Voor en Na: de indrukwekkende transformatie van een houten huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: de indrukwekkende transformatie van een houten huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
van scheriau_architektur
Loading admin actions …

Een groot voordeel van een houten huis is het gemak waar je het mee kunt verbouwen. Probeer dat maar eens met een woning die met steen of beton is opgebouwd! Daarom kunnen we je in dit geval ook de indrukwekkende transformatie van een houten huis laten zien. De Weense architecten van Scheriau Architektur hebben plannen gemaakt om dit houten huis helemaal te gaan verbouwen. Het resultaat is verbluffend en dat laten we je dan ook met veel plezier zien.

Voor: simpele woning

Je ziet hier een simpele woning. Een weinig inspirerend onderkomen en met die asbestplaten op het dak is dit nou niet bepaald een droomwoning om thuis te komen. Afbreken of flink verbouwen is eigenlijk de enige oplossing om dit huis een nieuw leven te geven.

Tijdens: houten constructie

Al is er wel wat steen gebruikt, het grootste gedeelte van dit huis bestaat uit een houten constructie. En dat had je misschien al wel een beetje verwacht aan de hand van de inleiding. Toch deden die neptegels op de oude voorgevel anders vermoeden. Er wordt inmiddels al gewerkt om de constructie flink te gaan veranderen.

Tijdens: een compleet nieuwe opbouw

Dat dit huis flink gaat veranderen mag duidelijk zijn! Er is voor gekozen om de bestaande constructie van een compleet nieuwe opbouw te voorzien. En zoals je ziet wordt dat grotendeels in hout uitgevoerd. Prachtig om te zien, maar wij zijn natuurlijk vooral heel erg benieuwd naar het eindresultaat.

Na: moderne woning

De nieuwe situatie laat echt een compleet ander huis zien! Een prachtige moderne woning is het resultaat. En dat nodigt uit om in te gaan wonen! Wij zijn de gelukkigen om als een van de eerste mensen binnen en buiten uitgebreid te gaan kijken.

Heerlijke tuin

De voorgevel was dan misschien al leuk om te zien, maar een blik in de heerlijke tuin laat zien dat de achterkant eigenlijk nog mooier is. Wat een klein paradijsje is hier te vinden. Vooral die fantastische vijver is zo mooi om te zien. Maar dat geldt ook zeker voor het terras.

Zonnewering

Je zag net die mooie grote ramen in de achtergevel al. Heel erg fraai voor een goede lichtinval en heerlijk in de winter om van het zonlicht te kunnen genieten. Maar in hartje zomer kan het wek een beetje warm worden. Een fraaie geïntegreerde zonnewering zorgt dat de temperatuur niet te hoog oploopt.

Uitzicht

De tuin heb je al een paar keer voorbij zien komen, maar je weet natuurlijk niet hoe mooi het geheel er vanuit de woonkamer uit ziet. Dit schitterende uitzicht heb je als je in de kamer zit. Wat een plaatje! De woonkamer zelf mag er trouwens ook zijn. Heerlijk bij de open haard zitten in de winter en ondertussen genieten van het mooie interieur.

Eclectische inrichting

Op de vorige foto zag je het misschien niet zo goed, maar vanuit dit perspectief zie je de eclectische inrichting schitterend in beeld gebracht. Modern en rustiek komen met een klein klassiek randje op een erg fraaie manier bij elkaar. Heel erg leuk is het hoogteverschil dat op de benedenverdieping te vinden is. En dat bureau dat onderdeel is van de kastenwand is ook zeker een idee om te onthouden.

Inspirerende badkamer

In de zeer inspirerende badkamer sluiten we af. Ook hier is de eclectische stijl tot een hoogtepunt gebracht, zeker met zo’n mooie kroonluchter aan het plafond. Je kunt hier heerlijk in bad en ondertussen genieten van een zeer geslaagd vernieuwd huis.

Wil je nog zo’n leuke verbouwing van dichtbij bekijken? Vergeet dan zeker niet om ook even een kijkje te nemen bij dit project!

Wat vind jij van deze mooie verbouwing? Laat gerust een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!