Deze tuintrends maken je zomer 2017 perfect!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Deze tuintrends maken je zomer 2017 perfect!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
 Tuin door GARDOMAT - Die Gartenideenmacher, Modern
Loading admin actions …

In de zomer trekken we graag naar buiten. Naar het park, het strand, het zwembad of om een ijsje te eten. Maar veruit favoriet blijft onze eigen tuin. Hier kunnen we het beste ontspannen en relaxen. Alleen of met familie of vrienden. En zoals elk jaar is de vraag. Wat zijn de nieuwste tuin trends? Wij laten je de 6 belangrijkste zien!

1. Verhoogde borders

Waarom op de grond blijven als je het ook hoger op kunt zoeken? In 2017 verhuizen we onze borders graag een verdieping hoger. Verhoogde bedden zijn populair en bieden een aantal voordelen Met een verhoogde border kun je makkelijk bij je planten, ze geven op een bijzondere manier structuur aan je tuin en ze passen zelfs in de kleinste buitenruimte.

2. Eten uit eigen tuin

Een van de belangrijkste trends is 'terug naar de natuur'. Vooral het zelf kweken van groente, fruit en kruiden wint nog steeds aan populariteit. Steeds meer siertuinen worden omgezet in moestuinen of krijgen ten minste één border met kruiden en groente. Geen wonder: mediterrane kruiden, tomaten, sla, en bijvoorbeeld radijs uit eigen tuin smaken duizend keer beter dan de groente die je in de winkel koopt.

3. Subtiele pastelkleuren

In de afgelopen jaren is de kleur verdwenen uit veel moderne tuinen. Zwart en wit, eenvoudige ontwerpen en makkelijke groenblijvende planten zonder weelderig bloeiende bloemen waren lange tijd hip. Nu is de trend langzaam een andere richting in aan het gaan: bloemen in zachte pastelkleuren die je tuin transformeren in een vreugdevolle zee van bloemen.

4. Groene oase, zonder al te veel werk!

De moderne tuin eigenaren houden graag de buitenkant idyllisch en groen, maar graag wel met zo min mogelijk onderhoud. De oplossing is een tuin met grind en  veel sterke planten die tegen een stootje kunnen. Vind je het moeilijk om zelf zo'n tuin te creëren, laat je adviseren door een van professionals.

5. Persoonlijk

Een zeer mooie ontwikkeling op het gebied van tuinontwerp is de persoonlijke touch. Steeds meer tuinders uiten hun individualiteit in planten en ontwerp.

6. Groene oases

 Tuin door homify, Modern
homify

Slim & Subtle Rear Garden

homify

Steeds vaker veranderen kale onvruchtbaar achtertuinen in kleine groene paradijsjes die uitnodigen om te ontspannen en  te ralaxen. Kijk ook eens in dit Ideabook. Hierin geven we je tips hoe je een wilde tuin aanlegt.

Welke trend vind jij leuk? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!