moderne Kleedkamer door Lilian H. Weinreich Architects

Kleine wasjes, grote wasjes: de perfecte wasruimte!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Loading admin actions …

De wasruimte is vaak het laatste waar we aandacht aan besteden wanneer het gaat om je interieur design. En dat is een gemiste kans. Want het levert namelijk zoveel gemak op een goed georganiseerd washok. Want laten we eerlijk zijn: dit is meestal niet ons meest favoriete klusje van de week. Maar met een goede organisatie waarbij de was al op kleur is gesorteerd en er zelfs een plek is om je was even makkelijk op te vouwen, word je leven ineens zoveel beter! In huizen met grote gezinnen zien we vaak een aparte wasruimte terwijl in kleinere huizen de wasmachine zich vaak in de badkamer bevindt. Maar je kunt daaromheen praktische ruimtes inrichten om je vuile wasgoed uit het zicht op te bergen en te strijken en nog meer. Kijk even mee naar onze inspirerende en praktische voorbeelden van hoe je je washok kunt inrichten.

1. Een perfect idee: een plank in je badkamer met schuifdeur waaronder je je wasmachine plaatst. Bijkomend voordeel er is ook plek voor je wasmand, handdoeken en toiletspullen!

klasieke Badkamer door Decoroom

2. En kijk eens wat een frisse kleur kan doen voor je washok! Prachtig deze grasgroene accenten. Kies eens voor wat anders dan zwart, grijs en wit…

3. Deze wasruimte bevat alles voor de wasliefhebber: zelfs een wasbak voor de handwas! En zeeën aan bergruimte. Daar kun je zelfs alle ongevouwen was uit het zicht opbergen.. Ideaal!

Bovendien heeft dit washok perfecte verlichting (ook zeer belangrijk) en zelfs een fraaie groene plant om de ruimte wat aantrekkelijker te maken.

4. En nog een voorbeeld met een fraai kleuraccent in de vorm van kobaltblauwe kastjes en appelgroene tegels. Levendig!

 Gang en hal door Clean Design
Clean Design

Laundry Room

Clean Design

5. Een prachtig accent in de vorm van een industriële lamp en ruwe baksteenmuur kan je wasruimte net die unieke touch geven, want waarom zou hij saai moeten zijn?

6. Wil je toch liever zwart wit? Hier zie je dat je met een goed uitgevoerd monochroom thema in zwart wit een prachtig effect kunt creëren. Maak je wasruimte naast praktisch vooral ook mooi!

 Gang en hal door Clean Design
Clean Design

Laundry Room

Clean Design

7. Deze wasruimte is onderdeel van een smalle keuken en wordt gekenmerkt door een prachtig kleurenpalet die voor een fraai accent zorgt in deze ultra-witte keuken

 Gang en hal door Clean Design
Clean Design

Laundry Room

Clean Design

En kijk eens wat een prachtig accent je kunt toevoegen met dergelijke metallic spiegeltegels op de muur erboven!

 Gang en hal door Clean Design
Clean Design

Laundry Room

Clean Design

8. Zeer compact en praktisch deze wasruimte en bovendien ziet hij er prachtig uit! Herb je geen aparte kamer dan kun je je washok ook in een grote wandkast plaatsen.

moderne Kleedkamer door Lilian H. Weinreich Architects
Lilian H. Weinreich Architects

Dressing Room with Laundry Closet

Lilian H. Weinreich Architects

9. Voor een klein huis: plaats je wasmachine en droger boven elkaar in een kast en je hebt ze netjes onzichtbaar opgeborgen!

moderne Badkamer door STUDIO Z
STUDIO Z

Laundry – Custom Cabinets

STUDIO Z

10. Of plaats de wasmachine in een speciaal daarvoor ontworpen keukenkastje wanneer je elders geen ruimte hebt…

moderne Keuken door PTC Kitchens
PTC Kitchens

Handle less Polar white Glamour

PTC Kitchens

11. En natuurlijk kunt je je wasmachine net als een koelkast in een hoek plaatsen met een afsluitbare deur. Zo zie je er niks van!

moderne Badkamer door Lilian H. Weinreich Architects
Lilian H. Weinreich Architects

Master Bathroom with Laundry Closet

Lilian H. Weinreich Architects

12. Ook een goed idee: gebruik de wasmachine als scheidingswand naast je toilet in de badkamer! En wist je dat er ook wasmachines bestaan in chroomkleur?

moderne Badkamer door Decoroom

13. Een badkamer met een fraai stenen plateau boven de wasmachine als extra ruimte rondom je wasbak. Praktisch! Let ook op de prachtige lamp hier als blikvanger.

moderne Badkamer door Decoroom
Zeker een aantal opties die we nog niet kenden!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!