Verbouwing van een bungalow: een zolder!

Stoa. Stoa.
Lower Treave, Timber Frame Roof Extension, Building With Frames Building With Frames Moderne huizen Hout Hout
Loading admin actions …

Soms wil je net even wat meer ruimte in je woning, veel mensen kiezen dan voor een uitbouw. Soms is je woning ook aan onderhoud toe, bijvoorbeeld het dak, dat is vandaag ook aan de orde. Zowel de lekkage als de te kleine ruimte boven, deden de bewoners besluiten om drastische maatregelen te nemen. Er moet een nieuw dak op hun huis komen. Geen kleine klus en zeker het werk voor experts. Vandaag laten we je in een aantal stappen zien hoe de woning een totaal andere look kreeg en nu weer decennia mee kan. Kijk even met ons mee! 

Work in progress

Het plan werd groots aangepakt, ook de gevel kreeg een nieuwe look. Het is essentieel dat de bungalow een nieuw woonhuis voor vele jaren wordt. Dit soort projecten ga je immers niet elke maand aan. De experts uit de buurt zijn aangetrokken en die brengt een aantal voordelen met zich mee: de belasting voor het milieu is minder, omdat er minder uitstoot van uitlaatgassen is, de experts hoeven immers minder te rijden. Veel van de gebruikte materialen komen ook uit de omgeving, ook al weer een vermindering van de ecologische voetafdruk. Daarbij speelde de locale economie een grote rol bij dit project. Door lokale aannemers aan te trekken stimuleer je de handel. Een goede manier om je steentje bij te dragen aan de community! Samen met een expert ontwerp je snel een ideale woning om in te genieten. 

Basis

Het begint met een goede basis. Hier zien we een fundament voor het nieuwe dak. Sterker nog, we kijken hier op de nieuwe zoldervloer, dat natuurlijk een stevige basis moet zijn voor het nog te verrijzen dak. De bouwmaterialen zijn ecologische en daarmee levert de bouw geen giftige substanties op die direct of met de tijd in het milieu terechtkomen. 

Eerste aanzet

We zien hier heel duidelijk de eerste aanzet naar het nieuwe dak. Ook krijgen we nu inzicht in de ruimte die zich straks onder het dak zal bevinden. Een grote vooruitgang als je het vergelijk met de oude situatie. Deze algehele make-over is echt een behoorlijk project, maar de bewoners van de woning gaan er helemaal voor. Samen met gedreven experts wordt het resultaat hoogwaardig. Het gaat ook een stuk sneller met de hulp van een expert

Nieuwe kamer krijgt vorm

Wat zou jij met een kamer als deze doen? Misschien een studeer- of liever toch een slaapkamer? De stevige balken dragen het dak gemakkelijk. Dit wordt echt een mooie kamer en wat wordt er veel ecologisch hout gebruikt! Je krijgt een goed gevoel als je de vorderingen in dit mooie materiaal ziet. 

Nog volop bedrijvigheid

Verschillende experts zijn hard aan het werk om de klus zo snel mogelijk te klaren. Het is hard werken, maar de bewoners zorgen goed voor de vaklui. Zo brengen ze bij elke mijlpaal lekkere dingen mee naar de bouwplaats. Waar het omgaat is dat de spirit hoog blijf, dat je zin blijft houden in de verbouwing. Dat je ook bij tegenslagen door blijft gaan om je motivatie te zoeken, te vinden en deze in te zetten. We weten zeker dat als de woning straks helemaal klaar is, de bewoners hun geluk niet op kunnen, dan weet je past echt waar je het voor gedaan hebt! Met deze laatste foto zijn we aan het einde gekomen van de reeks over dit bijzondere project. Hopelijk ben je enthousiast en geïnspireerd. Wij zijn dat zeker! Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën, concepten en de trends op het gebied van home and living. 

Wat je vandaag ook gaat doen, check eerst even dit leuke huis! 

Wat vind je van dit project? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine