Een snelle stylish make-over voor je tuin! | homify

Een snelle stylish make-over voor je tuin!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Minimalistische tuinen van Matthew Murrey Design Minimalistisch
Loading admin actions …

Heb je een wat saaie tuin of is hij toe aan wat nieuwe flashy elementen? Kleine toevoegingen kunnen een enorm verschil maken in je tuin. Soms zelfs zoveel dat het lijkt alsof je een compleet nieuwe tuin hebt. En we hebben een aantal van die toevoegingen voor je gevonden die je heel snel en makkelijk zelf kunt uitvoeren. Het gaat allemaal om het zorgen voor je tuin als voor elke andere ruimte in je huis. Met de juiste accessoires, mooie sfeerverlichting en bijzondere accenten. Kijk mee hoe je het volledige potentieel van je tuin tevoorschijn kunt toveren!

1. Voeg warmte toe

Voeg wat warmte toe voor de koudere maanden: een draagbare vuurplaats is een fantastische toevoeging voor je tuin!

2. Maak een deel van je tuin wild

Als weinig onderhoud jouw ding is, dan kan een (deels) wilde tuin het perfecte idee zijn voor jou!

3. Leg een fraaie slingerend paadje aan

Vergeet nooit hoe belangrijk het is om je vrij te kunnen verplaatsen in je tuin. Een romantisch paadje is alles wat je nodig hebt!

4. Verlichting onder je planten

Zo simpel: plaats wat bijzondere planten en verlicht ze van onderen met fraaie verlichting. Zo geniet je dag en nacht van dit nieuwe bijzondere element in je tuin!

5. Zorg voor een mooie harmonie

In plaats van je hele tuin vol zetten met planten, potten en tuinmeubels is het beter voor de harmonie in je tuin om alles proportioneel te houden voor een meer gebalanceerde look.

6. Vervang het gras door iets dat minder onderhoud vraagt

Gras kan een nachtmerrie zijn om goed te verzorgen maar gekleurd grind hoef je maar eenmalig te plaatsen en ziet er prachtig uit (met wat groen ertussen dan wel!)

7. Maak het tot een echt wonderland met unieke elementen

Heb je ooit wel eens in een oude volière gezeten? In deze tuin wel en we weten zeker dat dit een fantastische toevoeging is voor je tuin!

8. Hou het basisontwerp simpel

Gravel and water garden area Mediterrane tuinen van Jane Harries Garden Designs Mediterraan
Jane Harries Garden Designs

Gravel and water garden area

Jane Harries Garden Designs

We weten allemaal dat simpel vaak zoveel beter is en dat geldt ook voor de tuin. Nette plantenbedden met een simpele afwerking zien eruit alsof je een landschapsarchitect hebt ingehuurd!

9. Leg fraaie borders aan

Gebruik de randen van je tuin voor een beter eindresultaat door er smalle maar perfect geplande borders te plaatsen. Dat geeft zo'n organisch en omhullend gevoel! 

10. Plaats een fontein

Een fontein is niet alleen luxueus maar voegt ook zoveel positieve energie en frisheid toe aan je tuin! Maak er een prachtig design element van met grind en fraaie planten eromheen.

11. Voeg wat luxe toe

Wanneer je vooral wilt relaxen in je tuin en het groene paradijs wat minder belangrijk is dan kunnen we je misschien verleiden met een hot tub, wat ligbedden en fraaie pergola met eethoek en gordijnen?

12. Wat dacht je van autonomie en je eigen groente kweken?

Er zijn geen regels wanneer het gaat om tuinontwerpen dus wanneer je altijd al zelf je eigen groente wilde kweken dan is nu de tijd om daarmee te beginnen!

13. Een vijver zorgt voor een enorme impact

Nu er zoveel zelfbouwpakketten met vijvers te koop zijn, is het makkelijker dan ooit om een fantastisch waterelement toe te voegen aan je tuin! Tip: wanneer je er vissen in plaatst, vergeet dan niet om er wat netten over te spannen tegen hongerige vogels en katten.

14. Voeg wat Zen motieven toe

Zen motieven en tuinen gaan perfect samen omdat ze allebei gericht zijn op rust en ontspanning. Met wat grind een paar mooie beelden en rotsplanten kun je die Zen look perfect nabootsen.

15. Maak verschillende knusse hoekjes

Wat is het nut van een supermooie tuin wanneer je niet ook wat knusse hoekjes hebt waar je kunt zitten en van al dat fraais kunt genieten? 

16. Probeer eens iets anders!

Hou je van onderhoudsarme tuinen en wil graag iets anders? Waarom maak je dan geen cactustuin? Ze zien er fantastisch uit en hebben vrijwel geen aandacht nodig. Kijk voor meer tuin inspiratie ook even hier: 10 ideeën voor een unieke tuindecoratie.

We gaan direct aan de slag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!