Voor & Na: de aanleg van een smalle tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: de aanleg van een smalle tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
van AEN Paysages
Loading admin actions …

Landelijk gelegen huizen hebben vaak het voordeel dat ze een hele grote tuin hebben. Maar als je op een landelijke plek woont, maar wel midden in het dorp, dan kan die ruimte soms een beetje beperkt zijn. En bij zo’n woning gaan we nu een kijkje nemen. Schitterend gelegen in het Zuid-Franse landschap ligt dit huis met een smalle tuin waar je nou niet bepaald vrolijk van werd. Dankzij de inspanningen van de hoveniers van AEN Paysages is er nu een prachtige kleine tuin rond de woning te vinden. Het hele proces is prachtig in beeld gebracht, dus laten we snel gaan kijken!

Voor: een verwilderd pad

Een verwilderd pad naast het huis met wat verdorde takken en in de verte een boom. Misschien wel een heel mooi decor voor een romantisch schilderij, zeker in zo’n mooie Mediterrane omgeving. Maar als tuin is het nou niet bepaald iets om vrolijk van te worden, dat kan veel beter!

Tijdens: terrein egaliseren en verhogen

De werkzaamheden zijn inmiddels al in volle gang! Belangrijk is in zo’n geval dat het terrein goed wordt geëgaliseerd en in dit geval ook een beetje wordt verhoogd om het geschikt te maken voor een tuin. Je ziet hier ook weer erg duidelijk dat de ruimte erg smal is, maar zo’n mooie authentieke muur die het terrein omsluit maakt het wel heel erg geschikt om iets leuks van te maken. Ook ideaal voor een terras met veel privacy!

Tijdens: graafwerkzaamheden

Op sommige plekken bleef het niet bij egaliseren alleen, er moest ook gegraven worden. Hier zie je hoe de lijnen al zijn uitgezet zodat de graafmachine (of de schep!) aan de slag kan.

Tijdens: graafwerkzaamheden deel 2

Je ziet de gegraven sleuven hier duidelijk in beeld gebracht. Krijg je al een beetje een idee welke kant het op gaat met deze tuin of tast je nog steeds volledig in het duister? We beloven je dat we hierna wat meer duidelijkheid gaan verschaffen!

Tijdens: bijzondere bloembakken plaatsen

Wat nou als je de nieuwe tuin net dat beetje extra wilt geven? Je kunt er dan voor kiezen om bijzondere bloembakken te plaatsen. Dat is zeker weer eens iets anders dan al die saaie perkjes. Wat ons betreft een uitstekend idee en we zijn ook erg benieuwd hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

Tijdens: plantjes poten

De tuin begint steeds meer vorm te krijgen en we krijgen al een beeld van een tuin die bestaat uit een fraaie combinatie van rustieke, Mediterrane en moderne elementen. Maar om het echt een tuin te maken, moet je natuurlijk ook plantjes poten. En daar wordt op de foto druk aan gewerkt!

Tijdens/na: bijna klaar!

Ook hier moeten nog behoorlijk wat plantjes de grond in, maar je krijgt al wel heel duidelijk een beeld van hoe het er uit gaat zien. En dat is een erg groot verschil als je het vergelijkt met de eerste foto! Het is nu al een plaatje om te zien.

Na: lekker groen

We hebben je net deze mooie plantenbak al laten zien, maar nu die lekker groen gevuld is ziet die er nog veel mooier uit. Voor iedereen die er een hekel aan heeft om een grote tuin te moeten onderhouden, is het ook een erg goed idee om zo’n mooie plantenbak als centraal element te nemen en de rest gewoon met gras of grind te bedekken.

Na: heerlijk genieten

Met dit mooie sfeerplaatje sluiten we af. Al het werk is gedaan en het is tijd om heerlijk te gaan genieten van het behaalde resultaat. En we hopen dat jou dat ook een beetje kan inspireren!

Wil je nog zo’n leuke tuinverbouwing zien? Dit project mag je dan zeker niet missen!

Wat vind jij van het eindresultaat? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!