5 interieurmissers die ongeluk brengen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

5 interieurmissers die ongeluk brengen

TILL BEHNE TILL BEHNE
modern  door Carnets Libellule, Modern
Loading admin actions …

Wij van homify zijn niet per se heel bijgelovig. Maar sommige interieurarchitecten zijn dat wel. En zo zijn er een aantal dingen die je absoluut wil vermijden als je stiekem toch ook geloofd dat bepaalde zaken ongeluk brengen. Je mag de onderstaande tips met een korreltje zout nemen, maar wellicht heb je er toch iets aan.

Spiegel tegenover je bed

 Slaapkamer door Luke Cartledge Photography, Klassiek
Luke Cartledge Photography

Master Bedroom Entrance with Mirror

Luke Cartledge Photography

De slaapkamer is een plek van harmonie en gezelligheid. Als je dat zo wilt houden, moet je geen spiegel recht tegenover je bed plaatsen. Sommige mensen geloven namelijk dat dit relatieproblemen aantrekt. Wie weet, maar waarom zou je het risico nemen als je de spiegel ook prima ergens anders kwijt kan.

Zwarte voordeur

 Huizen door K-Tribe Studió, Klassiek

De Rolling Stones waren met hun nummer Paint It Black pleitbezorgers voor de zwarte voordeur. Maar het is dus geen goed idee. Jammer, want wij vinden zwarte voordeuren geweldig. Volgens de principes van Feng Shui brengt een zwarte voordeur echter ongeluk, tenzij deze naar het noorden gericht is. Met een beetje geluk, dus als je huis de juiste kant op gebouwd is, kun je toch nog zo'n stijlvolle zwarte deur hebben.

Prikplanten

Het schijnt dat scherpe en puntige objecten ook ongelukbrengers zijn. Dus als je positieve energie je huis wil binnen halen, is een cactus dus misschien niet het beste idee. Vind je ze wel mooi, kun je ze wellicht buiten in de tuin laten en binnen voor wat zachtere en rondere vormen kiezen.

Kalender

De kalender op de verkeerde plek ophangen schijnt dus ook helemaal not done te zijn. Als deze te prominent aanwezig is, laat je je er wellicht teveel door (af)leiden. De kalender aan de voordeur is absoluut het slechtste idee. Het is een constante reminder dat je leven maar doorloopt en het zou zelfs het einde dichterbij kunnen brengen.

Schipbreuk

 Studeerkamer/kantoor door Pixers, Scandinavisch
Pixers

A Ship in Port is Safe But…

Pixers

Tekeningen of schilderijen van schepen die vergaan of andere ongelukkige zaken zijn ook niet al te best voor je eigen geluk. Het zorgt voor negatieve energie en dat is vragen om problemen.

Hoe je je huis wel fraai en veilig kan inrichten, kun je hier bekijken. Heb je daar hulp bij nodig, schakel dan de expertise in van deze professionals. En in dit artikel geven we je nog een aantal handige interieurtips.

Ben jij bijgelovig en is dat te merken in je interieur? Deel je ervaringen in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!