Voor en Na: van ongestructureerde wildernis naar fraaie natuurlijke tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van ongestructureerde wildernis naar fraaie natuurlijke tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne tuinen van homify Modern
Loading admin actions …

Heb jij het idee dat jouw tuin een beetje een ongestructureerde wildernis is? Dan hebben we nu een heel erg leuk en inspirerend voorbeeld voor je in de aanbieding. Met de juiste hovenier is het namelijk geen enkel probleem om daar verandering in te gaan brengen. Het werk van Sophie Durin | Empreinte Paysagère, een bedrijf dat onder de rook van Parijs te vinden is, laat zien hoe er een fraaie natuurlijke tuin kan ontstaan. Natuur en cultuur komen in het nieuwe geheel namelijk tot een schitterend evenwicht.

Voor: verwilderde tuin

modern  door homify, Modern

Dit is een verwilderde tuin. Het is absoluut geen chaos, maar het straalt gewoon van de foto af dat dit geen tuin is om lekker van te genieten. Zo ontbreekt er bijvoorbeeld een duidelijke toegang via de achterkant. De doorgang die er nu is, laat het eigenlijk niet toe dat je hier met normaal fatsoen kunt komen. En dat kun jij je gasten al helemaal niet aan gaan doen! Verder moet deze tuin ook echt opgeruimd worden om het weer een beetje toonbaar te maken. Laten we dan ook maar eens gaan kijken hoe het er in de nieuwe situatie uit is komen te zien.

Na: heerlijk terras

Moderne tuinen van homify Modern Leisteen

Hoe het oude terras was, durven we niet te zeggen omdat we daar geen foto van hebben. Maar het was vast niet zo’n heerlijk plekje als nu! Je kunt namelijk heel goed zien hoe nieuw alle spullen zijn die nu samen voor deze leuke en intieme plek zorgen. Een leuke vlonder is de ideale plek om met mooi weer lekker te luieren en met twee aparte plekken om te zitten mag je gerust van een zeer compleet terras spreken.

Nieuwe toegang

Moderne tuinen van homify Modern Leisteen

We hadden het net al even met je over de toegang tot de tuin. Nu is er een nieuwe gecreëerd door middel van een heel leuk houten hekje. Maar dat is niet het enige wat is veranderd. Let maar op de leuke natuurstenen afscheiding tussen het gazon en het kleine plantsoentje. Een hele fraaie oplossing om het zo op deze manier te doen! Het leuke is dat de planten en bomen voor het grootste gedeelte zijn gebleven en dat er ook nog eens wat extra’s toegevoegd is.

Zitje

Moderne tuinen van homify Modern Leisteen

Dit zitje kon je net nog niet zo goed zien, maar dat vormt naast het terras de derde zitplek in deze redelijk kleine tuin. Wat een weelde om zo veel keuze te hebben op dat gebied! En hier zie je trouwens die natuurstenen afscheiding nog mooier in beeld gebracht. Wat een plaatje om te zien! Die twee opvallende bloempotten met die leuke planten zorgen er ook voor dat de uitstraling nog leuker wordt.

Nieuwe schutting

Moderne tuinen van homify Modern Leisteen

Niet alleen het hekje is nieuw, de schutting is dat ook. Gewoon zo’n leuk houten ding dat op zich niet zo heel erg bijzonder is, maar hier wel heel erg goed bij de sfeer en stijl van de tuin past. In zo’n landelijk geheel als dit moet je zeker niet kiezen voor een al te opvallende schutting. Dat leidt de aandacht alleen maar af!

Heerlijk ontspannen

Moderne tuinen van homify Modern

We sluiten in dit hoekje op het terras af en krijgen gelijk zin om heerlijk te gaan ontspannen. Hier mag oprecht genoten worden van een mooi resultaat. En stiekem zou je hier toch heel erg graag willen zitten. Een vakantie naar Frankrijk is zo geboekt en je kunt dan ook heel veel van dit soort vakantiewoningen met zulke mooie tuinen vinden.

Wil je nog meer zien op het gebied van tuinen ergens in Frankrijk? Dit project is dan ook zeker de moeite waard om even te gaan bekijken.

Wat vind jij van deze nieuwe tuin? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!