De ultieme checklist voordat je op vakantie gaat | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De ultieme checklist voordat je op vakantie gaat

TILL BEHNE TILL BEHNE
modern  door RAB ARREDO BAGNO, Modern
Loading admin actions …

Het vooruitzicht op een vakantie is altijd fijn. Of je nu gaat chillen aan het strand, een actieve vakantie in de bergen, een stedentrip of een spirituele reis naar Azië maakt, vakantie is iets om naar uit te kijken. Op reis gaan vergt wel de nodige voorbereiding. Naast voor de reis zelf moet je ook voor je huis aan een aantal zaken denken. Als je thuiskomt wil je natuurlijk niet voor vervelende verrassing komen te staan. In dit Ideabook geven we je een aantal tips hoe je het vakantiegevoel bij thuiskomst nog zo lang mogelijk kan vasthouden. Met deze checklist sluit je ongewenste verrassingen zo veel mogelijk uit en kan je met een gerust hart van je vakantie genieten.

Zet alle apparaten uit en trek de stekker eruit

Prachtige moderne boerderij keuken Moderne keukens van Tieleman Keukens Modern
Tieleman Keukens

Prachtige moderne boerderij keuken

Tieleman Keukens

Voordat je op vakantie gaat is het aan te raden alle elektrische apparaten uit te zetten en de stekker eruit te trekken. Dus alle apparaten echt uitzetten, en niet alleen op stand-by. Denk aan de televisie, de computer, maar zeker ook apparaten uit de keuken zoals de magnetron of het koffiezetapparaat. Om er zeker van te zijn de apparaten geen stroom gebruiken kun je ook de stekker eruit trekken, dan weet je ook meteen zeker dat deze apparaten geen kortsluiting kunnen veroorzaken bij bijvoorbeeld een blikseminslag. Het spreekt voor zich dat als er nog spullen in de koelkast of vriezer zitten dat het verstandig is deze aan te laten.

Sluit alle deuren en ramen

uitbreiding woonhuis Moderne ramen & deuren van JMW architecten Modern Glas
JMW architecten

uitbreiding woonhuis

JMW architecten

Loop nog een extra rondje door het huis en controleer of ook echt alle ramen en deuren dicht zijn. Zeker kleine keukenraampjes, het raam op de wc of de deur naar het balkon staan nog wel eens open en worden snel vergeten. Door een open raam of deur zijn kwaadwillenden uiteraard snel binnen en dat wil je niet. Maar door een openstaand raam kan ook nog iets anders binnenkomen. Bij een flinke regenbui kan het zomaar naar binnen regen en kan het water voor de nodige schade zorgen. Deze professionals weten alles over ramen.

Zet de verwarming uit

Woonhuis | Delft Scandinavische keukens van Design Studio Nu Scandinavisch
Design Studio Nu

Woonhuis | Delft

Design Studio Nu

Uiteraard heb je niks aan een lekker verwarmd huis als je ergens ver weg bent. Het is dus zaak om alles goed uit te zetten. Bij een wat ouder huis moet je wellicht alle radiatoren handmatig uitdraaien. Bij een wat modernere woning is dat centraal te regelen. Denk er wel aan dat je ook bepaalde instellingen uitzet. Dus als je verwarming ’s ochtend vanzelf warm wordt, moet je ook instellen dat ie dat niet meer doet tijdens je vakantie. Een loeiende verwarming terwijl niemand thuis is, is overigens niet alleen slecht voor je portemonnee maar ook voor het milieu. In dit Ideabook vertellen we je alles over radiatoren in de badkamer.

Schoon de ijskast op

Moderne Keukens Moderne keukens van Designed By David Modern
Designed By David

Moderne Keukens

Designed By David

Werp vlak voor je vertrek nog een even kritische blik in de ijskast. Controleer alle houdbaarheidsdata en gooi weg wat bij terugkomst niet meer goed is. Rottende en stinkende etenswaren in de ijskast tijdens je vakantie zijn niet wenselijk. Bovendien is de kans groot dat daardoor nog meer spullen zullen bederven. Een kleine vakantieschoonmaak is dus geen overbodige luxe. Thuiskomen en een helemaal lege ijskast aantreffen is ook niks, dus zorg wel dat er altijd iets staat. Iets te eten en te drinken, maar wel met een lange houdbaarheidsdatum.

Maak de badkamer schoon

Wat voor vertrek ook een kleine vakantieschoonmaak kan gebruiken is je badkamer. Wat is er nou lekkerder dan na een vermoeiende terugreis, zwetend van het sleuren met de koffers, in een schone badkamer een lekkere douche of verkwikkend bad te kunnen nemen. Zorg er nog voor dat er fris gewassen handdoeken en kleren voor je klaar liggen en de thuiskomst is helemaal perfect. Fraaie badkamers om lekker in thuis te komen, vind je hier.

Breng alle vuilnis weg

modern  door Urban Myth, Modern
Urban Myth

Pull out waste bins

Urban Myth

In het kader van ‘maak je huis zo schoon als het maar kan’ is het wegbrengen van alle vuilnis een stap die niet mag worden overgeslagen. Een huis gaat uiteraard niet frisser ruiken van afval en dus is het wel fijn als zo veel mogelijk weg is.

Doe de was

Tijdens je vakantie heb je vrij en ga je meestal niet de was doen. Dat betekent wel vaak dat je met een enorme berg was thuis komt. Dus is het verstandig voor vertrek zoveel mogelijk van de was die er nog lag gedaan te hebben. Anders is bij terugkomst de berg twee keer zo groot. En als je de was voor vertrek doet, betekent dat ook dat al je kleren schoon zijn en je dus alle favoriete kledingstukken kan inpakken.

Waarschuw de buren

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Als je je buren vertelt dat je er een tijdje niet bent, kunnen zij een oogje in het zeil houden. Vertel ze ook of er iemand de katten eten komt geven en de planten van water voorziet. Is dat niet het geval en er staat toch iemand bij de voordeur kunnen ze wellicht de politie bellen. Wetende dat er een extra paar ogen op je huis let, laat je toch een stuk relaxter van je vakantie genieten.

Welke van de bovenstaande punten sla je nooit over als je op reis gaat? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!