10 geweldige tips voor een gezellige tuin | homify

10 geweldige tips voor een gezellige tuin

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
wohnfeuer Eclectische tuinen Steen
Loading admin actions …

Een tuin aanleggen is niet eenvoudig. Je moet luisteren naar de natuur, de zaaikalender in de gaten houden, het weer en misschien zelf het ritme van de maan. Om je een eind op weg te helpen kijken laten we je 10 ideeën van tuinontwerpers zien voor een familietuin. Tuinen die een ruimte hebben om te spelen, te wandelen, buiten te koken en groente en fruit te kweken.

Tuinontwerpers weten precies welke planten ze moeten kiezen om ervoor te zorgen dat je tuin het hele jaar door aantrekkelijk is om te zien. Ook weten ze welke planten woekeren of het goed doen in de schaduw. Laat je dus inspireren!

Entree tot je tuin

Private Villa, Morocco Moroccan Bazaar TuinVerlichting
Moroccan Bazaar

Private Villa, Morocco

Moroccan Bazaar

Vergeet niet om de toegang tot je huis mooi aan te kleden. Het is immers de eerste plek die je ziet als je je tuin binnen komt. Zorg voor mooie verlichting zodat je ook als het donker is van je tuin kunt genieten.

Pizza maker

Onder de barbecues winnen de pizza-makers steeds meer aan populariteit. Ideaal voor degene die niet zonder de Italiaanse keuken kunnen. Een oven waar  je een pizza in kan bakken vind je in alle soorten en maten. Van kleine elementen tot pizzaovens die in de muur zijn ingebouwd. Compleet met koepel en vuurvaste tegels.

Verhoogde border

Deze trend lijkt niet relevant, maar is lang geleden naar Europa gekomen. Vooral in kleine tuinen en moestuinen is een verhoogde border ideaal. Maak een verhoogde border met stapelstenen, hout of beton. Vul het met de juiste aarde en plant er je favoriete planten en groente in.

Beken en watervallen

Deze twee ontwerptechnieken zijn nog nooit uit de mode geweest in lde andschapsarchitectuur. Dankzij de kant en klare PVC-bakken kan nu iedereen een vijver maken. Ook een schilderachtige waterval met rotsen en  interessante planten en struiken is makkelijk te realiseren

Herfstplanten

Zorg ervoor dat er in elk jaargetijde iets moois te zien is in je tuin. In deze herfsttuin staan planten met rode, oranje en gele bladeren, een paar van groenblijvende coniferen en bloemen die bloeien tot de eerste sneeuw valt.

Wil je graag een mooie herfsttuin maken? Kijk dan ook eens in dit Ideabook waarin we 6 simpele stappen doorlopen om de perfecte herfsttuin te creëren.

Een pad van keien en stenen

Large Terraced Garden Unique Landscapes Landelijke tuinen
Unique Landscapes

Large Terraced Garden

Unique Landscapes

Een ander ontwerp idee dat je zelf kunt realiseren is een glooiend pad van stenen en keien. Je creëert hiermee een schilderachtige en bijzondere sfeer.  Je kunt de stenen leggen in verschillende patronen of met grote of kleine voegen.

Vormsnoei

Mooi in vorm gesnoeide struiken staan prachtig als je houdt van een meer moderne en minimalistische vormgeving.

Pergola's en hekjes

Traditional Garden Unique Landscapes Landelijke tuinen
Unique Landscapes

Traditional Garden

Unique Landscapes

Pergola's en hekjes vormen een integraal onderdeel van bijna elke tuin. Het zijn ideale elementen om klimplanten langs te laten groeien. Of groente als tomaten, komkommers en bonen. Pergola's zijn te koop in alle soorten en maten en gemaakt van bijvoorbeeld hout, ijzer of plastic.

Decoratieve beelden

Eekhoorns en kabouters zien we steeds minder in tuinen. Hiervoor in de plaats komen meer futuristische objecten als op de foto. In tuinen met een meer landelijke sfeer is geen plaats voor beelden. Wat hier telt is alleen de natuur.

Rotstuin

Een rotstuin is een Japanse traditie. Belangrijk is niet het ontwerp van de tuin zelf, maar eerder hoe de stenen gerangschikt zijn. Deze tuinen symboliseren de harmonie met de aarde. Maar ook is er plaats  voor strijd, rust, schepping. Maar het allerbelangrijkste is dat deze tuin het hele jaar mooi is om te zien.

Welk idee vind jij leuk? Laat het hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!