7 simpele ideeën voor een perfecte tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 simpele ideeën voor een perfecte tuin

Stoa. Stoa.
modern  door MARIANGEL COGHLAN, Modern
Loading admin actions …

Nee, nee, nee: het is echt niet moeilijk, duur of tijdrovend om de perfecte tuin aan te leggen. Dat gaan we vandaag aan je laten zien. In dit artikel hebben we 7 extreem simpele ideeën onder elkaar gezet waarmee jij snel en vakkundig je tuin naar een hoger niveau kunt tillen, sterker nog, die tuin van jou wordt echt perfect. Veel mensen vinden het ontspannend en leuk om in de tuin bezig te zijn. En wie geniet er nu niet van een zomertuin! De perfecte zomertuin heb je zo gerealiseerd met behulp van deze tips. Kijk met ons mee en laat je inspireren. 

1. Bamboe design

Iedereen wil een tuin waarin relaxt gezeten kan worden. Een plek waar je ongestoord en ongezien kunt zijn. Je hebt dus een afscheiding nodig tussen de weg, of tuin van de buren, en je eigen tuin. Hier zien we een mooi voorbeeld van een bamboe wand die ervoor zorgt dat je vrij kunt genieten van je zomertuin. Je tuin kan alleen perfect worden als je echt kiest voor duurzaam en sfeervol design met een duidelijke functie. Deze wand blokt alle nieuwsgierige blikken en geeft je een gevoel van vrijheid. Samen met een architect kijk je samen naar de looks van je nieuwe droomtuin. 

2. Artistieke sfeer

van homify Aziatisch

De bamboe wand van net had die natuurlijke, Aziatische feel. Een echte aanrader, maar daarbij is het leuk om te kiezen voor een artistieke wand, waarop je bijvoorbeeld ook een klimplant kunt laten groeien. Dit schitterende design maakt van elke tuin iets speciaals. En het allermooiste is misschien wel dat deze wand zo gemakkelijk te plaatsen is. Echt een aanrader. Kijk samen met een expert naar de mogelijkheden bij jouw in de tuin! 

3. Slim en snel

Los tuingereedschap in een hoek van de tuin is geen fraai gezicht, niet waar? Daarom is het veel mooier om een tuinhuisje of opslagschuurtje neer te zetten. Maar dat kost tijd en een smak geld, toch? Nee, dat valt wel mee. Een goedkope designoplossing is dit schuurtje dat in feite een geprefabriceerde structuur is, je zet het snel als een puzzel in elkaar. Het heeft een beetje de looks van een zeecontainer, zo'n ding waar ze tegenwoordig ook huizen voor studenten van maken. Dit zorgt toch direct voor een nette tuin, terwijl je ook plek hebt voor de gereedschappen en andere producten. Een tip: zorg voor een nette indeling van het schuurtje, want dit is een beetje rommelig, maar dat is misschien ook een kwestie van prioriteiten stellen. Er moet ten slotte ook plek zijn waar het rommelig mag zijn… .

4. Natuurlijke touch

Het is zo belangrijk om je tuin op te leuken met mooie bloemen en planten. Ook een gazon en grind laten de tuin stralen. Deze tuin maakt een verzorgde indruk: er is veel variatie te zien als het gaat om de kleuren, texturen en indeling. Het leuk is dat deze tuin je het gevoel geeft dat de natuur hier lekker haar gang kan gaan. Toch gaat het een weloverwogen compositie waar de eigenaren heel blij mee zijn. 'Alles wat je aandacht geeft groeit', zeggen ze: in deze tuin zien we de tuin bloeien als nooit te voren! Aandacht maakt je tuin perfect. 

5. Binnen en buiten

Het is direct duidelijk waarom deze tuin zo aantrekkelijk is, of waarom deze eetkamer zo aantrekkelijk is. Dat komt door de wederzijdse beïnvloeding van de binnen- en buitenruimte. Als je in de tuin zit je dichtbij het gemak wat er binnen te vinden is, als je binnen zit geniet je van de natuurlijke sfeer van de heerlijke tuin. Die tuin wordt zo huiselijk als je kijk naar de sfeervol ingericht kamer. Ideaal als je een feestje hebt. Je zomeravond kan niet meer stuk! 

6. Onderhoud

De conceptontwikkeling en aanleg van de tuin is een ding, het andere is deze te onderhouden. Het grootste gemak heb je wanneer je een sproei-systeem aangelegd hebt, maar dat is vaak niet 100% dekkend. Kijk dus goed waar het water komt. Zo nodig kun je met de hand bijgieten. Dan houd je de tuin perfect! 

7. Makkelijk en goedkoop

DIY: het gewoon zelf doen. Kies niet perse direct voor duren vazen en plantenbakken. Ga eens voor oude blikjes, wellicht zelfs dozen. Dan krijgt je tuin een beetje een landelijke feel. Deze dozen geven de tuin juist een modernere look. Oude roestige vaten zijn ook erg bijzonder. Laat je fantasie de vrije loop. Stay inspired! 

Meer zien? Check dit schitterende huis! 

Wat vind je van deze tuinideeën? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!