9 goedkope manieren voor het verbeteren van je badkamer | homify

9 goedkope manieren voor het verbeteren van je badkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne badkamers van bypierrepetit Modern
Loading admin actions …

Ben je al tijden van plan om je badkamer wat leuker en aangenamer te gaan maken, maar heb je geen zin om er kapitalen aan uit te gaan geven? Met deze 9 goedkope tips kun je de badkamer leuk verbeteren zonder dat je heel diep in de buidel moet tasten. En reken maar dat er een tip tussen zit waar jij wel wat mee kan. Ondertussen kun je genieten van een overzicht van foto’s van de mooiste badkamers dat we hebben samengesteld uit het werk van onze meest creatieve experts.

1. Vervang de wasbak of het ‘aanrecht’

In de kleinere badkamers vind je doorgaans een wasbak, maar meer uitgebreide exemplaren beschikken over een ‘aanrecht’. Denk er eens over na om een van die onderdelen te vervangen en je krijgt gelijk een compleet ander beeld.

2. Ga op zoek naar een leuke nieuwe kraan

Pink Purple Glass Basin Splashback Moderne badkamers van Style Within Modern
Style Within

Pink Purple Glass Basin Splashback

Style Within

Een leuke nieuw kraan kan je badkamer gelijk een heel ander uiterlijk geven. Dus waar wacht je nog op? Ga snel op zoek naar een leuk exemplaar! En soms kun je die al voor een prikkie op de kop tikken. Reken maar dat jij in het vervolg heel anders bij de wastafel staat!

3. Een nieuwe spiegel

Hall - Brook Green London townhouse Moderne badkamers van My-Studio Ltd Modern Marmer
My-Studio Ltd

Hall – Brook Green London townhouse

My-Studio Ltd

Met spiegels kun je elke ruimte in je huis heel erg leuk opfleuren. Zoek maar een exemplaar uit dat het beste bij de stijl in jouw woning past. En dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor je badkamer. Denk er maar eens over na hoe leuk het er uit kan zien als je dat bij je eigen wastafel toe gaat passen.

4. Geef je tegels een boost

modern  door ShellShock Designs, Modern
ShellShock Designs

Freshwater Mother of Pearl with Paua Shell

ShellShock Designs

Een leuke badkamer valt of staat meestal met de tegels. Een stevige boost aan je tegels geven kan dus zeker het verschil maken. En dan hoef je ze echt niet altijd te vervangen. Verven of bekleden met leuke decoraties zoals op deze foto is ook een hele goede optie.

5. Voeg verlichting toe aan de spiegel

Over een nieuwe spiegel hebben we het al gehad, maar wat nou als de spiegel al prima is en er toch iets mist? Je kunt er dan voor kiezen verlichting bij je spiegel op te hangen. Juist op die manier kun je de sfeer in de badkamer op zeer fraaie wijze verbeteren.

6. Een leuk tapijt toevoegen

Een oplossing waar geen gereedschap aan te pas komt, is het toevoegen van een leuk tapijt. En dat mag best wel wat meer zijn dan zo’n saaie badmat! Denk er wel om dat je een exemplaar uitzoekt dat tegen een beetje water kan, het blijft tenslotte een badkamer.

7. Kleur toevoegen

Colorful Stones Moderne badkamers van Pixers Modern
Pixers

Colorful Stones

Pixers

De oplossing op de foto ziet er wel erg origineel en creatief uit, maar je kunt het natuurlijk ook iets bescheidener houden. Het kan in ieder geval geen kwaad om een beetje kleur aan je badkamer toe te voegen. Verf die ene wand of het plafond maar en je zult zien dat de sfeer helemaal verandert.

8. Leef je uit met het douchegordijn

modern  door King of Cotton, Modern
King of Cotton

Bubble Navy Blue Shower Curtain

King of Cotton

Niet elke douche heeft er een, maar als er bij jou wel een douchegordijn hangt, dan kan het zeker geen kwaad om op zoek te gaan naar een leuk en origineel nieuw exemplaar. Leef je maar lekker uit!

9. Investeer in een echte eyecatcher

modern  door Matki Showering, Modern
Matki Showering

Mosc Slider Corner Black

Matki Showering

Een eyecatcher in de badkamer, zoals de leuke hond of de bijzondere trap die je op de foto ziet, is iets waar je best in mag investeren. Een uitstekend idee dus om mee aan de slag te gaan. En we hopen ook zeker dat dat voor de andere tips geldt.

Wil je nog meer over badkamers weten? Bekijk dan ook dit interessante overzicht.

Welke tip vind jij het meest waardevol? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!