12 kleine terrassen die je zeker zullen inspireren! | homify

12 kleine terrassen die je zeker zullen inspireren!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Cabaneo Eclectische tuinen
Loading admin actions …

Voor een heerlijke tijd buiten waarbij je geniet van de frisse lucht en zonneschijn, de milde temperaturen van de zomer en de frisheid van lange zomeravonden heb je niet eens een supergroot terras nodig. Het gaat meer om het design en de unieke schoonheid van je terras. Dat maakt dat je er graag zit en optimaal kunt genieten. Dus ook met een klein terras kun je een gezellige buitenruimte of mooie loungehoek creëren. Daarom hebben we vandaag 12 kleine terrassen voor je geselecteerd die uitblinken qua schoonheid en inrichting. Kijk even mee, ze zullen je zeker inspireren!

Vol groene frisse tinten

Soms is er niet eens veel nodig voor het perfecte terras vol schoonheid. Voor de liefhebbers van groen is dit een ideale optie. Een hoger gelegen tuin en tussen het huis en deze terrastuin een lager gelegen sfeervol vlonderterras met een paar fraaie grote potten met wat buxussen erin, een relaxstoel en sfeerhaard. En genieten maar!

In de hoogte!

In tropische landen zien we dit vaker en waarom zouden we ook in Nederland niet zo'n prachtig hoog terras op palen maken tussen de bomen in je tuin? Het heeft legio voordelen. Je bespaart ruimte in je tuin, de kinderen vinden het geweldig en kunnen er hutten bouwen en je hebt een heerlijke rustige plek met veel privacy!

En zelfs tussen het beton is het mogelijk!

Je woont tussen het beton vol grauw en grijs? Zelfs tussen de gebouwen kun je een oase van groen creëren. Een houten vlonderterras en muur, wat grote potten met overvloedig groene bamboe, een groene muur et voilà! Een kleine ruimte of binnenplaats midden in de stad is dus geen excuus meer om geen prachtige groene ruimte te kunnen maken.

Urban jungle

Met varens en palmen heeft dit terras een air van een stedelijke jungle. En met het juiste meubilair maak je een heerlijk knusse eethoek en aangename ontspanningsruimte. En let ook op de prachtige naadloze antracietgrijze vloer, hoe mooi in combinatie met het overvloedige lichtgroen!

Modern en kleurrijk

De stengels van de bamboe van dit terras beschermen tegen nieuwsgierige ogen, terwijl de grijze en rode meubels het een moderne design uitstraling geven. 

Tropische sferen

Bamboe, varens, palmen… Het ontbreekt niet aan groen op dit mooie terras waarbij hout de hoofdrol speelt. Echt een terras om van te genieten vanwege zijn natuurlijkheid, eenvoud en overvloedig groen. Kies ook eens voor andere soorten planten op je terras. Er zijn allerlei tropische planten die geschikt zijn voor ons Nederlandse klimaat. In dit artikel lees je welke.

Groen en mozaïek

Een prachtig terras in mediterrane stijl: een vloer van mozaïektegels, smeedijzeren bank en druivenranken tegen de wand… dit alles maakt deze kleine ruimte tot een zeer charmante uitnodigende plek.

Simpel maar perfect

Soms heb je alleen maar wat houten vlondertegels nodig en voilà: je hebt een mooi klein terras in het midden van je gazon. Met andere woorden: een perfecte plek om te lezen in de zon of even te genieten van een kopje koffie in de zachte ochtendbries.

Heerlijk loungen in je tuin

En met dit terras heb je een heerlijk extra verlengstuk van je woonkamer met een kleine tafel en stoelen van gezellig en comfortabel riet. Dit terras is ontworpen als een plek om even samen te zijn en gezellig wat tijd door te brengen in een prachtige omgeving buiten.

Kleurrijk en levendig

Moroccan style garden Gullaksen Architects Mediterrane tuinen
Gullaksen Architects

Moroccan style garden

Gullaksen Architects

En waarom zou een terras altijd uit natuurtinten moeten bestaan? De roze muren, het kleed en de groene wand maken dit terras tot een kleurrijke en homogene plek. De grote hoekbank nodigt uit voor ontspannen momenten op het terras omgeven dor een overvloedige hoeveelheid groene planten om van te genieten.

Met houten plantenbakken

Ook een zeer goed idee: maak uit dezelfde houtsoort als de vloer wat sfeervolle houten plantenbakken en plaats er wat fraaie groene planten met bloeiende bloemen. En tussen de bakken is er plaats voor een heerlijke zitplek tegen de muur!

Met een pergola

Altijd succesvol wanneer je een gezellige knusse buitenplek wilt maken: een pergola met fraaie doorschijnende gordijnen en een paar relaxstoelen. Meer is er dus niet nodig voor die paradijselijke buitenplek!

Wij kiezen voor het verhoogde boomterras!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!