Voor & Na: nieuwe look voor een rommelige tuin

Stoa. Stoa.
Aménagement d'une piscine extérieur, Schwein Aménagement Schwein Aménagement
Loading admin actions …

Het is weer tijd voor een van onze meest favoriete thema's: Voor & Na! Vandaag hebben we een mooi project gevonden waar we je zeker mee gaan inspireren. We zijn in Frankrijk beland waar een mooie make-over van een rommelige tuin plaats gevonden heeft. De oude tuin kon echt niet meer en de eigenaren wilden heel graag een plek waar ze deze zomer heerlijk kunnen genieten. Die droom is uitgekomen! Kijk met ons mee naar de mooie voorbeelden en laat je inspireren! 

Oud zeer

Ja, als de bewoners de oude looks van de tuin terugzien worden ze niet bepaald vrolijk. Je zou kunnen zeggen dat deze staat oud zeer bij hen oproept. Niet heel verwonderlijk als we de tuin even onder de loep nemen. Van een sfeervolle indeling is hier geen sprake. En wat er aan tuinarchitectuur te zien is, maakt een sleetse en vuile indruk. Precies zo'n tuin die je het liefst direct platwalst. Je vraagt je af wie dit ooit verzonnen heeft? Samen met een expert geef jij je rommelige tuin snel een gave make-over! 

Lelijk

De tuin is ronduit lelijk en zeer slecht onderhouden. We zien diverse happen uit het gazon, alsof er een koe heeft staan te grazen. De speeltoestellen van de kinderen steken er een beetje sneu bij af. Dit kan echt wel wat beter! Aan het werk! 

Schoonschip maken

De eigenaren pakken de zaak direct goed aan: er is een graafmachine ingevlogen om de lelijke tuin voorgoed te verwijderen. Nu kan er gewerkt worden aan een totaal nieuwe look, eentje die past bij de wensen van de bewoners. 

Heerlijk!

We zijn erg blij met de resultaten die hier bereikt zijn. Wat een verschil! Er is nu een zwembad om heerlijk in te relaxen, het handige tuinhuisje om de gereedschappen in op te bergen komt nu veel beter uit de verf en een schitterend gazon om op te zonnen. Let ook even op de palmboom met antracietkleurige stenen. Zelfs de wand heeft nu een frisse witte lik verf gekregen. Echt netjes en relaxt zo!  

Strook gazon

Tijdens de make-over is er ook een nieuwe strook gras langs de muur geplaatst. We vinden de nieuwe overkapping boven de ingang ook erg sfeervol. Deze is ook erg praktisch, zeker als het regent en je even je sleutel niet zo snel kun vinden. Wat je ook prima naast de ingang van je woning kunt realiseren is een gave bak van beton tegels, met daarin grove stenen en een schitterende heg. Moet je die kunstige vorm zien! Dat geeft echt een gave sfeer aan je woning. Laat je inspireren door een expert bij de bouw van je droomhuis. 

Groen en steen

De natuur en de tuinarchitectuur gaan hier een verbond aan. Die plantjes zijn een subtiele toevoeging aan deze minimalistische setting. Dit combinatie staat erg goed naast het gazon. 

Oprijlaan

Deze oprijlaan zag er niet altijd zo strak uit. Tijdens de make-over is er een mooie voortuin aangelegd. Deze matched helemaal met de bak die we je net lieten zien, maar ook met het design van de achtertuin. Dat zorgt voor een mooie eenheid in de buitenruimte. De tuin van deze vrijstaande woning was, zoals we hebben gezien, niet altijd zo sfeervol en strak ingedeeld. Met de hulp van een expert hebben de eigenaren hun droom van een zomertuin kunnen verwezenlijken. Met deze laatste afbeelding nemen we weer afscheid van dit tuinproject. Hopelijk ben je enthousiast en net zo geïnspireerd als wij. Blijf ons volgen voor meer gave woontrends en tuinideeën. 

Wat je vandaag ook doet, deze schitterende woning mag je echt niet missen!

Wat vind je van deze tuin? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine