Tips voor het inrichten van een eclectische ruimte | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tips voor het inrichten van een eclectische ruimte

Stoa. Stoa.
The BoBohemian Collection van louis de poortere Aziatisch
Loading admin actions …

Om de vertrekken in huis op een excentrieke geheel persoonlijke manier in te richten heb je bijzondere en unieke ideeën nodig. Nu wil het geval dat homify niet verlegen zit om dergelijke voorbeelden, dus we willen je op dat gebied graag een spreekwoordelijk steuntje in de rug bieden. Hieronder hebben we het werk van designers/kunstenaars onder elkaar gezet om je te inspireren. Zoek je naar een leuke idee voor de inrichting van je interieur? Kijkt dan snel met ons mee naar de excentrieke vormgeving!

Eclectisch en excentriek

Roskilde Red Interior van louis de poortere Aziatisch
louis de poortere

Roskilde Red Interior

louis de poortere

Dit interieur heeft een excentrieke look en door de vele expressieve elementen ontstaat een eclectisch geheel. Het interieur vindt zijn basis in het mooie Roskilde Red tapijt, dit zorgt voor een color boost in het interieur. Ook is er plaats voor comfort, dat vind je op de Chesterfield sofa´s, de opstelling zorgt ervoor dat heerlijk kunt kunt zitten met vrienden voor een goed gesprek. Let ook op de mooie haard, vooral in de winter biedt hij de warmte waar we zo van houden, daarbij zorgt hij voor een klassieke look. De borden en geweien aan de muur geven een unieke twist aan dit interieur. Dit bijzondere design is ontworpen door Louis de Poortere, een expert op het gebied van interieurontwerpen. Hij zoekt altijd naar de excellente en innovatieve concepten om een interieur te creëren dat net even anders is.  

Kleed

We zien hier een door de natuur gevormd kleed, organisch gevormd zou je kunnen zeggen. De blauwe kleur is afkomstig van geoxideerd koper. Deze stijl is ontwikkeld door Handmade Industrials, een naam die een contradictie in zichzelf is en precies beschijft wat deze studio doet, want de seriële logica van de zware industrie wordt door het bedrijf los gelaten. Ze maken design in een beperkte oplage en wel handmatig, waardoor het ambachtelijke terugkomt in het spel. Dikwijls worden ook de industriële technieken aangewend om uniek design te maken. Bij hun werk staat de zin voorop en niet het nut. Deze schitterende kleuren hebben een bijzondere expressie en zorgen voor die industriële sfeer in je huis. Dit is design met een expressieve vorm!

Bep

modern  door homify, Modern

De essentie van de persoon lijkt op dit schilderij weergegeven. Het werk heet Bep en heeft een mysterieuze sfeer over zich. Het werk is gemaakt door Gerda Ploeg, een kunstenares die van kindsbeen af gefascineerd is door sporen, symbolen en tekens. De geheimzinnige kant van het alledaagse leven lijkt zich uit te spreken in de werken van Ploeg. Vaak begint de kunstenares met een foto, waar vervolgens het schilderij uit ontstaat. Ze maakt ook veel interessante collages waar soms zelfs kleine objecten op te vinden zijn. Plakken, knippen, schilderen leidt steevast toch emotioneel geladen mixed art werken die de beschouwer zelf mag ontdekken.

Modern

De moderne kunst zoekt vanaf het begin naar de ideale expressie, dat kan het moment, een gevoel of een idee zijn. Telkens vervreemd het ons van onze vastgeroeste automatismen die ons kijken, denken en handelen in het dagelijks leven bepalen. Met moderne kunst zet je even een stap buiten deze hokjes en zie je weer even hoe het anders kan. Deze kunst zorgt voor een prikkelende sfeer, waarbij de verbeelding
vaak nog veel af te maken heeft. In het werk van Carel Blotkamp zien we veel geometrische of organische vormen worden gemaakt die een ideale expressie lijken te zoeken. Het gaat vaak om de spirituele lading achter de ideale vorm. Dit werk houdt het midden tussen een schilderij en een sculptuur, dat laatste vanwege zijn vorm en textuur. Het werk inspireert en raakt de gevoelige snaar van de kunstminnende collectioneur. 

Dit waren de ideeën voor excentrieke vertrekken met sfeer. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je woonkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Mooie witte meubels voor de kinderkamer vind je hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!