Voor en Na: van leeg balkon naar kleurrijk dakterras | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van leeg balkon naar kleurrijk dakterras

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Les Jardins de Marion
Loading admin actions …

Heb jij een balkon dat eigenlijk een heel erg leuke plek is, maar waar je nu helemaal niets mee doet? Misschien is dit artikel wel net het extra zetje dat je nodig hebt om er iets leuks van te gaan maken. We gaan kijken bij een leeg balkon dat door toedoen van de plannen van de experts van Les jardins de Marion uit het Franse Montpellier veranderd is in een kleurrijk dakterras. En dat is werkelijk waar een plekje geworden om je vingers bij af te likken. Reis snel met ons mee naar het zonnige zuiden om het eindresultaat te bekijken.

Voor: mogelijkheden

Voor we je zo meteen de nieuwe situatie laten zien, nemen we ook vanaf de andere kant nog even een kijkje op het lege balkon. Zie je hier de mogelijkheden al die dit balkon je allemaal biedt? Wij wel! En we zijn dan ook erg benieuwd wat de veranderingen hier allemaal teweeg hebben gebracht.

Voor: leegte

Je ziet hier een leegte. Maar je ziet ook een mooi ruim balkon van een leuke nieuwbouwwoning. De rode kleur van de muren geeft deze plek een heel specifiek karakter. En dat geldt ook zeker voor het leuke luifeltje dat boven de balkondeur is geplaatst.

Na: sfeer

Je ziet gelijk dat de veranderingen heel veel sfeer op dit balkon hebben gebracht. En het is daardoor eigenlijk ook meer een soort van dakterras geworden. Met leuke planten en accessoires is de ruimte heerlijk opgevuld. Niet te veel spullen, maar ook zeker niet te weinig. Planten zorgen samen met een kunstgrasmat voor een echt tuingevoel. En dat is erg fijn als je een appartement bewoont en daardoor een tuin moet missen.

Zitje

Zie je achter op het balkon dat ontzettend leuke zitje? Een heerlijk plekje om je even lekker in de schaduw terug te trekken op een warme zomerdag. Want dan kan het zo heerlijk zijn om aangenaam buiten te zitten zonder dat de felle zon je hindert. Ook niet zonder reden waarschijnlijk dat de leuke zithoek juist op de plek is gesitueerd. Het effect van het gebruik van kunstgras op een balkon mag hier ook duidelijk zijn. En dat van het plaatsen van planten nog meer! Wie heeft er nog een tuin nodig als je zo’n mooi balkon hebt om gebruik van te maken?

Kleur

De opvallende rode kleur is uiteraard gebleven omdat dit hoort bij het ontwerp van het appartementencomplex. In dit geval kun je dat juist als een voordeel zien, want het geeft heel erg veel kleur aan het geheel. Vooral het contrast van het groen van de planten is heel erg leuk om te zien. En als je een paar jaartjes wacht dan is het waarschijnlijk nog veel mooier om te zien omdat dan zowel de muur als het luifeltje op een prachtige wijze begroeid zullen zijn met deze planten. Verder zien we dat er wat leuke lampionnetjes en lichtjes op zijn gehangen zodat je ook ’s avonds hier aangenaam kunt genieten.

Aan tafel!

Het zitje wat je eerder zag is niet de enige plek waar je kunt zitten. Deze terras set zorgt er namelijk voor dat je aan tafel kunt eten. Leuk toch op een mooie zomerdag waarop je hard hebt gewerkt? Of een dag in de vakantie. Voor het vakantiegevoel hoef je hier niet eens de deur uit! Erg leuk zijn ook de bomen die in de directe nabijheid te vinden zijn. Ondanks de andere appartementencomplexen zorgen juist die bomen voor een extra natuurlijk tintje. 

Heb je een beetje genoten van dit project? Als je nog meer balkoninspiratie op wilt doen, dan adviseren we je om hier ook even een kijkje te gaan nemen.

Wat vind jij van dit project? We zijn benieuwd naar je mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!