Tuinieren met een klein budget: zo doe je dat! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tuinieren met een klein budget: zo doe je dat!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne tuinen van David Macias Arquitectura & Urbanismo Modern
Loading admin actions …

Heb je al heel veel geld en tijd besteed aan het verbouwen van je woning, besteed jij je geld liever aan vakantie of heb je gewoon niet zoveel te besteden? Dat alles moet eigenlijk geen reden zijn om lekker aan het tuinieren te gaan, want dat kan ook met een klein budget. Wij laten je graag zien hoe je dat doet. En als je er dan zelf niet helemaal uitkomt, dan kun je altijd nog de hulp van een hovenier inschakelen. Maar met een beetje doorzettingsvermogen zal je zelf vast een heel end kunnen komen!

1. Gravel, kiezels en stenen

Is een groot gazon je iets te veel van het goede? Kies er dan voor om gravel, kiezels of stenen in je tuin te plaatsen. Vaak is dat ook nog eens een stuk goedkoper dan tegels of klinkers en toch geeft het een ontzettend stijlvol en vooral ook sfeervol effect. Zeker een idee om goed te onthouden als je tuin nieuwe bestrating nodig heeft!

2. Of toch wel gras…

Of zou je toch wel kiezen voor gras? Dat heeft ook zeker zo z’n voordelen! En zeker als je dit prachtige plaatje ziet dan begint het misschien toch wel een beetje te kriebelen. Zeker voor kinderen is gras ideaal om lekker op te gaan spelen. En een beetje graszaad kopen moet toch nog wel kunnen.

3. Klimplanten

De ideale oplossing in een tuin die voornamelijk wordt gedomineerd door stenen of tegels, is om groen aan te brengen in de vorm van klimplanten. Deze planten groeien als kool en hebben zeer weinig onderhoud nodig. Een echte win-win situatie dus!

4. Verbeteren van de privacy

Hou je er van om schaars gekleed van de zon te genieten maar vind je het maar niks dat de buren je dan ook steeds kunnen zien? Je kunt dan gaan werken aan het verbeteren van de privacy door een hek met planten te laten begroeien. Dat kun je ook heel simpel houden en dus zonder al te veel geld uitvoeren.

5. Mini fontein

Zou je graag een gigantische vijver willen, maar gaan de kosten dan een beetje buiten de perken? Met een mini fontein kun je toch een heel erg leuk waterelement creëren. Leuk om naar te kijken en dat geluid heeft ook zeker een hele ontspannende werking.

6. Doe-het-zelf

Al deze tips zijn in principe zelf uit te voeren, maar als je echt voor het doe-het-zelf werk wilt gaan dan kun je oude spullen gaan recyclen in de tuin. Kijk maar hoe deze oude luiken een prachtig tweede leven hebben gekregen. Ideaal toch? En het ziet er ook nog eens ontzettend mooi uit. Zo’n oplossing als deze kun je echt letterlijk voor een paar tientjes voor elkaar krijgen. En misschien ben je zelfs nog wel minder dan dat kwijt als je nog wat oude spullen in de schuur hebt staan.

7. Een nieuw en fris kleurtje

Een pot verf en een paar kwasten zijn zo gekocht. En daarmee kun jij je de entourage van je tuin een nieuw en fris kleurtje geven. Dat hoeft toch zeker niet veel te kosten! Wees ook niet bang om een wat meer gewaagde kleur te kiezen. Deze foto bewijst dat zoiets een schitterend effect kan geven.

8. Terras aanleggen

Een terras aanleggen kun je heel simpel of heel uitgebreid doen. Dit exemplaar zou je ook zelf kunnen maken en dan is die een heel stuk goedkoper! Want een expert durft hier heel wat voor te vragen, terwijl je zelf alleen maar kosten hebt aan het aanschaffen van materialen.

We zijn al weer door de foto’s heen. Zijn je groene vingers gaan jeuken en wil je nog meer zien? Neem dan ook hier even een kijkje!

Heb jij nog een leuke tip om toe te voegen? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!