7 moderne en adembenemende tuinen! | homify

7 moderne en adembenemende tuinen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
homify Moderne tuinen
Loading admin actions …

Een moderne tuin kan er adembenemend mooi uitzien. Maar wat zijn nu de belangrijkste kenmerken van een moderne tuin? En belangrijker nog hoe leg je er zelf één aan? Tuinieren is nog steeds een populaire tijdsbesteding voor zowel jong als oud. Maar nog leuker is het om zelf een prachtig tuindesign te maken en dit vervolgens zelf aan te leggen. Dat geeft zoveel voldoening en plezier! Daarom staan we te popelen om deze geweldige tuinprojecten met je te delen. Ben je er klaar voor? Laten we beginnen!

​1. Eenvoud en harmonie

Iedereen wil graag een mooie tuin hebben maar niet iedereen heeft voldoende tijd om ervoor te zorgen. Belangrijk is dus om van tevoren te bepalen hoeveel tijd je wilt besteden aan je tuin. Heb je weinig tijd? Dan raden we aan om te je kiezen voor een compacte simpele tuin zoals deze in ons voorbeeld. Hier zie je duidelijk dat ook een eenvoudig ontwerp zeer stijlvol kan zijn en zelfs voor een vakantiegevoel kan zorgen. Daarnaast kenmerkt een moderne tuin zich door een zeer fraaie balans en harmonie. Bijvoorbeeld door een bepaalde symmetrie en geometrische figuren.

​2. De juiste sfeerverlichting

De moderne tuin is er om indruk te maken, niet alleen overdag maar ook na zonsondergang. En daarom is de juiste sfeerverlichting zo belangrijk want je wilt ook in de avond kunnen genieten. Creëer highlights op de meest bijzondere plekken in je tuin zoals hier onder de luifel die de vijver en het kunstobject verlicht. En voorzie ook de gevel van je huis van fraaie verlichting zodat je van buiten kunt genieten van de architectuur van je huis.  

​3. Minimalisme

Private residential house - Elstree New Images Architects Moderne tuinen
New Images Architects

Private residential house – Elstree

New Images Architects

Een moderne tuin wordt altijd gekenmerkt door minimalisme: een beperkt aantal indrukwekkende elementen. De tuin in dit voorbeeld toont ons de kracht van minimalisme in de landschapsarchitectuur. Een perfect onderhouden gazon met strakke belijning en voldoende ruimte om te ontspannen op het rechthoekige verdiepte terras: in deze tuin ontbreekt het aan niets! Een zeer fraai voorbeeld mits je over een goede grasmaaier beschikt!

4. Geometrie

Een modern tuindesign weerspiegelt vaak de aard en de vorm van het gebouw die het omringt. En dit is precies wat we zien in dit voorbeeld. Zo wordt de architectuur van de woning extra benadrukt door de tuin en in dit geval zelfs weerspiegeld in het water. De tuin is verdeeld in verschillende zones volgens de principes van de geometrie met grote oppervlakken en een duidelijke belijning. Een dergelijke organisatie van de ruimte maakt de tuin praktisch en aantrekkelijk.

5. Een overvloed aan comfort

In de zomer tijd brengen we de meeste tijd door in de tuin en genieten we van de natuurlijke kleuren en de warme zon. Dit is dan ook de reden waarom we het terras vaak zien als verlengstuk van onze woonkamer, eetkamer en keuken. Daarom is het zo belangrijk om hier moderne en functionele meubels te plaatsen om het je zo comfortabel mogelijk te maken. En vergeet ook de juiste accessoires en verlichting niet!

6. De stedelijke stijl

Chelsea Creek - copyright St George Plc Aralia Moderne tuinen IJzer / Staal Wit
Aralia

Chelsea Creek – copyright St George Plc

Aralia

Vandaag de dag kunnen zelfs de inwoners van de grote steden volop genieten van de eenheid met de natuur en een open ruimte in hun huis creëren. Dit alles is eenvoudig te implementeren met behulp van daktuinen. Ze worden steeds populairder en vereisen minimale zorg maar geven hun eigenaren veel plezier en een gevoel van buitenleven midden in de stad. Dit noemen we de urban jungle trend en het ziet er niet alleen fraai uit maar zorgt ook voor een gezondere atmosfeer in onze steden.

7. Miniatuur uitvoering

Slim & Subtle Rear Garden homify Moderne tuinen
homify

Slim & Subtle Rear Garden

homify

En als laatste willen we je graag een voorbeeld laten zien van hoe je een moderne tuin kunt aanleggen op een zeer klein oppervlak. Zelfs een paar vierkante meter zijn voldoende voor een sfeervolle zithoek, terras en wat fraaie groene potplanten. En geef toe: wat is er nog meer nodig voor een volledige ontspanning in de frisse buitenlucht? Wil je meer tuininspiratie opdoen? Bekijk dan ook even deze 12 prachtige tuin en patio ideeën.

Prachtig die minitatuurtuin.. een paar vierkante meter is dus al voldoende!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!