Voor & Na: jaren '80 woning werd een droomhuis!

Ecologische bio-based verbouwing twee onder een kap woning te Houten, NarrativA architecten NarrativA architecten
Loading admin actions …

De bewoners van deze twee-onder-een-kapwoning wilden graag een totaal nieuwe look voor hun ietwat gedateerde huis. Ze besloten om de woning een flinke update te geven, waarbij ecologisch bouwen de hoogste prioriteit had. Zo is er gebruik gemaak van milieuvriendelijk, natuurlijk isolatiemateriaal. De woning kreeg een uitbouw en heeft nu veel meer woonruimte, ook de slaapkamer van de bewoners is groter geworden. Na de verbouwing is de woning helemaal klaar voor de volgende decennia. Kijk met ons mee naar de schitterende resultaten!

Oude staat

Hier zien we de woning in de oude staat. Het valt op dat de looks een beetje jaren '80 zijn, dus redelijk gedateerd. Dat zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van de woning. Daarbij is het zo dat stijlen ook na verloop van tijd weer populair worden. De kwaliteit van dit soort huizen is over het algemeen gesproken zeer hoog, zeker als het om de isolatie gaat. Vergelijk dat maar eens met de veel charmantere jaren '30 woningen… .. Laten we eens naar de nieuwe staat gaan kijken. Een expert helpt je graag om een nieuwe look voor je woning te realiseren. 

Fris

De uitbouw links zorgt voor een frisse sfeer, ook het dak heeft een uitbreiding gekregen, dit geeft de woning direct een actuele look. De woonruimte is groter geworden en zo is de woonsfeer ook echt een stuk beter. We kunnen ons goed voorstellen dat de bewoners helemaal happy zijn met hun nieuwe droomwoning.

Oude stijl

Typisch een woning uit de jaren '80, lekker strak, maar er is weinig sfeer in te herkennen. Ze komen een beetje zakelijk over, niet waar? Tijdens de renovatie is ook de zijgevel aangepakt, daar gaan we nu even naar kijken. Laat je door een prof informeren als je aan je woning gaat sleutelen! 

Wow

We kunnen nauwelijks geloven dat dit dezelfde woning is. Dit is de zijwand van de uitbouw, deze brengt het bestaande huis echt naar een hoger niveau. Niet alleen op het gebied van de beschikbare woonruimte, iets wat de bewoners heel graag wilden, maar ook als het gaat om de presence in de straat. Reken maar dat de buurt hier op gaat reageren: meerdere huiseigenaren gaan dit voorbeeld volgen. Als het zover is gaan we je dat zeker laten zien! 

Idyllisch

We moeten er nu nog even niet aan denken, omdat de zomer in aantocht is, maar dit plaatje ziet er toch zeer idyllisch uit! Als het winter is wil je echt graag een fijn thuis waar je kunt genieten van de warmte. In dit huis kan dat heel goed. Wat is deze woning opgeknapt! 

Uitzicht vanuit uitbouw

We hebben de zaak de hele tijd aan de buitenkant gezien, maar nu werpen we eindelijk even een blik in het interieur. Het is een heldere woonkamer met een zee aan woonruimte. Dit is echt een droomhuis. Een lucide droom, om precies te zijn. Erg tof is de toevoeging van rood en zwart design, die meubels passen er helemaal bij. Voor de juiste lichtval is er gekozen voor een lichtopening in de uitbouw. Zo stroomt het licht vanuit verschillende punten de kamer in. 

Sfeermaker

In de grote woonruimte vinden we een sfeermaker eerste klas, namelijk een prachtige houtkachel. Het design is zowel nieuw als authentiek. Let ook even op de eettafel, heerlijk strak en minimalistisch. Een tafel van deze tijd voor in een woning die klaar is voor de toekomst. 

Openheid

Tijdens de metamorfose van de woning was een groter openheid een belangrijk concept. Dit zien we hier heel mooi concreet uitgewerkt. Leuk detail is de houten leuning, de natuurlijk kleur valt erg op in deze verder witte hal. 

Sfeervol

Met deze laatste sfeerfoto nemen we afscheid van de woning. We zijn erg verbaasd over de resultaten, een transformatie hadden we wel verwacht, maar dat het zo overweldigend zou zijn verrast ons toch wel even. Laat je inspireren door dit schitterende project, be creative! 

Meer zien? Check het hier

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine