Moderne dijkwoning met een historische look | homify

Moderne dijkwoning met een historische look

Stoa. Stoa.
Klassieke dijkwoning Sliedrecht Klassieke huizen van Brand I BBA Architecten Klassiek
Loading admin actions …

We hebben zo'n mooie woning voor je gevonden dat je je niet zult geloven! Het gaat om een klassieke dijkwoning Sliedrecht. Dit schitterende thuis is bedoeld voor de familie Den Hartog, zij hebben een passie voor de klassieke dijkwoning. Vooral de statige voordeur, het bordes en de rood baksteen springen direct in het oog. Door het houtwerk krijgt het huis echt dat Nederlandse karakter. Deze woning is voor het grootste deel boven het dijkniveau gebouwd, zo heb je vanuit de woonkamer en eetkeuken een mooi uitzicht over de rivier die achter het huis stroomt. De familie houdt van het buitenzijn, daarom hebben ze de opdracht gegeven een mooie veranda met buitenhaard te ontwerpen. Daar kunnen ze in het zachte seizoen genieten van het buitenleven. En geef ze eens ongelijk. Vandaag nemen we je mee op een tour om en door deze woning. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Nieuw als oud

Heerlijk om te zien hoe de Oudhollandse stijl hier alle eer en ruimte krijgt. We kunnen er niet omheen: deze woning heeft de allure van de Gouden Eeuw, dat bordes geeft een zeer statige look aan het pand. Deze familie prijst zich gelukkig met zo'n ruime woning. En wat een sfeer straalt deze woning in de buurt uit. We zien tegenwoordig vaker dat klassieke stijlen opnieuw uitgevonden worden (natuurlijk met de kwaliteit van moderne architectuur), de jaren dertig stijl is bijvoorbeeld ook erg populair tegenwoordig, daar zien we ook veel van terug in deze woning. Een eerbetoon aan de Vaderlandse bouwkunst! Laat je inspireren door een expert bij het bouwen van je nieuwe huis. 

Achterzijde

Voor de kinderen is er een grandiose speelplaats. Deze is gesitueerd in de tuin. Ze houden van het buitenzijn en de ruimte die hier in de riante tuin aanwezig is. Vanaf hier kun je ook goed zien hoe hoog de woning gebouwd is, deze ligt hoger dan de dijk. Niet zo verwonderlijk, want de rivier is vlakbij, en je wil geen natte voeten als het water hoger zou komen dan verwacht. Dit is een heerlijke setting om te genieten van het leven! 

Uitzicht

Zo dichtbij de rivier leven is ongelooflijk mooi. Het uitzicht is prachtig en je voelt je helemaal in tune met de natuur. Je ziet de vogels overvliegen. Een gevoel van vrijheid moeten de bewoners hier ervaren als ze vanaf hun veranda de wereld in kijken, hun eigen wereld. De looks van de veranda zijn klassiek, basic en doen ons ook een beetje aan Amerikaanse veranda's denken. Wij zijn onder de indruk! 

Chillen in de bank

Buiten genieten is een heel goed idee, zeker met zo'n mooi uitzicht als hier, maar lekker chillen in de bank voor de open haard op een winterdag is toch ook geen straf, niet waar? Deze woonkamer wijkt een beetje af van het exterieur van de woning, in de zin dat deze inrichting vrij minimalistisch is en verre van klassiek, hoewel die ramen toch echt wel die authentieke feel van vroeger hebben. Een prima plek om te genieten van een borrel op een gezellige avond. 

Helemaal relaxt

De bewoners van de woning hebben een ideale plek om helemaal te relaxen en de avond in het huis in stijl af te sluiten. We hebben het natuurlijk over deze schitterende badkamer met ligbad. Niet alleen genieten ze hier van het excellente design, maar ook van het betoverende uitzicht. Dit is een plek waar klassiek design, modern gemak en natuurlijke sfeer samenkomen. Wij zijn fan! Met deze laatste kamer zijn we aan het einde van onze tour gekomen. Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën en gave projecten!

Dit mag je ook echt niet missen! 

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!