Van oude schuur naar stijlvolle villa

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Bewoners van oude agrarische gebouwen in landelijke gebieden zullen bekend zijn met de problemen: slijtage, vochtplekken, tocht en een povere uitstraling. Vaak wordt in die gevallen besloten om tot sloop over te gaan, en dat is zonde want veel van deze gebouwen hebben een enorm potentieel. Zo dacht Magdalena Latos van Studio Zizi er ook over toen zij dit gebouw aantrof. Zij toverde deze oude, bouwvallige schuur om tot een volledig functionerend huis met een elegant en stijlvol interieur, zonder daarbij het landelijke karakter van het gebouw te verliezen. 

Voor: Een simpel gebouw

Het oude gebouw kende een archetypische vorm voor zijn omgeving. Zowel de vorm als detaillering van het gebouw verraadt zijn oude agrarische functie. Hoewel het gebouw zich in redelijke staat lijkt te bevinden oogt het geheel nogal bleek en onopvallend. 

Na: Houten terras

De gevel werd opgeknapt en oogt weer als nieuw. De experts hebben rekening gehouden met de landelijke uitstraling van het gebouw en deze nagenoeg geheel weten te behouden. De grootste verandering bestond uit het aanleggen van een houten terras, waardoor de bewoners nu ook buiten kunnen genieten.

Voor: Oud huis

Hier zien we het hoofdgebouw van het landgoed. Het beeld van het hoofdgebouw doet ons denken aan dat van het bijgebouw. Ook hier lijkt de gevel slecht onderhouden. De grijze en vuile gevel werkt niet erg uitnodigend. 

Na: Stijlvolle gevel

De buitengevel van het gebouw werd bekleed met natuurstenen bestaande uit verschillende tinten beige en bruin. De ramen werden vervangen voor moderne varianten met een hogere isolatiewaarde. De nieuwe gevel heeft een natuurlijke uitstraling waardoor het gebouw perfect in zijn omgeving opgaat. 

Voor: Ouderwets en oubollige

De oorspronkelijke ruimtes lieten zich kenmerken door hun ouderwetse en oubollige uitstraling. We treffen veel donker hout en kleine tierelantijntjes. Deze ornamenten en decoraties doen de ruimte niet veel goed en dragen bij aan het rommelige karakter van de ruimtes.

Na: Elegant en sfeervol

De chaos en wanorde die we op de vorige foto tegenkwamen werd ingeruild voor een elegante en sfeervolle inrichting. Lichte kleuren domineren dit interieur. De lichtgekleurde natuurstenen en de heldere wanden geven deze kamer een ruimtelijke sfeer. Ook nu komen we houten details tegen, zij het op een meer klassieke en charmante wijze. Deze kamer oogt zowel landelijk als modern. 

Voor: Ouderwetse keuken

In de oude keuken ontbrak het aan voldoende ruimte. Het resultaat was een drukke en rommelige keuken. Het bereiden van een maaltijd was hier een uitdaging. De ruimte is gevuld met accessoires, gebruiksvoorwerpen en huishoudelijke apparaten. Behalve onpraktisch was de keuken ook ouderwets en stoffig. Getuige bijvoorbeeld de gordijntjes voor de ramen en het oubollige motief van het behang.

Na: Moderne interieur

De nieuwe keuken werd voorzien van heldere, witte muren, die de perfecte achtergrond vormen voor de verschillende meubels die we hier tegenkomen. De nieuwe vensters zorgen ervoor dat de keuken wordt voorzien van genoeg daglicht. 

Voor: Vieze kamer

Deze foto spreekt boekdelen. We zouden hier bijna het etiket onbewoonbaar op plakken. De muren en de open haard bevinden zich in vreselijke staat. Vocht en schimmel hebben hier vrij spel gehad. 

Na: Slaapkamer

De metamorfose van de slaapkamer is indrukwekkend. De haard werd ingekapseld in hout en bekleed met stenen, in het midden staat een stijlvolle kachel. De muren werden hersteld en opnieuw afgewerkt. De kamer is daarnaast spaarzaam ingericht, een bed, stoel en nachtkastje vormen hier de inrichting. De perfecte plaats om tot rust te komen.

Voor: Oude zolder

Ook de zolder bevond zich in erbarmelijke staat. Het dak was onvoldoende geïsoleerd, waardoor koude lucht en vocht de zolder kon bereiken. De vloeren waren beschadigd en de verf van de muren liet los.

Na: Kinderkamer

De oude zolder werd verbouwd tot comfortabele kinderkamer. Het plafond werd opnieuw bekleed en geverfd. De muren kregen een aangename, blauwe kleur. Een houten stapelbed werd geplaatst om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. 

Voor: Badkamer

De oude badkamer vertoont dezelfde gebreken als de andere kamers van de woning. De tegeltjes zijn niet van deze tijd en zorgen voor een saai geheel dat oubollig aandoet. 

Na: Badkamer in Scandinavische stijl

In de nieuwe badkamer werd gekozen voor een heldere inrichting, vergezeld door lichte, houten details. De badkamer oogt niet alleen stijlvol maar ook erg fris. De badkamer werd daarnaast voorzien van een spabad. Meer informatie over dit bijzondere project kan gevonden worden op het homify-profiel van Zizi Studio Magdalena Latos.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!