Ruig en innovatief design | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ruig en innovatief design

Stoa. Stoa.
van LEO & FISH Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

We leven in een tijd waarin het ´echte´ weer gewaardeerd wordt: talloze shops, producten en diensten zijn weer gebaseerd op een hoogwaardige kwaliteit en worden niet langer massaal geproduceerd. Er is weer oog voor de lokale economie met haar biologische producten en vertrouwde sfeer. Vandaag gaan we design aan je laten zien dat inhaakt op deze ecologische logica, dat is geen ´geitenwollen-sokken´-verhaal, maar slim omgaan met wat de aarde ons biedt. Einzig & Rausch maken design dat prachtig oogt en daarbij een bijzonder praktische functie heeft. Eerlijk gezegd combineren deze meubels diverse functies in een overtuigend geheel.We willen je graag een aantal bijzondere werken van deze studio aan je laten zien, dus kijk snel met ons mee voor de nodige inspiratie!

Meubel

MOMENTUM SCHACH is het eerste werk dat we zien van Einzig & Rausch. Het wordt ook wel Chessi genoemd en houdt het midden tussen een meubelstuk en een speelbord. In een kamer als deze past het meubel natuurlijk zeer goed. Let eens op de industriële wand, deze heeft een zeer eigenaardige look, vaak zie je dat een betonwand in de binnenhuisarchitectuur een gepolijste of nette look heeft, maar deze variant heeft juist het uiterlijk dat je eerder verwacht aan te treffen in een oude bunker dan in een hedendaags huis. Toch durfde Einzig & Rausch het aan om deze setting te creëren. Het wordt zo extra duidelijk dat het donkere hout een schitterende symbiose vormt met een industrieel design.

Schaakmat

Zo te zien heeft CHESSI een echt speelbord met stukken die multifunctioneel zijn, zowel te gebruiken voor het dam- als schaakspel. Deze eeuwenoude spellen hebben door de eeuwen heen verschillende vormen gekregen, van glas tot digitaal, maar ook een ouderwets analoge uitvoering als deze mag er zijn. Je kunt het spel echt op deze kast spelen, waardoor je een bijzondere connectie aangaat met je meubilair, dat zo wel heel persoonlijk wordt. Zo zeer zelfs dat je eigenlijk niet meer uit de aantrekkingskracht van dit meubelstuk komt, het heeft je snel schaakmat gezet.

Tableau

Einzig & Rausch maakt niet alleen innovatieve, conceptuele meubels, maar ook kunstwerken, in het bijzonder tableaus. We zien hier een assemblage werk van hun dat we scharen onder de moderne kunst. Deze assemblage stijl heeft twee bekende familieleden, namelijk collage en montage, en houdt verband met de moderne beeldhouwkunst, in het bijzonder de frieze. Dit werk is geheel samengesteld uit gevonden voorwerpen, die zo bewerkt zijn dat het een geheel vormt waarin het organische (mos, hout) en het  anorganische (steen) een belangrijke rol spelen. Wat een expressie van de oernatuur!

Details

De verschillende houtdelen zijn provisorisch aan elkaar bevestigd, waardoor de werken een zogenaamde DIY look krijgen, hierdoor krijg je zelf ook zin krijgt om dingen te maken! Dit ontwerp heeft kleine details waar je echt even op moet letten: zoals het touwtje dat een mysterieus teken lijkt, of de roestige spijker en haakje, waar komt dit alles vandaan? Het oude hout heeft al een heel leven gehad, maar in dit werk vindt het een nieuwe bestemming, namelijk sfeer geven aan het conceptuele werk van Einzig & Rausch.

Steen en touw

Mos, steen en touw: ze vormen het pallet van dit kunstwerk. Het is een organisch kunstwerk, dat wil zeggen dat het zal blijven veranderen, want het mos stopt niet met groeien en de steen is niet zo passief als men altijd denkt. Ook het touw houdt niet voor eeuwig dezelfde vorm. Dit werk gaat over een schijnbaar statisch bestaan, dat heel langzaam toch volop in beweging is. Een prachtig levend kunstwerk door Einzig & Rausch!

Tot zover het ruige en innovatieve design. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je serre? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Zin om een eigen spa te maken? Kijk hier voor de voorbeelden!

Welk duurzaam design heb jij in huis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!