7 manieren om slechte energie uit je huis te verwijderen | homify

7 manieren om slechte energie uit je huis te verwijderen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Japanese-Inspired Garden Lush Garden Design TuinAccessoires & decoratie
Loading admin actions …

De slechte energie uit je huis verwijderen klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is het zeker niet. Een goed geventileerd, licht, schoon en fris huis geven je positieve energie. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw huis je ook alleen maar positieve energie geeft. Wat die dingen zijn hebben we voor je voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ga vandaag nog met de tips aan de slag!

1. Ruim laden en planken op

Een onopgeruimd huis zorgt niet voor positieve energie. Het geeft je namelijk geen rust. In een opgeruimd huis kun je niets vinden. Doordat je de hele dag naar van alles en nog wat aan het zoeken bent, verbruik je onnodig veel energie. Daarnaast zorgt het voor de nodige frustratie. Ruim daarom je laden en planken goed op en zorg ervoor dat ze ook opgeruimd blijven.

2. Waterbronnen

Tetsu bachi granite bowl water feature Lush Garden Design TuinAccessoires & decoratie
Lush Garden Design

Tetsu bachi granite bowl water feature

Lush Garden Design

Er zijn veel verschillende soorten waterbronnen voor in huis verkrijgbaar. Het mooie aan een waterbron of kleine fontein is dat het geluid van het stromende water door de meeste mensen als zeer rustgevend wordt ervaren. Daarnaast is het ook nog eens een heel mooi accessoire om in huis te hebben. Kijk maar eens naar de mooie waterbron op de foto hierboven.

3. Wierook branden

Het branden van wierook is een eeuwenoude methode om ruimte te reiniging. Vroeger gebruikte men witte kruiden als salie, ceder, jeneverbes en laurier. Tegenwoordig is het een veiligere optie om gewoon wat wierook te kopen in de winkel.

4. Goede weerkaatsing van geluiden

Geluidstrillingen van objecten zoals klokken helpen om negatieve energie uit huis te verwijderen. In de grote open ruimte op de foto hierboven worden deze geluiden goed weerkaatst, waardoor ze nog beter tot hun recht komen.

5. De kracht van zeezout

Dit advies is heel eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. Sommigen mensen geloven dat zeezout slechte energie in een huis heel goed kan opnemen. Er zijn verschillende manieren om het te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld wat zeezout neerzetten op plaatsen waar de energie moet worden vernieuwd. Je kunt het ook vermengen met water en in een spuitbus op bepaalde plekken spuiten.

6. Natuursteen en kristallen

Natuursteen straalt eenvoud uit en bevordert de afvoer van slechte energie. Daarnaast kun je ook kostbare kristallen zoals kwarts, amethist of obsidiaan gebruiken.

7. Kaarsen branden

We eindigden met iets dat we in de winter allemaal doen. Kaarsen en geurkaarsen branden. Het is niet alleen heel erg gezellig om in de donkere maanden van het jaar kaarsen te branden, maar het zorgt ook voor een rustgevend gevoel. Daarnaast zorgen geurkaarsen ervoor dat het in huis ook nog eens heel erg lekker ruikt.

Wil je meer weten over kaarsen in huis? Lees dan dit artikel ook eens!  

Wat is jouw tip om slechte energie uit je huis te verwijderen? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!