Opbergoplossingen die rust brengen in je leven! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Opbergoplossingen die rust brengen in je leven!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern  door Fraher and Findlay, Modern
Loading admin actions …

We kennen dit scenario allemaal: je komt thuis na een lange dag en het eerste wat je eigenlijk wilt doen, is je schoenen uitschoppen en relaxen op de bank. Maar ja: je woonkamer en keuken liggen vol losse spullen en dus moet je eerst een rondje door je huis maken en alles opruimen. En dat werkt niet echt opbeurend voor je humeur! Naast het beter opvoeden van je huisgenoten zijn er allerlei manieren om dit probleem te verbeteren. Daarom geven we je vandaag wat tips hoe je je spullen netjes en geordend kunt opbergen zodat je huis er prachtig uitziet en een oase van rust is waar je echt even tot rust komt. Chaoten opgelet: mis deze tips niet!

Maak een kast in je hal

In het algemeen en zeker bij grotere gezinnen (met sportende kinderen) zijn er veel spullen die je graag wilt opbergen in je hal. Bekijk welke spullen je hier wilt plaatsen en ontwerp vervolgens een geschikt formaat opbergruimte. En bedenk ook dat je niet alles in je hal hoeft te plaatsen. Het is beter om ook een deel van de spullen in je berging te plaatsen, in je kledingkast en in de kinderkamer. Plaats er dus alleen de schoenen en jassen die je momenteel draagt. En oh ja, een bankje of stoel is hier zeer praktisch om even je schoenen aan te trekken.

Durf met kleur!

Vaak is een opbergruimte vooral functioneel en daarom besteden we niet veel aandacht aan het uiterlijk of de esthetische waarde. Maar waarom zou een kast niet ook een fraai designelement mogen zijn in je huis? Bijvoorbeeld door deze in een fraai fel kleurtje te schilderen en wat originaliteit toe te voegen aan de entree van je huis. Hier zien we een voorbeeld van zo'n prachtige designkast in paars en blauw. En let ook op de aanwezigheid van deuren waardoor je alle spullen mooi uit het zicht kunt opbergen. Dit laatste is zeker een belangrijk aspect want wanneer je losse spullen onzichtbaar worden opgeborgen zorgt dit voor rust en ruimte in je huis. 

Plaats je schoenen in vakken of schappen

van LAdesign Minimalistisch

We hebben vaak enorme hoeveelheden schoenen en die hebben zoal de neiging overal los rond te slingeren. Dit zorgt voor een onrustig gevoel en rommelige aanblik in huis. Plaats schoenen dus in een kast met vakken of schappen zodat je ze makkelijk kunt pakken en erin kunt plaatsen of op een los rek onder je kapstok. Ook in je kledingkast kun je onderin schoenenrekken plaatsen waar je de schoenen plaatst die je momenteel niet draagt. Meer schoenen opbergtips vind je in dit artikel: zo ruim je je schoenen op een creatieve en originele manier op.

En uiteraard: de ruimte onder de trap

modern  door Fraher and Findlay, Modern
Fraher and Findlay

Storage under stairs

Fraher and Findlay

Er zijn allerlei ruimtes in je huis die je prima kunt inzetten als opbergruimte maar waar je vaak niet aan denkt. De ruimte onder de trap is daar een goed voorbeeld van. De traptreden zijn bijvoorbeeld de ideale ruimte om je schoenen achter op te bergen. Maar ook de ruimte onder alle bedden, onder de wastafel, onder je kapstok, in kleine hoeken of nissen zijn ideaal om een kast te plaatsen. Gebruik dus alle loze ruimte in je huis optimaal. Vergeet daarbij ook de tuin niet: soms is er plek voor een extra kleine houten schuur. Praktisch!

Een los rek

Soms zijn de meest simpele ideeën de beste. In de slaapkamer zien we steeds vaker de losse kledingrekken verschijnen. Een praktische oplossing voor de los slingerende kleding die je al een dag hebt gedragen en best nog een keer aan kunt. Maar ook leuk als etaleer-rek voor je laatste flashy nieuwe kledingcombinaties die je graag binnenkort wilt dragen. Multifunctioneel dus!

Eenvoud

Eenvoud is vaak de beste optie wanneer het om kasten gaat. Een lage ladekast is een ideale oplossing om al je kleine spullen in op te bergen. Bovendien toont zo'n lage kast niet al te massaal in een ruimte waardoor de openheid behouden blijft. Plaats er bijvoorbeeld een spiegel boven zoals hier of je kapstok in de hal. Wanneer je een lage ladekast langs een complete muur plaatst en de kleur afstemt op je vloer dan zul je zien dat deze kast nauwelijks opvalt.

Vergroot de ruimte met een spiegelkast

modern  door My Italian Living, Modern
My Italian Living

'Welcome' Contemporary hallway shoe storage with mirror by Birex

My Italian Living

Wanneer je een nieuwe kast gaat kopen of plaatsen in een ruimte denk dan ook eens aan spiegeldeuren. Deze laten de ruimte optisch twee keer zo groot lijken en weerspiegelen de rest van je interieur waardoor de kast nauwelijks opvalt. Ook is het natuurlijk buitengewoon handig om bijvoorbeeld in je gang of hal een grote spiegel te hebben. Twee voor de prijs van één!

Een oude kist

We leven in een tijdperk van recycling en duurzaamheid en daarom is het zo'n goed idee om van een oude kist een opbergplek maken. Het ziet er niet alleen prachtig uit maar je hebt behalve een praktische bijzettafel ook direct ruimte voor je post, pennen en tijdschriften. Of plaats er een in de kinderkamer voor al het losse speelgoed. En ook zeer trendy: plaats er een paar op elkaar van groot naar klein.

Voor de kleintjes

En ook onze kleinere huisgenoten hebben vaak grote hoeveelheden speelgoed en kleding. Deze mooie en kleurrijke kastjes komen daarbij goed van pas: ze zien er niet alleen grappig uit met hun lego-look maar vormen ook de perfecte plek voor kinderen om hun speelgoed in op te bergen.

We voelen ons al een stuk relaxter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!