7 handige tips voor meer opbergruimte in je woonkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 handige tips voor meer opbergruimte in je woonkamer

TILL BEHNE TILL BEHNE
Loaf's Autumn Accessories van Loaf Scandinavisch
Loading admin actions …

Opbergplek, je kan er nooit genoeg van hebben. In een opgeruimd huis is het een stuk prettiger wonen. En als je het handig doet is het naast praktisch ook nog eens mooi om naar te kijken. In dit Ideabook geven we je een aantal tips hoe je je woonkamer lekker opgeruimd kan houden. Want als er in één kamer rond de klok geleefd wordt, is het wel de woonkamer. Speelgoed van de kinderen, rondslingerende boeken en tijdschriften of andere dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Je moet ze wel altijd bij de hand hebben, maar als ze even niet nodig zijn is het wel zo prettig dat ze uit het zicht opgeborgen kunnen worden. Daarnaast zijn er een aantal opbergmogelijkheden die multifunctioneel zijn. Ideaal want zo hou je de boel ook nog een beetje open en ruimtelijk door niet al te veel meubels te hoeven plaatsen.

Integreer het met decoratie

van Connox Scandinavisch

Van een nood een deugd maken is altijd fijn. Als je iets moet opbergen doe het dan in stijl. Je kan van alles kiezen om dingen in te stoppen. Maar als je een mooi voorwerp kiest als opbergmogelijkheid is het naast functioneel ook nog eens leuk om naar te kijken. Daardoor heb je veel minder het idee dat er zomaar iets in je woonkamer staat. Rieten manden om het speelgoed van je kinderen in op te bergen zijn bijvoorbeeld ideaal. Makkelijk om snel alles in op te bergen en het is meteen uit het zicht. Je kunt hier natuurlijk veel meer dan alleen speelgoed in kwijt.

Ingebouwde opbergplek

Een losstaande kast in de woonkamer kan optisch heel nadelig werken. Deze is heel aanwezig en herinnert je er telkens als je er naar kijkt aan hoeveel spullen je hebt die moeten worden opgeborgen. Ingebouwde opbergplekken wekken die suggestie veel minder. Bovendien kun je zo’n opbergplek op de meest ongunstigste plekken van de woonkamer plaatsen, waardoor de ruimte optimaal gebruikt wordt. Hierdoor heb je eerder het idee dat je ruimte wint dan verliest. Meestal creëert het ook een speels effect omdat je kan variëren met materiaal, wel of geen planken, diepte en kleur.

Boekenplanken

Kabinet van karel Minimalistisch
karel

Kabinet

karel

Losse planken aan de muur werken optisch een stuk beter dan massieve kasten. Ook hier is er van alles mogelijk waardoor het speels en creatief wordt. Je kan de hoogte in gaan, of juist de breedte. De mogelijkheden voor materiaal, kleur en vormen zijn eindeloos. En naast boeken kan er op deze planken natuurlijk nog veel meer staan. Waar je sommige dingen juist uit het zicht wil hebben, zijn er altijd wel een paar pronkstukken die absoluut gezien mogen worden.

Opbergplek waar je op kan zitten

Clyde storage box van Loaf Scandinavisch
Loaf

Clyde storage box

Loaf

Het multifunctionele van een opbergplek kan zich in veel vormen uiten. Bijvoorbeeld in het feit dat je er naast dingen in opbergen ook op kan zitten. En daar zijn ook weer heel veel variaties in te bedenken: kisten, koffers of bankjes waar je onder de zitting spullen in kwijt kan. En als je dan ook nog kiest voor iets visueel aantrekkelijks, heb je meerdere vliegen in één klap: een opbergplek, een zitplaats en je kan het ook altijd nog gebruiken als een soort bijzettafel of kast om iets op neer te zetten. In dit Ideabook lees je nog een handige opbergtips.

Bijzettafeltjes

Bijzettafeltjes zijn onontbeerlijk in iedere woonkamer. Ze leveren niet per se de meeste opbergplek op, maar functioneel zijn ze zeker. In sommige gevallen zitten er lades in een bijzettafeltje waar je dingen als de afstandsbediening, de tv gids of kaarsen voor de sfeer kwijt kan. Er zijn ook varianten waar plek is voor tijdschriften of boeken. Maar bijzettafeltjes zijn ook altijd handig om even snel iets op neer te leggen of om op een luie zondag een keer lekker voor de televisie te kunnen eten. Hier vind je ook handige meubels voor je woonkamer.

Tafelkast

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

Een stijlvolle manier om spullen op te bergen is een tafelkast, zoals we kunnen zien op de foto. Het heeft naast een opbergfunctie vooral ook een presenteerfunctie. Mooie items zoals een lamp of een grote vaas kunnen hier een plekje krijgen. In de lades kun je uiteraard van alles kwijt maar je kan er ook nog voor kiezen rieten manden of houten kratten op de onderste plank neer te zetten om nog wat extra opbergplek te creëren.

Deze professionals kunnen met je meedenken over de juiste meubels in je woonkamer.

Afgedekte tafelkast

van gabel

Een variant op de bovenstaande tafelkast is de afgedekte tafelkast. Daarbij is het onderste gedeelte bedekt met stof. Dat kan zijn in de vorm van een stuk stof dat opzij geschoven kan worden (een soort gordijn) of een stuk stof dat moet worden opgetild. De afgedekte tafelkast heeft alle voordelen van de eerder beschreven tafelkast maar door het verhullende onderste gedeelte kunnen hier ook spullen worden opgeborgen die beter uit het zicht kunnen blijven. Met de stof komen er ook weer variatiemogelijkheden bij. Hierdoor kan de kast nog beter aansluiten op de rest van de kamer.

Wat is jouw favoriete opberg oplossing voor de woonkamer? Laat hieronder je comment achter?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!