12 terrassen en patio's om heerlijk buiten te eten

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

12 terrassen en patio's om heerlijk buiten te eten

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Tuin door Earth Designs, Modern
Loading admin actions …

Ahhh, zomer! De temperaturen stijgen, de dagen worden langer en we krijgen zin om met vrienden en familie in de openlucht te genieten van het heerlijke buitenleven! En daar hoort natuurlijk ook uitgebreid buiten dineren bij. Want wat is er nu heerlijker dan buiten eten in de avondzon en te genieten van een heerlijke gastronomische maaltijd met een koel glas wijn? Maak daarom een heerlijk eetruimte buiten met niet alleen maar een tafel maar voorzien van sfeerhaard, vuurplaats, relaxsofa en nog veel meer! Kijk mee naar onze smakelijke voorbeelden…

​1. Een prachtig versierde pergola met een bloeiende wijnrank

Voor een terras om van te dromen heb je met deze klassieker altijd succes: een open pergola met bloeiende klimplanten en wijnranken. 

2. Een gigantische parasol voor iedereen

 Tuin door homify, Klassiek

Heb je het geluk een zwembad in je tuin te hebben: plaats de eethoek dan bij voorkeur zo dicht mogelijk bij het zwembad zodat je na de maaltijd een verfrissende duik kunt nemen. Zorg voor een ruime parasol boven je eethoek zodat iedereen in de schaduw kan zitten of overdekt bij een regenbuitje.

3. Geniet van je terras, hoe klein dit ook is

De opstelling van je meubilair kies je op basis van de beschikbare ruimte in je tuin. Heb je weinig ruimte: Kies dan voor stoelen en tafels die compact zijn en weinig ruimte in beslag nemen. Of maak gebruik van de muren om wat banken te plaatsen.

4. Mix het klassieke smeedijzeren tuinmeubilair met moderne houten accenten

 Tuin door Cue & Co of London, Modern
Cue & Co of London

Open-Plan Kitchen/Living Room, Ladbroke Walk, London

Cue & Co of London

Hou je van contrasten en een mix van verschillende tijdperken en stijlen? Kies dan voor een mix van smeedijzeren of aluminium tuinmeubels in combinatie met houtaccenten. En goed nieuws: de smeedijzeren stoelen zijn er tegenwoordig ook in uitvoeringen waar je wel comfortabel op zit!

5. Prachtig: een witte houten pergola!

 Tuin door Garden Affairs Ltd, Modern Hout Hout
Garden Affairs Ltd

Prima Capri Gazebo

Garden Affairs Ltd

Een beeld dat doet denken aan vervlogen tijden met theehuizen in Engeland: een fraaie witte pergola. Bouw hem aan je tuinschuur met een vlonderterras eronder en klaar is je perfecte dineerplek!

6. Verzamel fraaie decoratie voor in je tuin

Zorg ervoor dat je je terras of patio zo inricht dat iedereen er graag urenlang wil zitten en genieten. En daarbij mag de juiste fraaie decoratie uiteraard niet ontbreken. En doe eens wat anders dan een lantaarn of kaars!

7. Zorg voor een vuur en marshmallows

 Tuin door Lithic Fire, Rustiek & Brocante Zandsteen
Lithic Fire

1.2m rustic sandstone firepit

Lithic Fire

En wanneer het wat later op de avond wordt dan kan het alsnog fris worden in de Nederlandse zomer. Zorg dus voor de juiste terrasverwarming in de vorm van een warmte-element of vuurplaats waar je bovendien heerlijk marshmallows kunt roosteren na het eten!

8. Een tuin met verschillende delen

 Tuin door Will Eckersley, Modern
Will Eckersley

Claremont Road

Will Eckersley

Aan de ene kant de eetruimte en aan de andere kant het kort gemaaide gras groene ruimte en om te spelen. Dit zorgt voor een mooie optische scheiding in de tuin waardoor iedereen in harmonie kan leven!

9. Een lang en smal terras

En ook voor lange en smalle ruimten (met zwembad) zijn  er oplossingen: plaats de eettafel in de hoek en laat de rest over voor ligbedden en vrij verkeer!

10. Geniet van een fantastisch uitzicht

 Tuin door Aralia, Modern IJzer / Staal
Aralia

Chelsea Creek – copyright St George Plc

Aralia

Hier hebben we geen woorden of uitleg voor nodig toch? Tracteer je vrienden en familie op het beste uitzicht van je huis! Het lijkt logisch, maar we zien vaak genoeg terrassen waarbij het fraaie uitzicht onbenut is gebleven.

11. Een buitenruimte met weinig elementen, maar zeer compleet

 Tuin door homify, Modern

Meer heb je niet nodig, of wel?

12. Plaats ook stoelen en banken om te relaxen na de maaltijd

 Tuin door Earth Designs, Modern
Earth Designs

Entertaining Area

Earth Designs

Na de maaltijd is het heerlijk om even ontspannen onderuit te kunnen zakken met koffie, likeur en bonbons! Wil je graag meer terrasinspiratie opdoen? Bekijk dan ook: geniet van het Costa del Sol gevoel op je eigen terras.

Pergola met bloeiende klimplanten.. blijft mooi!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!