25 decoratiefouten in de keuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

25 decoratiefouten in de keuken

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Klassieke keukens van Dream space Interiors Klassiek
Loading admin actions …

Vandaag de dag zijn er tal van decoratietrends voor in de keuken. Daarom is er bij aanschaf van een nieuwe keuken ontzettend veel om uit te kiezen. Een foutje is dan ook heel snel gemaakt. En voor een keuken geldt helaas dat je niet zomaar even een nieuwe koopt als het toch niet helemaal naar je smaak is. Om te voorkomen dat je bij het uitkiezen en decoreren van je keuken de fout in gaat, hebben we dit artikel voor je geschreven. Hierin hebben we 25 decoratiefouten in de keuken voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om te voorkomen dat jij een decoratiefout in de keuken maakt.

1. Een geheel witte keuken is niet altijd mooi. Soms kan het heel erg kil overkomen om alles in een ruimte wit te laten.

2. Een klein scherm om de ruimte tussen de keuken en de eetkamer van elkaar te scheiden pakt niet altijd goed uit. Dat is op de foto hieronder goed te zien.

3. Een grote aantal gelijkwaardige keukenkastjes in de keuken is niet altijd de beste manier om de ruimte optimaal te gebruiken. Soms kun je beter op een andere manier opbergruimte creëren.

4. Kastjes versieren met stickers pakt niet altijd goed uit. Zeker niet als je de stickers op alle kastjes plakt. Dat kan een heel druk effect hebben.

5. Gebruik niet te veel donkere kleuren in de keuken. Zeker niet als de keuken niet al te groot is. Daardoor kan de ruimte heel klein aanvoelen.

6. Als je voor een overheersende kleur in je keuken kiest, moet je er rekening mee houden of het past bij de andere kleuren in de keuken. Door te kiezen voor een overheersende kan het moeilijk zijn om kleuren te combineren.

Moderne keukens van homify Modern

7. Vermijd het plaatsen van grote elektronische apparaten, vooral in een kleine keuken. Dat is namelijk nooit heel erg mooi.

Moderne keukens van homify Modern

8. Kies voor een koelkast die qua formaat en design past bij de rest van je keuken. Niet zoals op de foto hieronder voor een koelkast die eigenlijk een beetje wegvalt.

9. Kies nooit voor drukke patronen én een overheersende kleur. Kies daarom altijd voor een van de twee.

10. Ga bij het design van keukenkastjes nooit voor te extreem. Het is erg voor het oog erg onrustig als niet alle keukenkastjes op gelijke hoogte hangen.

11. Zorg ervoor dat de keuken de juiste plek in huis krijgt. Sommige ruimtes zijn door ramen een minder geschikte plek voor een keuken.

12. Hoewel het handig kan zijn om de wasmachine in de keuken te plaatsen, is het niet de beste plek in huis om de was te doen.

13. Keukenkastjes tot aan het plafond is een goede oplossing als je een heel hoog plafond hebt. In een ruimte met een laag plafond voelt de ruimte hierdoor kleiner aan.

14. Een kookeiland is een goede manier om extra werkruimte in de keuken te creëren. Het eiland moet alleen wel goed passen en groot genoeg zijn dat het toegevoegde waarde heeft.

15. Voor deze keuken geldt hetzelfde als de keuken die met de stickers die we eerder zagen. Overdrijf het niet!

16. Patronen moet je in de keuken niet te ver doorvoeren. Een patroonbehang is oké, maar kies dan voor stoel en gordijnen zonder patroon.

17. Kies in een grote woonkeuken ook voor een grote tafel. Anders loop je het risico dat de ruimte heel erg leeg aanvoelt.

18. Een bijzondere achterwand in de keuken heeft niet altijd het effect waar je naar op zoek bent.

19. Voor klassieke elementen in een keuken nooit te ver door. Voor je het weet heb je een keuken die er meteen heel gedateerd uitziet.

20. Een heel druk behangetje in de keuken is niet altijd de juiste keus. Het kan moeilijk zijn om dan echt tot rust te komen.

21. Een tafelkleed in een stijlvolle, moderne keuken is nou niet echt iets dat heel erg goed past. Mocht je echt voor een tafelkleed willen gebruiken, kies dan voor een modern motiefje.

22. Goud en rood is iets te veel van het goede. Pas op dat kleurcombinaties niet te druk worden.

23. Met een patroonbehang in felgroen als achterwand creëer je niet echt een rustige plek om te koken.

24. Een té klassieke keuken geeft je al snel het gevoel dat je in een museum rondloopt.

Klassieke keukens van homify Klassiek

25. Als je een mysterieuze keuken wilt, dan is de kleurencombinatie zwart en paars een goede keuze. Zo niet, dan zouden we voor andere kleuren kiezen.

Wat is jouw tip om je keuken in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!