Voor en Na: van inspiratieloze ruimte naar schitterende tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van inspiratieloze ruimte naar schitterende tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Aziatische tuinen van Taffin Aziatisch
Loading admin actions …

Een inspiratieloze ruimte omtoveren in een Japanse tuin. Dat is voor Franse experts van Taffin geen enkel probleem. En waar denk jij aan bij zo’n tuin? Bamboe mag in zo’n geval zeker niet ontbreken. En dat geldt natuurlijk ook voor de nodige stenen en wat prachtige beelden. Ook een kleine waterpartij ontbreekt niet! Kortom, een leuke tuin om heerlijk ontspannen in te genieten. En dan komen wij vanzelfsprekend graag een kijkje nemen. Wie weet inspireert het jou ook wel tot de aanleg van zo’n mooie tuin!

Voor: deprimerende tuin

van Taffin Aziatisch

Dit is lang geleden een hele leuke plek geweest om te zitten en te genieten, dat kun je nog steeds zien! Maar een gebrek aan aandacht en onderhoud heeft er voor gezorgd dat er een deprimerende tuin is ontstaan. Een stevige opknapbeurt zou het weer naar de originele situatie terug kunnen brengen, maar wat nou als je wat anders wilt? Dan kies je gewoon voor een nieuw thema en een compleet nieuwe stijl. En dat is dan ook precies wat hier is gebeurd, de hoogste tijd om de nieuwe situatie te gaan bekijken.

Na: een complete transformatie

Aziatische tuinen van Taffin Aziatisch

We hadden je in de inleiding al even voorbereid op de veranderingen in dit huis, maar van die complete transformatie krijg je natuurlijk pas goed een beeld als je het ook echt ziet. De omschrijving van Japanse tuin is wel goed omschreven toch? En hoe heerlijk is het als je vanaf je terras tegen zo’n schitterende entourage aan kunt kijken? Dat is echt toch wel een kwestie van genieten. En vooral in deze hectische en gejaagde tijden is het natuurlijk helemaal heerlijk als je compleet zen wordt in je eigen tuin. Dat is uiteraard ook het doel van zo’n Japanse tuin: jou en je gezin in alle rust van de buitenlucht laten genieten!

Een schutting van bamboe

Aziatische tuinen van Taffin Aziatisch

Het echte Oosterse gevoel krijg je mede door de schutting van bamboe die is geplaatst. Een oplossing die perfect past bij zo’n mooie tuin. Erg leuk is het dan ook dat er nog een rijtje bamboestengels voor de eigenlijke schutting is aangebracht. Een fraaie combinatie van inheemse en exotische planten zorgt voor de verdere natuurlijke invulling van het geheel. Uiteraard mogen mooie natuurstenen en zwerfkeien daarbij ook niet ontbreken.

Organisch

Aziatische tuinen van Taffin Aziatisch

Het organische component van deze tuin heb je misschien nog niet zo goed gezien, want we willen je nog even wijzen op dit ‘levende’ element in de schutting. Want bamboe die nog groeit is ook prima te gebruiken in de schutting. Het geeft de erfafscheiding net even iets extra’s. Het natuurlijke effect wordt bovendien nog extra gestimuleerd door de verschillende hoogtes van de bamboestengels.

Een heerlijk evenwicht

Aziatische tuinen van Taffin Aziatisch

Een Japanse tuin zorgt voor een prachtige balans en brengt jou daardoor hopelijk ook in een heerlijk evenwicht. In deze overzichtsfoto zie je dat ook weer fantastisch in beeld gebracht. En als het iets te warm is in de brandende zon, dan kun je in de tuin onder de boom lekker de schaduw op gaan zoeken. Dat is toch ook ideaal?

Stenen en kleine vijver

Aziatische tuinen van Taffin Aziatisch

Met deze prachtige close-up foto sluiten we het overzicht af. De stenen herbergen een watervalletje dat uitkomt in de kleine vijver. Stel je voor hoe dat aangename geluid van stromend water jouw nog meer in ontspanning brengt… Je voelt bijna de behoefte om in een tuin als deze te gaan mediteren! Wat ons betreft heb je daarvoor genoeg inspiratie op deze plek! En dat maakt dit dan ook een zeer geslaagde tuinverbouwing.

Wil je nog een tuin bekijken die op leuke wijze is opgeknapt? In dit artikel laten je nog zo’n pracht exemplaar zien!

Wat vind jij van deze tuin? We horen je mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!