Voor en Na: een nieuw leven voor een donkere plek

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Voor en Na: een nieuw leven voor een donkere plek

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Woonkamer door FRCHIS,WORKS, Eclectisch
Loading admin actions …

Een donkere plek nieuw leven inblazen? Dat kan heel goed door de kleuren in het huis een beetje aan te passen. De Japanse experts van Frchis,Works hebben zo’n donker appartement op leuke wijze verbouwd. En dat geeft de nodige inspiratie om ook gelijk even na te gaan denken over je eigen huis. Want dat ene donkere hoekje in de keuken zit je waarschijnlijk al een hele tijd dwars.. Reis met ons mee naar het land van de Rijzende Zon en zie hoe de zon ook in dit huis weer wat extra licht heeft gebracht!

Na: een voorproefje

Bij een Voor en Na ben je van ons gewend dat we eerst de oude situatie gaan bekijken en vervolgens de nieuwe. Maar we gaan de rollen nu juist even een beetje omdraaien. We laten je namelijk een voorproefje zien van de nieuwe situatie in dit appartement. De woonkamer zie je hier mooi in beeld gebracht. En al is het dan nog niet ingericht, je krijgt wel een mooie indruk van de stijl waarin het geheel is opgeknapt.

Voor: deprimerend huis

Zie je overeenkomsten met de vorige foto of haak je gelijk al af als je dit ziet? Als dat het geval is dan kunnen we het je zeker niet kwalijk nemen, want we kunnen er direct over zeggen dat dit een deprimerend huis was. Groot gelijk dat de bewoners besloten hebben om de boel te gaan veranderen!

Voor: donker

Nog een foto van de oude situatie, maar nu vanuit de gang. Kun je eigenlijk überhaupt wel wat zien? Het is hier zo ontzettend donker dat je zelfs bij zonnig weer de lampen overdag nog aan moet doen. Laten we dit beeld maar snel vergeten en zien hoe het geheel verbeterd is.

Na: licht!

Het verschil wordt nu wel heel erg mooi duidelijk. Je kunt hier prachtig zien dat het echt veel en veel lichter geworden is. Je vangt nog net een klein stukje van de keuken op en ziet dat daar door middel van mooie verlichting gezorgd is voor een beetje extra licht.

Voor: vreselijke gang

Dit is toch echt een vreselijke gang? Hier wordt je echt alles behalve vrolijk van. Het wit dat is gebruikt is allang niet wit meer en zelfs het geel is vergeeld! En dan zijn er ook nog eens bruine kleuren aanwezig… Hier mag de verfkwast wel even flink ter hand genomen worden!

Na: heerlijk helder

Deze kleurstelling doet het natuurlijk stukken beter: het is nu heerlijk helder. En ook die vloer is zo ontzettend leuk uitgezocht, het zorgt voor een leuk rustiek randje in deze witte en strakke omgeving. Handig ook is de schoenenkast bij de voordeur. Dat moet ook wel, want in Japan is het ondenkbaar dat je met schoenen aan een huis betreedt.

Voor: hell’s kitchen

Dit is echt een ‘hell’s kitchen’, een keuken waar je niet eens meer de moeite doet om te gaan koken. In zo’n donkere ruimte komt je bovendien ook niets uit handen. Dat kan vast ook wel beter!

Na: compact maar inspirerend

De nieuwe keuken is nog steeds erg compact, maar de stijl en uitstraling zijn zo inspirerend dat je hier maar wat graag aan het koken gaat. En dat het relatief klein is, is ook niet zo verwonderlijk. Waar wij hier in Europa vaak gewend zijn aan grote keukens moeten heel veel Japanners het met veel kleinere exemplaren doen. Dan kom je er hier eigenlijk nog helemaal niet zo slecht van af! Zeker als je in je achterhoofd houdt hoe het er eerst uitzag…

Wil je nog zo’n leuk project zien? Neem dan ook hier even een kijkje!

Vind jij dit ook een geslaagde verbouwing? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!