De nieuwste trendy manieren om kunst te plaatsen in je huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De nieuwste trendy manieren om kunst te plaatsen in je huis

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Unicom Starker van Spadon Agenturen Industrieel
Loading admin actions …

Kunst! Het geeft dat sprankelende, levendige  gevoel aan je huis of kantoor. Vaak weerspiegelen kunstobjecten de unieke persoonlijkheid, smaak en inspiratie van de bewoners. Het is dus een manier om een ruimte tot leven te laten komen met jouw eigen persoonlijke touch. Kunst is tegenwoordig toegankelijker dan ooit. Dankzij online internet communities en brocante markten zijn de meesten van ons kunstverzamelaars geworden.  Het is natuurlijk zonde om al die mooie stukken ergens in de kast te laten liggen. Ze verdienen die mooie plek in de woonkamer waar ze kunnen schitteren en stralen en de hoofdrol kunnen innemen. Maar hoe plaats je kunst en artistieke voorwerpen nu op een manier dat hun uniciteit en schoonheid volledig tot uitdrukking komt en ze een geïntegreerd onderdeel van de ruimte worden?  In dit artikel laten we je een aantal nieuwe, unieke manieren zien om artistieke elementen toe te voegen aan je huis.

Kunst als raam

In je slaapkamer zou je wel graag uitzicht willen hebben op een prachtig groen bos. In je studeerkamer lijkt het je leuk om de skyline van New York by night te zien met duizenden lichtjes. Met deze nieuwe techniek kan dit. Door middel van een display op print wordt als het ware een levensecht doorkijkje gecreëerd in de ruimte met het uitzicht van jouw keuze. Een leuke trompe l'oeil waardoor het net lijkt of er ineens een extra raam aanwezig is en je werkelijk uitkijkt op een mooi natuurgebied. Het blijft niet beperkt tot een mooie zwart-wit print van een boom of skyline van een stad. Je kunt elk uitzicht toevoegen. Woon je in  Rotterdam en wil je graag vanaf je werkplek uitkijken op de Maas en haven? Of wil je graag uitkijken op de prachtige dampende heide bij zonsopgang? Alles is mogelijk. Een leuke, nieuwe manier om een mooi extra doorkijkje te creëren en daarmee jouw eigen persoonlijke sfeer toe te voegen aan een ruimte.

Losse informele opstelling

Unicom Starker - Kauri van Spadon Agenturen Landelijk
Spadon Agenturen

Unicom Starker – Kauri

Spadon Agenturen

Heb je veel items die je op een mooie manier wil tentoonstellen? Alles netjes naast elkaar geeft over het algemeen niet het gewenste sprankelende effect. Het is wat saai en voorspelbaar. Speel dus met een wat lossere en informele opstelling. Van alles kris kras door elkaar in verschillende maten, materialen en lijsten. Naast de alombekende muur kunt je fotolijstjes (of andere kunst objecten) ook prachtig uit laten komen op een witte of ruwe houten plank aan de muur overlappend en in verschillende groottes en soorten lijstjes naast elkaar voor een speels effect. Denk bij de losse opstelling niet alleen maar aan lithografieën en schilderijen maar ook aan andere items zoals mozaïek tegels, glaswerk, hout of andere items die je er los verspreid tussen hangt. Stem de kleuren van de lijsten en de kunstobjecten goed af op de rest van het interieur zodat dit samen een mooi geheel vormt. De foto hierboven toont een opstelling met warmoranje-, wit- en bruintinten. De losse opstelling van de warmoranje glazen vazen en witte designlampen geven dit interieur een prachtig en uniek accent en vormen met elkaar een harmonieus geheel. Bekijk hier nog meer design accessoires.

Ruimtes op de muur vullen

Unicom Starker - Icon van Spadon Agenturen Industrieel
Spadon Agenturen

Unicom Starker – Icon

Spadon Agenturen

Een belangrijke en allesbepalende vraag bij het plaatsen van kunstobjecten is natuurlijk waar deze te plaatsen? Vaak is het gewoon zo los neerzetten of ophangen niet de manier om dat speciale effect te creëren. Op de bovenstaande foto zie je dat de locatie van de plank aan de muur zorgvuldig is uitgekozen achter de eettafel en op dezelfde zichthoogte. De stijl en kleuren komen overeen met het design van de eethoek (wit, hout, modern en minimalistisch).  Alle items samen vormen een prachtig en bij elkaar passend geheel. Zo komen ze echt tot leven en komt ook de unieke schoonheid van elk afzonderlijk item ook goed naar voren. Als leuk verrassend en gedurfd element is rechts de delftsblauwe tegel toegevoegd. Kijk dus eerst goed rond in de ruimte en naar de muren en bepaal aan de hand van je inrichting en de kunst objecten waar de meeste en beste ruimte is. Zorg ervoor dat de stijl aansluit bij de rest van je inrichting. Bekijk ook wat je er zou willen plaatsen en hoe (plank, lijstjes, achtergrondkleur). Heb je een uniek object dat niet helemaal past in je inrichting? Los van de bestaande lege plekken kun je natuurlijk ook zelf een plek creëren om kunst te plaatsen. Verf een vlak op de muur of plaats bijvoorbeeld een brocant oud kastje dat je zelf verouderd in een hoek of nis met een paar unieke kunstobjecten erboven aan de muur en wat leuke items op of naast het kastje zelf. En denk ook eens aan een hoek bovenop die oude kast om een paar mooie oude glazen vazen te plaatsen of een grote sokkel met een prachtig groot object op een centrale plek. Je had er misschien nog niet aan gedacht maar het toilet leent zich prima als experimentele plek om je helemaal uit te leven met kleur, schilderijen en artistieke objecten. Beperk jezelf dus niet tot de woonkamer. Tegenwoordig vinden we ook kunst in de slaapkamer, de trapopgang, het toilet en de badkamer.

Toon unieke stukken

modern  door Loft Design System, Modern
Loft Design System

3D Decorative Panel – Loft System Design – model Ruffles

Loft Design System

Dit blijft een klassieker. Minder is meer. Kies een paar mooie unieke stukken uit als blikvanger in de ruimte. En dat kan ook heel goed iets anders zijn dan een schilderij, vaas of iets aan de muur. Op de foto hierboven is een aantal elementen gekozen binnen het thema groen en natuur. De frisgroene kleur van de vaas komt weer terug in het kleed en de takken zie je naast het object ook weer terug als mooie wazige achtergrond op het raam. Het kubusvormige object met de takken is in dezelfde stijl als het tv meubel en de bruine tinten en vierkante vorm komen weer terug in de poef. Vind je het lastig om dit zelf te bedenken? Laat je dan adviseren door een interieurontwerper.

Zonder lijst

modern  door homify, Modern
homify

Edimax – Discovery

homify

In navolging van de industriële trend waarbij gebruik wordt gemaakt van ruwe en onafgewerkte materialen zien we deze stijl ook terug in de nieuwe manieren voor het plaatsen van kunst. Schilderijen worden zonder lijst aan de muur gehangen en soms wordt er – zoals op de foto hierboven – zelfs behangtape gebruikt om de prints op te hangen. Een leuke speelse en unieke toevoeging aan het industriële interieur. Natuurlijk niet aan te bevelen voor de litho's die veel waarde hebben. Die kun je uiteraard beter beschermen achter glas. We zien ook prints die zonder lijst strak tegen een witte muur worden opgehangen waardoor de overgang tussen muur en print nauwelijks zichtbaar is. Een subtiele manier om een kunstwerk op te hangen dat zo prachtig tot uiting komt in een licht minimalistisch interieur.

Verticaal ophangen

Het kan ook nog veel simpeler. Je neemt een of een paar stroken mooi apart behang en hangt deze verticaal op als poster. Er zijn tegenwoordig veel meer soorten behang dan alleen wit, streep en rauhfase. Er zijn hout- natuursteen-,  bloem-,  retro- en kokosdoppen prints. Een leuke en niet al te dure manier om eens op een heel andere manier een artistieke touch toe te voegen aan een ruimte. Is de posterlook niet wat je zoekt? Je kunt de stroken behang ook inlijsten in een groot frame of op op canvasdoek lijmen. Met verschillende soorten behang kun je een patchwork maken en banen met verschillende patronen naast elkaar combineren. Met zo’n behang mix maak je een heel eigen ontwerp. Voordeel is dat zo'n behang snel en zonder veel kosten weer te vervangen is wanneer je op het oude bent uitgekeken. Wil je een meer kustzinnige touch dan kun je ook je lithografieën of etsen los en speels verspreid op een paar stroken neutraal crème of beige behang plaatsen.

Groot formaat

modern  door lunosa, Modern
lunosa

Prodotti

lunosa

Wil je een duidelijke statement maken en is de rest van de ruimte vrij rustig en neutraal ingericht? Dan kun je ook kiezen voor kunst op groot formaat of zelfs kamerbreed. Grote schilderijen geven de ruimte een warme uitstraling en duidelijke stijl. Er zijn kamerbrede canvasprints van bekende en minder bekende kunstenaars verkrijgbaar of je kunt een kunstenaar zelf een muurschildering naar keuze laten maken op de muur. Ben je handig met de kwast? Muurschilderingen kun je ook zelf aanbrengen met behulp van allerlei sjablonen die je bij de bouwcentra kunt kopen. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Lees dan dit artikel over de nieuwste kunsttrends.

Deel met ons hoe jij jouw kunstobjecten in huis hebt geplaatst!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!