10 fantastische ideeën voor je tuin | homify

10 fantastische ideeën voor je tuin

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
HUGA ARQUITECTOS Rustieke huizen
Loading admin actions …

Je hebt voor het eerst een tuin of wilt je tuin renoveren en weet niet zo goed waar je moet beginnen. Hoe maak je een goede indeling, wat is de beste plek voor het terras en welke planten kies je?  Wij hebben 11 fantastische ideeën voor je tuin verzameld die je een eind op weg helpen. Vergeet bijvoorbeeld niet om goede verlichting aan te leggen en reserveer een plek voor je buitenkeuken. Vind je een tuin leuk, maar wil je niet al te veel tijd kwijt zijn aan onderhoud? Kijk dan ook eens in dit Ideabook.

1. Border met rotsplanten

Geen grote keien in deze border maar een laag van elegant wit grind. Ook zijn er een aantal rotsplanten, dwergconiferen en een grote olijfboom. In de plantenbakken staan vrolijke eenjarige zomerbloeiers.

2. Zwembad

Laat een professional een mooi zwembad aanleggen. Mooi is het om de bestrating tot aan de rand van het zwembad te laten lopen en het terras te omkaderen met een gras.

3. Buiten koken

Als het zomer is is , is het heerlijk om buiten maaltijden te bereiden. Je kunt hiervoor een eenvoudige verplaatsbare bbq gebruiken of een vast zoals op de foto.

4. Opvallende voortuin

Mooi in deze voortuin is de combinatie van planten en half verharding van grind, keitjes en schors. Het ziet er prima uit en voegt een opvallend contrast toe aan de tuin! Zet en aantal kleine groenblijvende struikjes tussen het grind.

5. Fontein

Een eenvoudige maar prachtige fontein, gemaakt van een kom van beton en een filter die het water omhoog pompt. Zo’n waterelement staat prachtig onder de ramen van de woonkamer of de keuken en is een perfecte drinkbak voor vogels.

6. Zithoek van pallets

Deze zithoek is gemaakt van pallets en is bijna gratis. Verzamel een aantal pallets en maak er een tafel en een bank van. Om comfortabel te zitten heb je nog wel een aantal zachte kussens nodig.

7. Slimme verlichting

Zorg voor goede verlichting in jet tuin. Zo kun je ook ’s avonds van je buitenruimte genieten. Kies voor verschillende soorten verlichten als wandverlichting en verlichting langs het pad om en mooi effect te krijgen.

Vind je het moeilijk om de juiste verlichting te kiezen? Laat een verlichtingsplan maken door een professional.

8. Terras met losse tegels

Vind je veel tegels in je tuin niet mooi dan is dit misschien een goed idee. Kies mooie tegels in verschillende afmetingen en vormen en leg ze op enige afstand van elkaar. Laat tussen de tegels bodembedekkers groeien.

9. Zomerverblijf

In deze keuken zit alles dat je nodig hebt voor een heerlijke zomerdag. Een buitenkeuken, is er een een eetkamer en een plek om televisie te kijken.

10. Ronde vormen

De meeste mensen kiezen voor rechte lijnen in de tuin, omdat dit nu eenmaal makkelijk is om aan te leggen. Maar het loont de moeite om juist te kiezen voor ronde vormen. Dit huis wordt op een zachte manier omzoomd door planten en gras.

Welk idee vind jij leuk? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!