt!

Kiezelstenen en wintervaste planten

Dit is ook weer typisch voorbeeld van een tuin die het in de winter prima vol kan houden. Door kiezelstenen en wintervaste planten te gebruiken, heb je het hele jaar door een heerlijke plek om van te genieten.

Kleine planten

Als je voornamelijk met kleine planten werkt, dan hoef je niet zo veel moeite te doen als er eens eentje een winter niet overleeft. En zo in combinatie met de kiezelstenen heb je hier ook weer het perfecte voorbeeld van een onderhoudsarme tuin.

Gewoon gras

Wil je gewoon één groot gazon? Dat kan natuurlijk ook! En als je kunstgras toch iets te nep vindt, dan kan echt gras ook prima. In de winter heb je daar sowieso geen omkijken naar! En als je zelf niet wilt grasmaaien, dan kunnen de kinderen of een tuinman dat altijd nog voor je doen.

Een heerlijke lounge

Felsted Place Aralia Minimalistische tuinen Steen

Een heerlijke lounge met een prachtig terras in de tuin, wie wil dat nou niet? De zomerdagen zullen op deze manier nog fijner worden om lekker thuis door te brengen. Maak je vakantie in het buitenland maar wat korter om ook hier heerlijk te kunnen genieten.

Inspiratie

homify Minimalistische tuinen

Krijg je van zo’n plaatje als dit ook inspiratie? We hopen natuurlijk ook dat het voor alle voorgaande afbeeldingen geldt. En realiseer je ook bij elk voorbeeld dat je het echt niet allemaal alleen hoeft te doen.

Genieten

Als jouw tuin zo mooi is dat zelfs de hertjes er komen kijken, dan moet het toch zeker wel een kwestie van genieten zijn. Kies wat je zelf leuk vindt en wat binnen je budget past en dan moet het helemaal goed gaan komen!

Zijn je roestige groene vingers tot leven gekomen en wil je meer inspiratie op gaan doen? Neem dan ook hier een kijkje!

Wat is jouw gouden tip? We horen het graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine