Voor en Na: een inspirerende woonboerderij | homify

Voor en Na: een inspirerende woonboerderij

Johan van Dijk Johan van Dijk
Huis K studio suit Moderne huizen Hout Hout
Loading admin actions …

Heb je even genoeg van al die nieuwbouwwoningen en wil je iets origineels zien, maar ook gelijk genieten van een moderne twist? Bij deze inspirerende woonboerderij kan dat! In het Brabantse Deurne kun je deze voormalige varkensboerderij vinden. Op het gebied van wooncomfort en stijl misten de bewoners het een en ander en de architecten van studio suit uit Den Haag hebben er voor gezorgd dat de boerderij volgens een schitterend plan verbouwd. Oud en nieuw komen daarin op een schitterende manier bij elkaar. En dat willen we je natuurlijk graag laten zien. Wie weet inspireert jou het ook wel om zo’n oude boerderij op prachtige wijze te gaan verbouwen!

Voor: zeker niet slecht

Huis K studio suit

Als je zo een foto van voor de verbouwing bekijkt, dan ziet het er zeker niet slecht uit. De dieren zijn zo te zien al een tijdje verdwenen en dit oude bouwwerk had al een functie als woonhuis. Leuke traditionele ruitjes passen heel goed bij de ouderwetse stijl, maar zorgen aan de andere kant ook voor een lichtelijk oubollige uitstraling. En het fraaie dak, dat uit een combinatie van riet en dakpannen bestaat, heeft geen dakramen waardoor het boven erg donker is. Misschien zijn wat veranderingen daarom helemaal zo gek nog niet.

Tijdens: de werkzaamheden

Huis K studio suit

Je ziet de werkzaamheden aan het huis hier in een mooie collage in beeld gebracht. Wat is er niet gebeurd vraag je je bijna af? Zoals je kunt zien is er heel wat gesloopt en opgebouwd om er een hedendaags onderkomen van te maken. Erg belangrijk was daarbij ook om het energielabel van de woning flink op te krikken. De woning is helemaal geïsoleerd en voorzien van een systeem dat aardwarmte gebruikt om onder andere de vloerverwarming van energie te voorzien. Daarnaast zijn ook zonnepanelen geplaatst. Verder is het dak helemaal gerestaureerd en in het midden is een bijzondere vide aangebracht. Vooral dat laatste heeft de oude boerderij een geheel nieuwe uitstraling gegeven en we laten je het resultaat met veel plezier zien.

Na: eclectische uitstraling

Huis K studio suit Moderne huizen Hout Hout

De eclectische uitstraling van de vernieuwde boerderij mag duidelijk zijn. Het middengedeelte is weliswaar van hout, maar het zorgt voor een zeer fraai modern tintje. Bijzonder is ook hoe de entree van het huis daarin is verwerkt. Ook de oude ramen zijn door wat meer eigentijdse exemplaren vervangen. En toch is het oude karakter behouden gebleven, zeker met die mooie bomen die zijn blijven staan. En zie je die dakramen aan de rechterkant? De zolder van de woning is daardoor nu ook goed te gebruiken. Een ontzettend grote verbetering!

Na: boerderij in tweeën

Huis K studio suit Moderne huizen Hout Hout

Heb je ook een beetje het idee dat je kijkt naar een boerderij die in tweeën gebroken is? Dat is misschien wel het meest bijzondere en aantrekkelijke van de woning. Oud en nieuw zijn op deze manier schitterend bij elkaar gekomen zonder dat het oude karakter verloren is gegaan. Bovendien zie je hier ook hoe bijzonder het dak al voor de verbouwing was en ook zo is gebleven: de combinatie van dakpannen en riet geeft iets heel erg karakteristieks en eigens aan dit huis.

Na: genieten op het terras

Huis K studio suit Moderne huizen Hout Hout

Het terras is nog niet helemaal klaar, maar je kunt er al wel heerlijk genieten van de zon. Wat een fantastische plek! En zie je ook het grote raam dat hier is geplaatst? Aangezien dit de kant is dit je vanaf de weg niet kunt zien, doet het niks af aan de oorspronkelijke uitstraling van het huis en toch zorgt het voor heel veel licht in het interieur. En hele goede oplossing lijkt ons zo! Daarmee zijn we ook al weer aan het einde gekomen van onze focus op deze prachtige woonboerderij.

Wil je nog zo’n mooi en verbouwd huis zien? Bekijk deze oude boerderij dan ook even!

Wat vind jij van die eigentijdse oplossingen? We zijn benieuwd naar je mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!